Povestea unei studente infiltrată de procurori în mijlocul corupției universitare de la Reșița. Diplome fără nicio prezență la cursuri, licențe vândute de șeful Senatului, note contra sex este devoalată de România Curată.

”6 universităţi au obţinut 0 stele, ceea ce presupune nereguli majore, scandaluri frecvente de corupţie, existenţa nepotismului, a clanurilor de familie, a avansărilor nebazate pe merit. Acestea sunt universităţi în care nimeni nu ar trebui să-şi dorească să studieze!”. Aceasta era concluzia pe care o punea Coaliția pentru Universități Curate (CUC), în 2009, la finalizarea primului Top al Integrității Universităților din România (vezi aici). Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița se număra printre cele șase universități de ”zero stele”. Un an mai târziu, universitatea reșițeană se regăsea, din nou, în coada clasamentului ”Corectitudinea universitară” (vezi aici). A fost nevoie de aproape șase ani pentru a se sesiza și procurorii. Când au făcut-o, au confirmat 101% ceea Top-urile CUC au arătat. Detaliile (vezi mai jos) sunt spumoase (mai ales dacă nu ești direct implicat), dar dincolo de acestea rămâne o întrebare: cât mai durează până vedem luate la purecat și celelalte fabrici de diplome de ”zero stele”?. (România Curată)

***

UPDATE Procurorii cer emiterea mandatelor de arestare pentru Irina Oriol (55 de ani), decan al anului I al Facultăţii de Ştiinţe Sociale, specializarea Drept European şi Internaţional, și a decanului Facultăţii de Ştiinţe Sociale, Florin Ionel Franţ (35 de ani). (FOTO JOS)

irina oriolprofesor frant florin resita

Procurorii de la Parchetul General au reușit să infiltreze un investigator în mijlocul studenților de la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița, condusă de rectorul Doina Frunzăverde, adică soția baronului local Sorin Frunzăverde, șeful Consiliului Județean Caraș-Severin.

Studenta, căreia îi vom spune Ioana pentru a nu-i dezvălui adevărata identitate, a trăit pe viu propunerile sexuale pentru a trece examenele, a dat plicurile cu bani cerute de profesori, dar i-a ținut mereu la curent pe procurori.

Falsuri pe linie pentru a favoriza un student, la comanda președintelui Senatului

Marian Mihăilă, președintele Senatului Universității, a fost condamnat în urmă cu doi ani pentru fapte de corupție. Acum, procurorii susțin că au strâns din nou probe împotriva acestuia. „Astfel, din informaţiile deţinute reiese faptul că numitul MIHĂILĂ IOAN MARIAN ,Preşedintele Senatului Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa, viciază procesul de reevaluare a studenţilor prin favorizarea acestora în promovarea unor examene şi tranzacţionarea unor lucrări de licenţă elaborate/susţinute în anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanţi cuprinse între 300-400 euro pe lucrare.

În acest sens, MIHĂILĂ IOAN MARIAN a intervenit pe lângă cadre didactice din cadrul universităţii pentru a-l favoriza în promovarea examenelor pe Negrea Ştefan, student în anul I la Facultatea de Ştiinţe Administrative, Specializarea „Drept european internaţional”, în sensul că, deşi studentul este înscris la forma de învăţământ ZI nu a participat la cursurile şi sesiunile de examene din ianuarie-februarie şi iunie-iulie aferente anului 2012-2013 fiind prezent în incinta universităţii doar în intervalul 10-11.07.2013, însă este declarat promovat la mai multe materii în afara intervalului. Promovarea a fost facilitată de către MIHĂILĂ IOAN MARIAN care le-a solicitat în data de 10.07.2013 unor cadre didactice, respectiv lect. univ. dr. Pascu Patriciu Mirel şi lect. univ. dr. Martin Mihaela, dar şi a numitei Pecioara Ana-Maria, secretara Facultăţii de Ştiinţe Administrative, punerea la dispoziţie a studenţilor a lucrărilor evaluate cu nota 10 susţinute anterior de alţi studenţi, Negrea Ştefan procedând astfel la copierea rezolvărilor subiectelor de examen la disciplinele:

– Istoria construcţiei europene – titular curs – lect. Univ. dr. Vişan Mihai, examen susţinut la 10.07.2013 şi la care a luat nota 8;

– Istoria statului şi dreptului românesc – titular curs Pascu Patriciu Mirel, examen de restanţă programat în 5.07.2013 şi la care student a fost evaluat cu nota 10;

– Introducere în dreptul internaţional – titular curs prof.univ.dr. MIHĂILĂ IOAN MARIAN, examen de restanţă desfăşurat în 1.07.2013 şi promovat de student cu nota 10;

– Introducere în istoria universală – titular curs Martin Mihaela, examen de restanţă derulat în 3.07.2013 şi promovat de student cu nota 10.

– Limba engleză – titular Martin Mihaela colocviu desfăşurat în 3.07.2013 şi notat cu 10.

În cursul zilei de 10.07.2013 urmare a celor expuse, cadrele didactice menţionate au falsificat cu complicitatea secretarei Facultăţii de Ştiinţe Administrative procesele-verbale şi cataloagele grupei de învăţământ, întocmite la data oficială a examenelor consemnând în fals şi notele studentului Negrea Ştefan.

De asemenea, există indicii că similar în data de 11.07.2013, Negrea Ştefan a fraudat examene şi colocvii şi la alte discipline aferente ”Dreptul european internaţional” din  anul I de studiu, respectiv „Introducere în drept”, „Instituţiile Uniunii Europene”, „Relaţii Internaţionale” (cadru didactic examinator lect.univ.dr. Pinteală Gheorghe – examen desfăşurat la 4.07.2013), „Elemente de drept constituţional şi instituţii publice” (cadru didactic examinator conf.univ.dr. Vasile Ana – examen desfăşurat la 1.07.2013, „Drept constituţional al Uniunii Europene” (cadru didactic examinator lect.univ.dr. Stan Dan – examen desfăşurat la 5.07.2013, „Drept european” (cadru didactic examinator – lect.univ.dr. Micloşină Otilia Iolanda – examen desfăşurat la 2.07.2013, „Dreptul mediului în Uniunea Europeană” cadru didactic examinator conf.univ.dr. Andriţoi Claudia – probă desfăşurată în 1.07.2013 şi „Practică de specialitate” cadru didactic examinator Martin Mihaela examen desfăşurat la 3.07.2013“, susțin procurorii de la Parchetul General.

