Home / Arad / Procent de promovabilitate mai mare decât media pe ţară la Bacalaureat

Procent de promovabilitate mai mare decât media pe ţară la Bacalaureat

bacDoar 175 din cei 576 de elevi din Caraş-Severin, care au susţinut în sesiunea de toamnă examenul de Bacalaureat, au reuşit să obţină note de trecere, judeţul clasându-se, totuşi, peste media pe ţară în ceea ce priveşte rata de promovabilitate.

‘Rezultatele din sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat arată că procentul de promovabilitate în judeţul Caraş-Severin, înainte de contestaţii, este de 30,38 %, faţă de 24,1% media la nivel naţional. Am avut înscrişi 716 elevi pentru această sesiune, din care s-au prezentat 576, iar 140 au fost absenţi. Din păcate, am avut şi şase eliminaţi, 395 respinşi şi 175 admişi. Am avut 157 de elevi cu medii între 6 şi 6,99, 17 elevi cu medii între 7 şi 7,99, un elev cu medie între 8 şi 8,99 şi niciunul cu medii între 9 şi 10’, a declarat marţi, pentru AGERPRES, prof. Ionel Moatăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar General Caraş-Severin.

Pentru prima oară, după o lungă perioadă de timp, procentul de promovabilitate la Bacalaureat în judeţul Caraş-Severin este unul peste media naţională. Anul trecut, procentul de promovare la cea de-a doua sesiune, înainte de contestaţii, a fost de puţin peste 22 la sută. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Diana Dumitru)

 www.agerpres.ro

About cristian.frant

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns