prodecan Florin Frant

sursa foto http://www.uem.ro/index.php?id=506&L=0%2522

Cinci profesori de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa au fost puşi sub acuzare de procurorii Parchetului General, fiind acuzaţi că cereau mită de la studenţi pentru a-i promova la examenul de licenţă, iar doi dintre ei au fost reţinuţi. Ca o ironie, motto-ul Universităţii era: „Construieşte-ţi viitorul cu noi”.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a profesorilor Irina Oriol, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, şi Florinel Ionel Franţ, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Florin Franţ este conferenţiar universitar, doctor şi prodecan al Facultăţii de Ştinţe Sociale.

În cazul altor trei profesori – Mihai Vişan, Marian Mihăilă şi Ruxana Ghiţă – a fost instituit controlul judiciar pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Joi, procurorii au efectuat percheziţii în 18 locaţii din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, printre care şi la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, mai mulţi profesori universitari fiind acuzaţi că cereau mită de la studenţi, pentru a-i promova la examenul de licenţă.

Tot joi, Irina Oriol a fost prinsă cu suma de 300 lei şi un parfum (în valoare de 194 lei), bunuri oferite de un investigator sub acoperire, pretinse anterior de profesoară pentru a-şi trafica influenţa pe lângă un cadru didactic examinator, în vederea promovării unui examen de restanţă.

Cu această ocazie, Irina Oriol a dictat subiectele pentru examenul ce urma să fie susţinut a doua zi, punându-i la dispoziţie investigatorului inclusiv materiale de curs.

De asemenea, procurorii au probe că Florinel Ionel Franţ, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale, a făcut avansuri sexuale unei studente, care era de fapt un investigator sub acoperire, căreia i-a promis că o va ajuta să promoveze examenele. AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu) www.agerpres.ro

CITEŞTE ŞI:

Descinderi la Universitatea din Reşiţa dar şi acasă la Marian Mihăilă

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița mai are viitor?

ALERTĂ! Interviu cu rectorul Doina Frunzăverde despre scandalul ”copy-paste” de la Universitate VIDEO

EXCLUSIV Perchezitii la Universitatea ”Eftimie Murgu” UPDATE

Leave a reply