Fiul unui profesor făcea facultate la Timișoara, dar promova și la Reșița

Tot despre Marian Mihăilă procurorii susțin că a intervenit pentru ca fiul unui alt profesor universitar să promoveze chiar dacă nu a călcat prin facultate decât în sesiunea de restanțe. „MIHĂILĂ IOAN MARIAN împreună cu lect.univ.dr. ORIOL IRINA, profesor în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Administrative l-au sprijinit pe Nedelcu Petre Daniel – fiul prof.univ.dr.ing. Nedelcu Dorian din cadrul Facultăţii de Mecanică şi Ingineria Materialelor – student în anul I la specializarea Drept European Internaţional pentru a promova în mod fraudulos şi ulterior datelor oficiale de desfăşurare a probelor examene din anul universitar curent. Astfel, în data de 15.07.2013 între orele 12-16.00 Nedelcu Daniel Petru a susţinut examenele la disciplinele „Limba engleză”, „Introducere în dreptul internaţional”, „Introducere în istoria universală” şi „Istoria statului şi dreptului românesc” în condiţiile în care acestea fusese programate şi desfăşurate anterior. Pentru rezolvarea subiectelor de examen, la solicitarea lui MIHĂILĂ IOAN MARIAN, ORIOL IRINA şi PECIOARA ANA MARIA au pus la dispoziţia studentului în biroul aparţinând lect.univ.dr. ORIOL IRINA lucrări susţinute de alţi studenţi pe care Nedelcu Petre Daniel le-a copiat promovând astfel cu note maxime. În aceeaşi locaţie la data de 16.07.2013 studentul a susţinut şi examenul la disciplina „Istoria construcţiei europene”, calificative obţinute fiind consemnate în documentele de evidenţă ale Facultăţii de Ştiinţe Administrative.

Aspectele sus-menţionate reies şi din prelucrarea listingurilor telefonice solicitate în cauză, rezultatul valorificării fiind menţionat în proces verbal. Din valorificarea mandatelor de interceptare a reieşit faptul că NEGREA ŞTEFAN, URCAN ANA MIRUNA, URCAN LOREDAN SORIN şi NEDELCU DANIEL PETRU au absentat de la toate colocviile şi examenele din cadrul sesiunii de evaluare organizate în perioada 20.01-09.02.2014, existând indicii că MIHĂILĂ IOAN MARIAN, preşedintele Senatului Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa şi PECIORA ANA MARIA îi vor favoriza prin acelaşi mecanism în sesiunea de restanţe din perioada 30.06-13.07.2014, sesiunea de colocvii fiind programată în perioada 19-29.06.2014“, notează procurorii.

„În perioada sesiunii ianuarie-februarie 2014, NEGREA ŞTEFAN s-a aflat pe raza municipiului Bucureşti şi în localităţi limitrofe, în timp ce NEDELCU DANIEL PETRU s-a aflat în municipiul Timişoara, unde a participat la sesiunea de examene a Universităţii de Vest unde este, de asemenea, student“, explică procurorii.

Ioana, studenta sub acoperire. Profesorul Franț era înnebunit să o atingă. Investigatorul s-a sacrificat pentru probe

Procurorii au infiltrat în universitatea condusă de Doina Frunzăverde o studentă pentru a afla cine sunt cadrele didactice corupte din instituția de învățământ. Ioana a înregistrat și povestit tot ce s-a întâmplat în Universitatea ”Eftimie Murgu” din Reșița în anul universitar 2014-2015. I s-au cerut favoruri sexuale, unele îndeplinite de către investigatoarea acoperită ca studentă.

„În urma activităților autorizate desfășurate de către investigatorul s-a probat activitatea infracțională a mai multor cadre didactice printre care și a decanului Facultății de Științe Sociale, Franț Florin Ionel, care în perioada 27.11.2014 și până în prezent, în mod repetat, prevalându-se și de funcția sa, a lăsat impresia studentei, investigatorul  Ioana, că are influență asupra cadrelor didactice examinatoare și că își va trafica astfel influența pe lângă acestea în vederea promovării la examenele de an ale investigatorului, sesiunea de iarnă și de vară 2015, solicitând în schimbul intervențiilor pe lângă cadrele didactice universitare favoruri de natură sexuală. De asemenea, pentru promovarea la examenul ,,Relații și organizații europene”, unde este titular, examen care a fost mutat în altă zi pentru a asigura prezența investigatorului la examen, Franț Florin a pretins și primit favoruri de natură sexuală de la investigator“, notează procurorii.

Comasarea a trei examene în aceeași zi, toate ”ca și trecute”, contra o noapte de „dragoste“

Astfel, la data de 08.01.2015, Franț Florin și-a traficat influența pe lângă Ghiță Ruxana, asistent la disciplina ”Relații Internaționale”, unde titular este lector univ dr. Micloșină Otilia, pentru a permite investigatorului susținerea examenului programat în data de 10.01.2015, fără ca studenta să mai depună la lucrarea scrisă un referat pretins tuturor celorlalți studenți, ulterior obținând și nota 10. De asemenea, a promis că va interveni pe lângă cadrul didactic Rudolf Cristian pentru a-i asigura promovarea la materia ”Introducere în istoria universală”, examen programat la data de 15.01.2015, solicitând în schimb să petreacă o noapte, respectiv relații de natură sexuală cu investigatorul în noaptea de 14/15.01.2015, precum și de a-l însoți la Sinaia în data de 29.01.2015. În data de 22.01.2015, Franț Florin i-a solicitat investigatorului să întrețină relații sexuale, iar la data de 03.02.2015, după ce i-a comunicat faptul că a promovat examenul cu Rudolf Cristian, i-a solicitat de asemenea să petreacă noaptea împreună. Solicitări insistente de a avea relații sexuale cu investigatorul au avut loc la data de 27.02.2015, cu ocazia întâlnirii de la Pitești, la data de 03.03.2015 când i-a solicitat măcar să-l sărute pentru a-i aranja examenele din sesiunea de vară, astfel cum  a procedat și cu cele din sesiunea de iarnă, dar și în data de 19.05.2015, când după ce i-a comunicat că a reușit să-i comaseze examenele astfel încât să poată veni doar de trei ori, i-a solicitat în mod insistent să rămână peste noapte pentru a întreține relații sexuale. De menționat faptul că la data de 26.05.2015 era programat examenul de la materia ”Relații și organizații internaționale”, unde titular este Franț Florin, însă acesta l-a mutat pentru a-l cupla cu alt examen în data de 29.05.2015, când pentru a o declara promovată a solicitat și obținut favoruri de natură sexuală, în urma cărora investigatorul a dat lucrarea de examen în biroul acestuia, în afara orei programate de examen, punându-i-se la dispoziție o lucrare scrisă pentru a fi copiată, lucrare care a fost notată pe loc de către Franț Florin cu nota 10, cu mențiunea făcută de către acesta ca noaptea să o petreacă împreună pentru întreținerea de relații sexuale cu investigatorul“, explică anchetatorii.

