Sorin Simescu pe vremea cand era viceprimar PDL (stg, la microfon)

Sorin Simescu pe vremea cand era viceprimar PDL (stg, la microfon)

UPDATE

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin împreună cu lucrătorii de poliţie SICE – Caraş-Severin şi inspectorii antifraudă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, au organizat şi efectuat un număr de 7 percheziţii domiciliare în 4 judeţe pentru destructurarea unor persoane (mai multe) evazioniste în domeniul deşeurilor menajere. S-a început urmărirea penală in rem în dosar pentru art. 9 lit. b din Legea nr. 241/2005. percheziţiile vizează locaţii din judeţele Cluj, Sibiu, Mehedinţi şi Caraş-Severin. Acţiunea a beneficiat de sprijinul specializat al S.R.I. şi A.N.A.F structura centrală” transmit procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

 

Şapte percheziţii au loc, vineri, la persoane fizice şi juridice din patru judeţe, bănuite că ar fi prejudiciat statul cu peste 200 mii lei.

‘ Poliţiştii din Caraş-Severin, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, efectuează, în prezent, şapte percheziţii la persoane şi firme bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 200 mii lei, prin evaziune fiscală. La data de 17 iulie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin efectuează şapte percheziţii, pe raza a patru judeţe (Caraş-Severin, Cluj, Mehedinţi şi Sibiu), la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de aceştia’, se arată într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.  Printre firmele percheziţionate se află şi Gren Ecobauer, firma fruntaşului liberal, fost viceprimar al Reşiţei, Sorin Simescu.

Acţiunea este coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române şi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, o societate comercială din Reşiţa ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli privind operaţiuni fictive, respectiv facturi de la o societate comercială din Mediaş pentru transportul de deşeuri menajere de la o rampă de gunoi din Reşiţa la deponeul de deşeuri menajere nepericuloase.

În realitate, aceste transporturi nu s-au efectuat, astfel că societatea din Reşiţa ar fi diminuat obligaţiile fiscale către bugetul de stat – taxa pe valoare adăugată şi impozit pe profit, se precizează în comunicat.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, societatea comercială din Mediaş ar fi recepţionat şi sortat gunoi menajer în cantităţi mai mici decât cele facturate şi înregistrate în contabilitate, folosind facturi fictive de vânzare marfă sau prestări servicii.

Prin aceste operaţiuni fictive, bugetul general consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu peste 200 mii lei.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Leave a reply