Subiect examen national limba romana 2015 (1)Astăzi absolvenţii clasei a VIII-a au susţinut proba la limba română a Examenului Naţional.

Redacţia Ştiri din Banat a obţinut subiectele de la această probă şi vi le prezintă.

Prima probă a examenului de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, cea la Limba şi literatura română,a început în acestă dimineață la ora 9.00. Examenul durează două ore. Mâine are loc proba scrisă în limba maternă, iar miercuri cea de matematică. Rezultatele vor fi afișate pe site-ul www.edu.ro dar și de către publicația noastră.

Elevii aparținând minorităților naționale vor susține evaluarea la limbă maternă pe 23 iunie.

Ultima probă, cea la matematică, va fi susținută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16,00. În aceeași zi, între orele 16,00 — 20,00, se vor putea depune contestațiile, care vor fi rezolvate în perioada de 27 — 29 iunie.

Rezultatele finale după contestații se vor afișa pe 30 iunie.

Admiterea în învățământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea națională susținută de elevii clasei a VIII-a (75%) și media generală de absolvire a claselor V — VIII (25%).

Elevii vor putea completa fișele de înscriere pentru licee, împreună cu părinții și asistați de diriginții claselor a VIII-a, în perioada 3 — 7 iulie. Fișele vor fi verificate de părinți în perioada 4 — 8 iulie.

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a se va face pe 14 iulie. Pe 15 iulie se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământ liceal.

Cea de a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 3 și 4 septembrie.

În perioada 9 — 11 iulie se vor face înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special, iar în 6 — 8 iulie repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi.

 


Leave a reply