Pentru examenele din sesiunea de restanțe, la data de 27.06.2015 Franț Florin i-a cerut investigatorului să se prezinte în datele de 29 și 30.06.2015 pentru a susține cele 4 examene restante, cu mențiunea că noaptea o vor petrece împreună ca urmare a intervențiilor sale pe lângă cadrele didactice pentru promovare acestora.

”Mă, mi-ai zăpăcit existența”. Cum a început povestea

În perioada 17-20.11.2014, investigatorul Ioana s-a prezentat la cursurile și seminariile susținute la Facultate, ocazie cu care a aflat că trebuie să susțină câteva teste la disciplinele de examen. „Investigatorul Ioana a avut o discuţie cu Franţ Florin pe care l-a rugat să o  ajute în vederea obţinerii unei camere la căminul studenţesc. În cadrul discuțiilor Franț Florin a întrebat investigatorul cu ce se ocupă, unde stă şi de asemenea cum de a ajuns la acea facultate. Totodată a întrebat-o dacă are numărul său de telefon, iar la răspunsul său negativ acest i l-a şi dat. De asemenea, investigatorul i-a spus lui Franţ Florin că nu ştie cum o să ajungă la ore întrucât are o perioadă foarte aglomerată şi s-a gândit să renunţe, context în care acesta i-a sugerat să nu o facă, fiindcă o va ajuta personal, urmând să se reîntâlnească cu ocazia revenirii la cursuri sau cel mai devreme la Balul bobocilor

În data de 27.11.2014 în urma unei convorbiri telefonice în cadrul căreia Franț Florin a abordat-o pe investigatorul Ioana cu ,,Ce faci fată frumoasă?”, confesându-i-se că ,, Mă, mi-ai zăpăcit existența”, investigatorul Ioana s-a întâlnit cu  Franţ Florin la hotelul Duşan şi Fiul unde era cazată. Cu această ocazie Franț Florin a arărat că el este decanul FSS și că din acestă poziție are influență asupra cadrelor didactice evaluatoare astfel încât își va trafica influența pe lângă aceștia pentru promovarea examenelor de către studentă atât din sesiunea de iarnă, cât și pentru cele din vară, în schimbul unor favoruri de natură sexuală.

În cadrul discuțiilor care au avut loc între investigatorul Ioana și Franț Florin, acesta din urmă a menționat de câteva ori dorința de a petrece toată ziua cu investigatorul sub acoperire (FRANŢ FLORIN: Păi ţi-am spus că mi-am rezervat toată ziua cu tine.), făcâd referire şi la modul în care arată şi în special la ținuta vestimentară a acesteia (cu fustă foarte scurtă- FRANŢ FLORIN: Cum să vii mă îmbrăcată în fusta aia scurtă (…?)), la viața personală a acesteia, dacă are prieten , mergând până la probleme de intimitate (FRANŢ FLORIN: În doi ani de zile ai fost cuminte?), insistând de a urca în camera de hotel unde era cazată investigatorul Ioana (FRANŢ FLORIN: Eu vreo trei, vreo trei ore mai am la dispoziţie; FRANȚ FLORIN: Ioana, fă cum îţi spun io. Urcă sus şi urc io după aia. Mă duc plătesc la bar şi după aia…) , lăsând astfel de înțeles că o va ajuta pe Ioana cu promovarea examenelor din sesiunea de iarnă întrucât are influență asupra profesorilor examinatori, fiind și prodecan, în schimbul unor favori de natură sexuală (FRANŢ FLORIN: Deci când mai vin io la tine în cameră să ştii?, FRANŢ FLORIN: Mi-ai picat cu tronc, îmi placi şi te ajut, punct.).

STENOGRAME: Deci toate examenele ţi le iei indiferent când, iarnă, vară sau toamnă

,,IOANA: Păi na, trebe să…, exact cum aţi spus dvs., n-aveţi încredere, nici eu nu pot să am încredere sută la sută că o să rezolv toată problema.

FRANŢ FLORIN: Eu cum pot să-ţi arăt că am încredere, că să ai încredere?

IOANA: Nu ştiu, să treacă prima sesiune, să văd asta. Nu? După prima sesiune… Oricum, zic nici nu…, nu m-am uitat bine, nu ştiu cum sunt planificate celelalte examene, dar e posibil la unele dintre ele…

FRANŢ FLORIN: Deci e posibil, s-ar putea ca unii dintre colegi să fie mai reticenţi, adică nu pot să-i spun absolut nimica. Înţelegi?

IOANA: Da, da.

FRANŢ FLORIN: Adică nu pot să-i spun! Normal că-i spun, că altfel n-am nici o…

IOANA: Aşa, da, am înţeles, da, dar nu puteţi să-i impuneţi, asta vreţi să spuneţi.

FRANŢ FLORIN: Nu pot să-i impun, asta am vrut să zic, da.

IOANA: Corect.

FRANŢ FLORIN: Şi atunci îl laşi pe…, pe vară.

IOANA: Îl las pe vară?

FRANŢ FLORIN: Îţi spun eu la care şi…

IOANA: E ok, da, mi-e lejer.

FRANŢ FLORIN: Ştii? Că decât să mă ţigănesc cu el şi până la urmă să-ţi dea un cinci în sesiune, mai bine îţi dă un şapte motivat.

IOANA: Parfum, da.

FRANŢ FLORIN: Ştii?

IOANA: Da, da.

FRANŢ FLORIN: Şi nu mai vii, nu mai baţi drumurile pe aci. Vii şi tu doar o dată, de două ori pe semestru, îţi spun eu unde să…, cu cine să vorbeşti, deci dacă trebe să vorbeşti tu cu vreun coleg, să-i explici, sunt din Piteşti, vin mai aşa, mai nu ştiu ce.

IOANA: Da, asta vroiam să vă zic.

FRANŢ FLORIN: (…?)

IOANA: În cazul în care că să vorbesc eu cu aşa…

FRANŢ FLORIN: Nu dai şi nu oferi şi nu sugerezi absolut nimic la nimeni, nici o ţigară, un pachet de cafea ori cafea, o ciocolată caldă, nimic, nimic, nimic. Pricepi?

IOANA: Aşa…

FRANŢ FLORIN: La nimeni nimic.

IOANA: Păi şi cum o să meargă…?

FRANŢ FLORIN: Mă la nimeni nimic. Tot ce vorbeşti, vorbeşti după ce ai o discuţie cu mine.

IOANA: A!

FRANŢ FLORIN: Eu te trimit…

IOANA: Bun.

FRANŢ FLORIN: Unde vorbeşti şi ce faci. Bun?

IOANA: E perfect, e perfect, perfect, perfect, da.

FRANŢ FLORIN: Iar la mine nu te gândeşti vreodată în viaţa ta să-mi dai ceva, că atunci nu te mai cunosc. Deci vorbesc foarte frumos, nu glumesc, n-am nici o treabă.

IOANA: Ok, bine, nu se pune problema, nu dau bani sau chestii de genu ăsta, dar…

FRANŢ FLORIN: Nu vii cu atenţii, nu mă interesează ceasuri, parfumuri şi alte cele. Mă pricepi ce-ţi spun eu? Deci dacă vrei în condiţiile astea să te ajut, punct, te ajut. Dacă nu…(…?)

IOANA: Ok.

FRANŢ FLORIN: Bun?

IOANA: Da, îţi dai seama că îi foarte bine. Păi şi atunci cum fac, vin, vin atunci cu o săptămână înainte de vacanţă, ca să aflu şi eu cum am examenele, că după sesiune… Presupun că sunt programate, nu?

FRANŢ FLORIN: Încă nu.

IOANA: A încă nu se… Dar probabil se ştiu până nu se ia vacanţă. Pe 20 se ia vacanţă parcă, 20 decembrie.

FRANŢ FLORIN: În vacanţă, când se vine la şcoală, în 5 ianuarie, mai ai două săptămâni de şcoală, timp în care se dau colocviile.

IOANA: Colocvii. Şi ălea nu-s note, nu se pun şi ălea? E acelaşi lucru, că asta vă ziceam, că am deja două.

FRANŢ FLORIN: Şi eu am programat câteva ieri.

IOANA: Am unu pe 6 şi unu pe 8, ştiu că mi-a zis doamna MARTIN, la engleză…, la dumneaei le am pe amândouă, pe 6 şi pe 8. Îmi spuneţi dacă e săptămâna viitoare?

……………………

IOANA: Aha, aha.

FRANŢ FLORIN: Şi iei programarea examenelor şi vedem situaţia ta care e.

IOANA: Aha, aha.

FRANŢ FLORIN: Şi eu îţi spun la care să vii şi la care să nu vii.

IOANA: Da. Deci…

FRANŢ FLORIN: Îi bun aşa?

IOANA: Da, e perfect. În săptămâna aia când vin eu, să iau legă…, iau legătura cu dvs. când ajung, cu tine când ajung.

…………….

FRANŢ FLORIN: Deci toate examenele ţi le iei indiferent când, iarnă, vară sau toamnă fiind prezentă, sută la sută. Fără să fi prezentă la examen nu se poate.

IOANA: Na şi-apăi dacă vin să dau foaia albă…

FRANŢ FLORIN: Mă să nu mă-ntrebi niciodată la telefon, „nu vin”, „ce fac?” Da? Pricepi ? Eşti prezentă la toate vii clar. Bun, da nu numa’ la telefon şi fizic.

IOANA: Şi fizic?

FRANŢ FLORIN: Şi toată lumea… te vede. Ce scrii acolo mai puţin contează, dar toată lumea te vede.

IOANA: Să scriu ce am făcut în noaptea aia, sau ce fac în săptămâna aia?

FRANŢ FLORIN: Nu, că noaptea nu faci nimica că dormi probabil.

……………………..

FRANŢ FLORIN: Nu îi frumos, da. Ai şi tu răbdarea ta.

IOANA: Da. Dacă din întâmplare, accidental, n-aş reuşi să vin la un examen fizic..

FRANŢ FLORIN: Nu vii !

IOANA: Nu vin. Şi-atunci pic şi vin…?

FRANŢ FLORIN: Da sau… mai am şi o variantă ajutătoare.

IOANA: Ai şi variante ajutătoare, care ar fi ?

FRANŢ FLORIN: O să-ţi spun data viitoare.

IOANA: Îmi spui data viitoare ? Ok. Că nu ştiu cum o să fiu, nu ştiu cum o să fiu. Nu ştiu când sunt programate examenele şi atunci ştiu din timp. Cred că la colocviile astea eu zic că aş putea să ajung, dar io vă zic hai că la engleză poate le mai nimeresc.

FRANŢ FLORIN: Vezi că mă provoci pe mine, ă… vezi ştii, nu, cum o să faci ?

……………….

IOANA: Oricum e…mare graba asta, eventual…

FRANŢ FLORIN: Păi da, că vreau eu să ştiu când ai, că ştii de ce, vreau să-ţi cuplez exemenul ăla altfel, să vii cu alt an, când are profesorul respectiv..

IOANA: A, astfel încât să..

FRANŢ FLORIN: Adică tu să vii 3 zile şi-n trei zile să-ţi dai toate examenele…

IOANA: E bine aşa.

FRANŢ FLORIN: Gata, pe partea ailaltă crezi că nu te ajut.

IOANA: Dar să nu mă pui să învăţ la toate în trei zile.

FRANŢ FLORIN: Nu te pun să înveţi la nicicare, eu vreau să fi prezentă punct. Deci nu te pun să înveţi la nicicare, ce să-ţi spun mai mult?

IOANA: În principiu, cred că prezentă o să fiu. În cazul în care nu sunt prezentă la un examen înseamnă că-l pic? Mă rog…

FRANŢ FLORIN: Să zicem, depinde de profesor.

 

Din notițele Ioanei: ,,La primele 5 se rezolvă ( n.r. respectiv la Istoria Construcţiei Europene cu lect. univ. dr Martin Mihaela, la Limba Engleză cu lect. univ. Dr Martin Mihaela, la Introducere în Drept Internaţional cu prof. univ. dr Mihăilă Marian, la Introducere în Istoria Universală cu asist. univ. drd Rudolf Cristian și la Relaţii Internaţionale cu lect. univ. dr Micloşină Otilia), iar la ultimele două, respectiv Introducere în Drept cu lect. univ. dr Pinteală Gheorghe şi Drept Constituţional cu conf univ. dr. Vasile Ana, să scriu şi eu ceva. L-am întrebat pe acesta dacă dau foaia goală ce se întâmplă, iar acesta mi-a zis să scriu orice că nu e problemă şi că se ocupă el de tot. De asemenea acesta mi-a precizat să nu mai vorbesc cu nimeni că altfel nu mă va mai ajuta. Franţ Florin mi-a spus că va vorbi să dau examenul din 19.01.2015 de la Introducere în Drept Internaţional cu prof. univ. dr Mihăilă Marian în data de 15.01.2015 cu anul 2 sau 3, pentru a nu fi nevoită să vin din nou şi m-a asigurat că nu voi avea probleme la examene şi că el se va ocupa personal de asta.”

De asemenea, Franț Florin a asigurat-o pe Ioana că va aranja să fie promovată și la examenul ce urmează să-l susțină în data de 14.01.2015 cu Rudolf Cristian precizând că îi va da acestuia două–trei nume de studenți ce urmează a fi promovați printre care și numele său, insistând ca pe data de 14 spre 15.01.2015 să-și petreacă seara împreună, respectiv de a avea relații sexuale cu aceasta, reprezentând astfel ,,un avans” întrucât își trafichează influența pe lângă profesori pentru promovarea sa la examene: ,, Îmi mulțumești, îmi mulțumești miercuri seara și în av… și pentru astea și în avans. Pentru altă (?)…

Examen cu cărțile pe masă, iar profesorii afară din sală

„În data de 10.01.2015, investigatorul Ioana a susținut examen la Relaţii Internaţionale cu lect. univ. dr Micloşină Otilia care a fost prezentă în sală aproximativ 10 minute timp în care a dat subiectul pentru examen făcând precizarea că studenții se pot inspira din sursele avute asupra lor şi chiar din proiecul pe care trebuia să-l aibă pentru a-l depune. Ulterior, aceasta a plecat, rămânând în sală Ghiţă Ruxandra, împrejurare în care studenții au deschis materialele avute asupra lor sau au accesat telefonele şi au scris pe foaia de examen. În timpul examenului Ghiţă Ruxandra a făcut precizarea că ,,cine nu are proiectul pentru a-l preda, va pica examenul”. După ce a terminat de copiat ceva în legătură cu subiectul dat de cadrul didactic Micloşină Otilia la examen, investigatorul Ioana a predat lucrarea asietntului universitar Ghiţă Ruxandra fără proiectul pe care trebuia să-l atașeze, aşa cum stabilise anterior cu Franţ Florin, și fără ca aceasta să i-l ceară“, spun procurorii.

Dorința arzătoare a profesorului: o noapte cu studenta la Sinaia

„În jurul orelor 13:00 am fost sunată de către Franţ Florin cu care m-am întâlnit în biroul acestuia. M-a întrebat la ce am examen și după ce i-am precizat că  la Introducere în Istoria Universală cu Rudolf Cristian şi mi-a spus că nu este nicio problemă, că încă n-a vorbit cu acesta dar că înainte de  examen urma să-i dea o foaie cu nişte nume printre care şi al meu ca să nu fie probleme cu promovarea examenului. Franţ Florin m-a întrebat dacă rămân peste noapte în Reşiţa pentru a o petrece împreună aşa cum mi-a propus anterior întrucât a organizat ceva frumos, însă i-am precizat că nu pot şi că nu voi fi nici la examenul de la practică de a doua zi. Mi-a spus ca pot să nu vin şi că va rezolva el şi pentru acest examen. De asemenea l-am întrebat dacă există vreun examen la care să nu mă prezint pentru că există riscul să nu-l promovez, acesta răspunzându-mi ca examenul din data de 27.01.2015 la Drept Constituţional cu conf univ. dr. Vasile Ana ar fi mai bine să-l las pentru vară când îl voi trece cu siguranţă întrucât acum există posibilitatea să nu-l promovez şi mai bine să nu mai vin. M-a asigurat că la restul examenelor  nu vor fi probleme, în sensul  că voi fi promovată însă trebuie doar să fiu prezentă şi să scriu ceva pe foaia de examen. De asemenea, mi-a spus că în data de 29.01.2015 se duce la Sinaia unde va rămâne pentru două zile  şi mi-a propus să-l însoţesc acolo pentru a le petrece împreună. I-am spus acestuia că nu ştiu ce să fac întrucât am un program foarte încărcat, rămând să ne auzim în apropiere de plecarea la Sinaia“, și-a notat studenta.

În data de 14.01.2015,la orele 14.00,  investigatorul Ioana a susținut examenul  la Introducere în Istoria Universală cu asist. univ. drd Rudolf Cristian. „La examen am scris din materie, dar tangenţial cu cele două subiecte date, iar ulterior am aflat de la unul dintre colegii mei, Giurgiu Bogdan că l-am promovat cu nota 5 deși eu  nu scrisesem suficient pentru a obține această notă”, le-a spus studenta procurorilor.

În data de 19.01.2015,  orele 10:00 investigatorul Ioana a susţinut examenul  la Introducere în Drept Internaţional cu prof. univ. dr Mihăilă Marian la care s-a prezentat Ghiţă Ruxandra. La examen au putut  fi accesate atât telefoanele cât şi cursurile pentru a rezolva subiectele.

Ulterior, investigatorul Ioana a intrat în biroul lui Ghiţă Ruxandra căreia i-a dat un parfum Gucci by Gucci, în valoare de 210 lei, conform bonului fiscal nr. RO11984882 (copia bonului fiscal fiind ataşată la proceul verbal)  şi i-a mulţumit că a fost ajutată întrucât nu a fost prezentă la ore şi nici nu a dat testele din timpul anului, precum şi pentru faptul că la examenul de la Relaţii Internaţionale la care aceasta era asistentă universitară, nu a mai predat  proiectul deşi era condiţie obligatorie pentru a promova examenul. 

De menționat faptul că în data de 22.01.2015, Franț Florin a contactat-o telefonic pe investigatorul Ioana, întrebând-o dacă își va petrece seara în Reșița cu ocazia deplasării pentru susținerea examenului, lăsând astfel să se înțeleagă că dorește să întrețină relații sexuale cu investigatorul.

În data de 23.01.2015, în jurul orelor 08.53 investigatorul Ioana a luat legătura telefonic cu Oriol Irina pentru a se întâlni cu aceasta aşa cum se stabilise anterior, întrucât avea examen la Introducere în drept cu Pinteală Gheorghe.

Astfel, investigatorul Ioana s-a deplasat la acesta în birou unde se afla împreună secretara Lili Găjan şi Franţ Florin, care a poftit-o la el în birou. Astfel, l-a însoțit pe acesta în birou, unde a întrebat-o dacă a învăţat ceva şi l-a răspunsul negativ al acesteia i-a precizat că nu e nicio problemă, dar să scrie ceva pe foaia de examen, rămânând să vorbească la telefon când pleacă la Sinaia pentru a-l însoţi.

În data de 29.01.2015, la orelor 15:08, investigatorul Ioana a fost contactată telefonic de către Franţ Florin care i-a spus că pleacă la Sinaia şi că o aşteaptă acolo, așa cum spusese anterior, context în care i-a precizat acestuia că nu cred că poate să ajungă întrucât are nişte probleme , Franț Florin fiind deranjat de faptul că a fost refuzat.

Ioana a obținut doar un cinci, un opt și restul de 10

În procesul verbal întocmit, investigatorul Ioana a precizat faptul că: „era imposibil ca eu să obţin acele note întrucât nu am scris suficient, în plus la examenul de la Relaţii Internaţionale nu am predat nici proiectul fără care nu puteam să-l promovez. Totodată, în timp ce aşteptam terminarea examenului pe a vorbi cu Martin Mihaela, l-am văzut şi pe asist. univ. drd Rudolf Cristian, titularul cursului Introducere în Istoria Universală, pe care l-am rugat să-mi treacă în carnet nota obţinută la respectivul examen, lucru pe care l-a şi făcut constatând astfel că am obţinut nota 5, promovând examenul deşi, în mod normal, nu era posibil acest lucru.

Ulterior a ieşit de la examen Martin Mihaela căreia am vrut să-i dau un parfum dar pe care l-a respins, spunându-mi că nu este nevoie întrucât o să promovez examenul şi să nu-mi fac probleme. 

Proful către studentă: „M-ai lăsat să dorm singur“

În data de 27.02.2015, investigatorul Ioana s-a întâlnit cu Franț Floriin în holul Hotelului Ramada din Pitești. În cadrul discuțiilor dintre cei doi  Franţ Florin Ionel s-a interesat când mai vine investigatorul în Reşiţa, dacă vine singură sau însoţită  astfel încât îi solicită ca pentru marţi seara să nu-şi facă nici un fel de program înrtrucât îi va face el, reproşându-i că nu l-a însoţit în Bucureşti, lăsându-l ,,să dorm singur”, aluzie la favorurile sexuale solicitate şi neonorate de către investigator.

FRANŢ FLORIN IONEL: Vroiam să-ţi zic că… în după masa asta stau cu tine, sau mai… toată noaptea sau mai nu ştiu ce şi tu ai plecat. Sau n-ai venit sau ai venit cu nu ştiu cine şi ai plecat înapoi.

IOANA: Ai fost dezamăgit rău.

FRANŢ FLORIN IONEL: Rău de tot. Deci şi pentru asta tre’ să te revanşezi.

IOANA: Aoleo Doamne câte am?

FRANŢ FLORIN IONEL: Eh, toate se plătesc în lumea asta pân la urmă.

IOANA: Corect, ai şi tu dreptate, aşa-i. Şi eu sunt obişnuită să-mi plătesc datoriile.

FRANŢ FLORIN IONEL: Tu ştii. Tu, tu te ştii mai bine, eu nu te ştiu aşa bine.

IOANA: Corect, corect, aşa e. Cum de altfel şi eu mă ştiu pe mine şi nu te ştiu pe tine.

FRANŢ FLORIN IONEL: Poftim? Eu am făcut primul pas. Că… la prima noastră întâlnire, aşa mi-ai dat de înţeles. Că să fac eu primul pas. L-am făcut.

IOANA: Că să dea Dumnezeu să faci tu primul pas?

…………………..

IOANA: Ar trebui să fac cinste cu un suc pentru

FRANŢ FLORIN IONEL: Păi faci, intru o dată în cameră şi faci.

……………….

FRANŢ FLORIN IONEL: Eu te vreau pe tine.

IOANA: Ţi-am zis că vreau să mă ajuţi.

FRANŢ FLORIN IONEL: Eu te vreau pe tine.

IOANA: Tu mă vrei pe mine?

FRANŢ FLORIN IONEL: Îhî.

……..

FRANŢ FLORIN IONEL: Marţi îs mai direct.

Cum s-a rugat profesorul de studentă ore întregi, în camera de hotel, să îl lase să o sărute

La data de 03.03.2015, în jurul orelor 16.25, investigatorul Ioana fost contactată telefonic de către Franț Florin care i-a spus că va urca până în camera acesteia de hotel, nedorind să se întâlnească la barul hotelului.

După ce au discutat cu privire la examene, în sensul că acestea au fost promovate fără ca investigatorul Ioana să fi învățat ceva, acesta a insistat să aibă relații sexuale cu investigatorul, să o sărute, insistând pe parcursul a aproximativ două ora să aibă o relația cu aceasta, solicitând în mod constant să fie sărutat sau să i permită să o sărute ca recunoștință pentru intervențiile făcute pentru promovarea examenelor. La refuzul investigatorului, Franț Florin a insistat să primească măcar câte un sărut pentru fiecare dintre examenele pentru care a intervenit pe lângă cadrele didactice pentru promovarea acestora, promițându-i investigatorului că o poate ajuta să se prezinte de 2-3 ori în sesiunea de vară, dar să îi cumuleze examenele astfel încât să le poate susțină pe toate într-un interval scurt de timp. De asemenea, Franț Florin a promis că o va ajuta și pentru obținerea unor note mari, eventual prin prezentarea la măriri, pentru a-și menține locul de student de la buget.

Astfel, din procesul verbal al investigatorului reies următoarele: ,, Acesta m-a întrebat care este interesul meu iar eu i-am răspuns că să trec cât mai repede şi cât mai bin prin facultatea asta.Mi-a spus că mai repede n-am cum iar apoi i-am precizat că fără un efort prea mare, mai precis să vin cât mai rar  şi să nu fiu nevoită să învăţ.Franţ Florin m-a întrebat dacă am citi până atunci iar la răspunsul meu că am citit puţin a ţinut să precizeze că poate am citit printre rânduri sau în diagonală .

De asemenea mi-a spun că am rămas datoare de la întâlnirea din Piteşti când m-am urcat la el în maşină şi  a încercat să mă sărute  iar eu l-am refuzat explicându-i că nu acolo.Acesta şi-a exprimat dorinţa de a mă săruta eu refuzându-l spunându-i că nu e momentul şi că nu pot să fac asta întrucât am un priten şi el este căsătorit.Franţ Florin a insistat foarte mult să mă sărute, exprimându-şi totodată dorinţa de a rămâne cu mine peste noapte, spunându-mi că i s-a pus pata pe mine…..”

În procesul verbal al investigatorului Ioana se menționează următoarele: ,,Văzând că în continuare îl refuz, acesta s-a arătat nervos iar la întrebarea mea dacă o să fie totul ca înainte şi cum zic eu, acesta a răspuns ironic ”poate mai bine” şi că dacă până acum am facut la examene, poate n-o să mai fie aşa… poate o să iau notele pe  care le merit. Astfel acesta mi-a lăsat de înţeles că dacă eu nu fac nimic pentru ajutorul acordat de el  cu promovarea examenelor, situaţia o să se schimbe pentru mine. Observând că nici aşa nu obţine ce-şi doreşte de la mine mi-a zis că aş putea să rezolv examenele din vară în două ture, adică fiind nevoită să vin doar de două ori.I-am spus că nu-l cred deoarece el mi-a tot zis că trebuie să fiu prezentă la toate  şi mi-a spus „păi o să fi la fecare”, în sensul că eu deşi n-o să fiu prezentă fizic, o să apar ca şi cum aş fi, fiind chiar dispus să facem un pariu în acest sens.De asemenea mi-a zi că trebuie să vin în Reşiţa 3 săptămâni şi să fac practică la Consiliul Judeţean dar că poate să mă rezolve şi cu asta, în sensul că să-mi dea o hârtie pe care să mi-o completeze cineva de la mine din oraş şi să vin cu ea deja făcută.L-am întrebat pe Franț florin ce fac cu examenele de la Ana Vasile, respectiv cel din primul semestru la care am restanţă  şi cel din al doilea, deoarece este în continuare titulară şi la curs din semestrul doi.Acesta mi-a răspuns că acum ar trebui să vin la examen pentru că a reuşit el să-şi facă  intrare la ea în sensul că a ajutat-o cu obţinea unui birou în cadrul universităţii şi astfel ar fi datoare la el. În ceea ce priveşte restanţa din primul semestru, acesta mi-a precizat că pot să o dau şi în anul doi cu cei care vor fi anul întâi.

„În continuare a insistat să mă sărute, mă ţinea de mână, a venit lângă mine în pat şi a început să mă mângâie pe picioare, să mă sărute pe mână şi pe gât. Deşi i-am spus să se oprească acesta continua să o facă şi mă ţinea strâns astfel încât să nu pot să mă ridic din pat. Când am reuşit să mă ridic, a făcut-o şi el iar apoi a venit şi m-a strâns în braţe. Dacă acesta a văzut că nu cedez sub nicio formă mi-a propus altceva. Franţ Florin m-a întrebat câte examene am avut în iarna iar eu i-am răspuns că am avut şapte apoi mi-a zis că pentru ele ar trebui să-i dau şapte pupici, câte unul pentru fiecare, menţionând-i că este o plată bună… Având în vedere că un examen nu l-am promovat, a insistat să-i dau şase săruturi făcând menţiunea că şi  dacă te duci să cumperi marfă, n-o plăteşti peste şase luni, ci pe loc. La întrebarea mea dacă pentru examenele trecute în iarnă trebuie să-i dau şase săruturi, pentru cele din vară la care trebuie să vin doar de 2 ori, ce ar trebui să fac, acesta mi-a răspuns că ălea mă vor costa câte doi pupici pentru fiecare. Mi-am exprimat grija că voi pierde bursa însă acesta m-a asigurat că nu se va întâmpla şi că voi veni la mărire şi se va rezolva. Din nou a încercat să tragă de mine să mă sărute, repetând în mod constant că trebuie să-i plătesc cele şase examene promovate în  iarnă cu ajutorul acestuia şi că nu va pleca din camera mea până n-o să-l sărut.Văzând că insistă foarte mult i-am precizat acestuia să se oprească,  că trebuie să înţeleagă că nu este momentul şi să aibă mai multă răbdare  cu mine iar acesta a plecat destul de nervos”.

”Nu pot, deci nu mai îs bun de nimic, dacă nu mă laşi să te sărut!”

FRANȚ FLORIN IONEL: Stai mă cuminte!

IOANA: Serios?

FRANȚ FLORIN IONEL: Stai mă olteanco cuminte, nu mă zăpăci!

IOANA: Da nu te zăpăcesc, dar stai şi tu cuminte!

FRANȚ FLORIN IONEL: Mă omori cu zile, înţelege-mă! N-am dormit toată noaptea, de-abia am aşteptat să vii! Şi tu nu mă laşi să te ating, eşti nebună?!

IOANA: (n.n râde)

FRANȚ FLORIN IONEL: Eşti nebună, atâta te întreb?

IOANA: Nu sunt nebună.

FRANȚ FLORIN IONEL: Ba se vede că eşti!

FRANȚ FLORIN IONEL: Lasă-mă să te ating! Lasă-mă să te ating şi să te sărut şi am plecat! Nu pot, deci nu mai îs bun de nimic, dacă nu mă laşi să te sărut!

IOANA: Ei, nu mai eşti bun?! Cum să nu mai fi bun?!

FRANȚ FLORIN IONEL: Eşti nebună? N-am putut să fac azi nimic până nu te-am văzut acolo, după aia am ştiut că eşti tu, că eşti în Reşiţa. Păi nu te-am sunat io primul, ce ai?

IOANA: Păi m-ai sunat că m-ai văzut acolo nu că m-ai sunat că erai foarte nerăbdător.

…………………

FRANȚ FLORIN IONEL: Lasă-mă să te ţin, ho! Uite ce mijloc! Aşa am convenit, dă-mi voie să te sărut.

IOANA: Am zis eu că ai voie să mă săruţi?

FRANȚ FLORIN IONEL: Pe obraz, da.

IOANA: Păi m-ai pupat pe obraz!

FRANȚ FLORIN IONEL: Lasă-mă să te sărut pe obraz. Nu fi atât de rea!

FRANȚ FLORIN IONEL: Hai să o luăm altfel, pentru ce te-am ajutat până acum, dă-mi un pusi, asta te costă…cinci la zero.

IOANA: Pentru ajutorul pe care mi l-ai făcut până acum…

FRANȚ FLORIN IONEL: Da, îmi dai un pupic.

IOANA: Să-ţi dau un pupic?

FRANȚ FLORIN IONEL: Îhm!

IOANA: Da, dar de la un pupic pornesc mai multe.

FRANȚ FLORIN IONEL: Nu, un pupic. ..un pupic, maxim doi îmi dai pentru…. Facem altceva: câte examene ai avut?

IOANA: La…ăăă…nu ştiu…două colocvii…cinci examene…şapte.

FRANȚ FLORIN IONEL: Şapte pupici.

IOANA: Şapte pupici?

FRANȚ FLORIN IONEL: Şi eşti la zero.

IOANA: Şapte pupici pe obraz?

FRANȚ FLORIN IONEL: De alea dai la un copil mic, şapte săruturi.

IOANA: Şapte săruturi?

FRANȚ FLORIN IONEL: Da.

IOANA: Pentru şapte examenele?

FRANȚ FLORIN IONEL: Da.

IOANA: Ce să zic, e o plată bună.

FRANȚ FLORIN IONEL: Vezi, nici patru ani nu ştii să negociezi.

”Dacă îi fac pe plac, nu va mai fi nevoie să citesc”

La data de 19.05.2015, investigatorul Ioana s-a deplasat la Reșița în vederea susținerii examenului la disciplina Limba engleză cu profesor Martin Mihaela, ocazie cu care a luat legătura cu Franț Florin care i-a promis ca după examen să se reîntâlnească pentru a-i programa examenele din sesiunea de vară, în sensul ca să le cupleze în așa fel încât să poată veni de maxim 3 ori, potrivit înțelegerii din data de 03.03.2015

Ulterior, investigatorul s-a întâlnit cu Franţ Florin care i-a spus cum să procedeze în legătură cu examenele, acesta spunându-i că a reuşit să le mute așa cum conveniseră.

Ulterior investigatorul a susţinut examenul la Informatică juridică. Fiecare dintre studenţi a  primit o foaie cu subiectele pe care trebuiau să treacă şi rezolvarea pe care profesorul Popovici Gheorghe le-a dictat-o la începutul examenului. În timpul examenului, printre studenţi s-a plimbat un asistent al acestuia, cu un tabel în mână pe care era trecută prezenţa la cursuri trecând pe fiecare foaie de examen nota de la seminarii, pe lucrarea investigatorului trecând nota 8.

Înainte de a intra în biroul numitei Oriol Irina, investigatorul s-am întâlnit pe holul facultăţii cu Franţ Florin care după ce s-a interesat dacă a venit singură și unde va sta peste noapte, i-a propus acesteia să petrecem noaptea împreună, dându-i de înţeles că vrea să întreţină relaţii sexuale cu aceasta. După ce a ieşit din biroul numitei Oriol Irina, cu care a stabilit cele relatate anterior, investigatorul a fost chemat de Franţ Florin care i-a dictat o cerere pentru a avea o bază legală pentru mutarea examenului din data de 26.05.2015 în data 30.05.2015, și pe care urma să îl susţină în dimineaţa următoare. După ce a scris această cerere ,Franţ Florin i-a spus investigatorului că se vor întâlni mai târziu la hotel.

În jurul orelor 15:40 Franţ Florin a venit în camera de hotel a investigatorului.

Cu această ocazie, potrivit procesului verbal întocmit în cauză, au discutat de modul de derulare a examenului pe care urma să-l susţină a doua zi la Relaţii şi organizaţii europene, unde titular de curs este Franț Florin, examenul urmând a se desfășura de la ora 10:00 cu o altă clasă care mai avea examen programat. La solicitarea investigatorului de a i se comunica eventuale subiecte de examen, Franț Florin i-a enumerat mai multe subiecte posibile. La afirmația investigatorului că nu știe nimic și că intenționează în acest sens să nu se prezinte, Franț Florin i-a răspuns că ,, sunt deşteaptă şi că mă voi descurca, sugerându-mi că dacă îi fac pe plac, nu va mai fi nevoie să citesc pentru examen.” După ce Franț Florin i-a discutat o nouă cerere pentru examenul la Drept constituţional european pe care i l-a mutat din data de 03.06.2015 în data de 15.06.2015 şi i-a spus că a luat nota 9 la examenul de la Informatică juridică deși i s-a trecut pe lucrare nota 8, acesta a încercat, în mod insistent, să aibă relații sexuale cu investigatorul Ioana, sărutând-o de mai multe ori și atingând-o, spunându-i că dacă va ceda avansurilor sale și vor întreține relații sexuale ar putea să dea mai devreme examenul la materia unde este titular de curs, examen care să consta în copierea, în cadrul biroului său, a unei lucrări date de un alt coleg anterior, dar pentru acest lucru trebuie să îl convingă, în sensul că trebuie să întrețină relații sexuale cu acesta. Urmare a refuzului investigatorului și apelurilor telefonice pe teme de serviciu, Franț Florin a părăsit camera de hotel cu mențiunea ”că va reveni să-şi petrecă noaptea cu mine, pentru a obţine plata pentru ajutorul acordat la examene, în special pentru ziua ce urma”.

Astfel, din procesul verbal al investigatorului reies următoarele: ,,După aceste discuţii, Franţ Florin a început să mă atingă, să mă sărute pe gât, pe mâini, pe obraz, să mă strângă în braţe şi să-mi pună mâna pe fund, încercând să întreţină relaţii sexuale cu mine. L-am întrebat pe Franţ Florin dacă nu pot să dau examenul mai devreme de ora stabilită întrucât nu ştiu nimic şi nu o să pot să scriu iar acesta a răspuns că aş putea să-l dau mai devreme pe la ora 08:30-08:45 la el în birou, să-mi dea o lucrare după care să copiez şi să scap, însă că va trebui să-l conving să facă acest lucru. De asemenea, l-am întrebat cum aş putea să-l conving iar acesta mi-a precizat că nu este suficient un pupic pe obraz şi că va trebui să fac mai mult de atât. I-am cerut din nou să îmi spună ce vrea de la mine iar el a ţinut să precizeze că insist pe tema asta şi că la fel a păţit un coleg de-ai lui, l-a întrebat o fată care era sub acoperire iar el a răspuns că vrea să se culce cu ea, ulterior fiind arestat pentru asta. După ce Franţ Florin mi-a spus că va trebui să-l conving să dau examenul mai devreme doar cu el, a încercat să mă sărute de mai multe ori, m-a sărutat forţat pe gură şi chiar m-a trântit în pat punându-se peste mine şi încercând din nou să întreţină forţat relaţii sexuale cu mine. A insistat să mă sărute întrebându-mă ironic dacă ştiu să o fac sau sunt “la grădiniţă”. Mi-a cerut să-l sărut şi astfel voi da examenul când vreau eu, iar eu i-am spus că nu pot invocând diverse motive. După ce s-a enervat că nu vreau să fac ce-mi cere, mi-a zis că va avea răbdare şi vom face cum zic eu, după care m- a pus cu faţa la perete şi mi-a ridicat fusta trăgându-mă de cap  şi sărutându-mă cu forţa. L-am rugat să mă lase în pace şi să nu mai insiste. În acest timp a fost sunat foarte des de la şcoală cu diverse probleme, în final hotărându-se să plece precizând că va reveni să-şi petrecă noaptea cu mine, pentru a obţine plata pentru ajutorul acordat la examene, în special pentru ziua ce urma. Menţionez că în cele aproximativ două ore pe care le-a petrecut în camera mea de hotel, Franţ Florin a insistat prin diverse moduri să întreţină relaţii sexuale cu mine”.

”Ai rămas datoare cu o noapte!”

La aproximativ o jumătate de oră după ce a părăsit camera de hotel, investigatorul a primit un mesaj de la Franţ Florin prin care îi cerera să se prezinte la şcoală, lucru  care s-a și întâmplat. Ajunsă la universitate, investigatorul a fost invitată în biroul acestuia din C.0.7 şi i-a dat lucrarea colegei sale Beck Cristina pentru a copia de pe ea. După ce a scris foarte puţin din lucrarea colegei sale, Franț Florin i-a trecut nota 10 pe ea spunându-i că : ,,am rămas datoare şi nu doar cu un pupic, ci cu “o noapte în care să facem dragoste”.

În data de 02.06.2015, investigatorul a contactat-o telefonic pe colega sa, Beck Cristina care avea carnetele de student ce au rămas la profesorul Popovici Gheorghe pentru a le trece notele obţinute la examen, spunându-i că a obținut nota 9 la acest examen.

Leave a reply