Arabela si GhiorghioniÎncă două firme sunt în atenția procurorilor DNA că ar fi obținut lucrări de la Consiliul Județean Caraș-Severin după ce i-ar fi dat șpagă lui Ghiorghioni, în 9 octombrie procurorii DNA începând urmărirea penală împotriva acestor fapte de corupție. De asemenea procurorii susțineau în fața Completului de Drepturi și Libertăți al Tribunalului Timiș că deja există o declarație a unui angajat care-l inculpă pe vicepreședintele Ghiorghioni. ”aşa cum reiese din declaraţia dată deja de un subordonat … inculpatul, in calitate de  vicepreşedinte al CJ, a  exercitat presiuni in repetate rânduri, pentru a se efectua recepţia unor lucrări  şi plăţi la firma administrată de denunţători, iar aceste presiuni au dat rezultate, întrucât,  aşa cum reiese din declaraţia aceluiaşi martor, nici unul din angajaţi nu a nesocotit dispoziţiile inculpatului, executându-le  indiferent de conformitatea lor cu legea” arată procurorii DNA.

De asemenea procurorii au arătat judecătorului de drepturi și libertăți că ”două societăţi comerciale … sunt bănuite că ar fi obţinut contracte  publice în baza aceluiaşi criteriu, …  reprezentanţii acestor societăţi sunt implicaţi in cumpărarea influenţei şi practic nu au un interes  să  devoaleze  posibile activităţi de favorizare a lor”.

Cel mai probabil, cele două firme ar putea să fie Excav Prod, căreia o firmă a aceluiași patron i-a și cerut insolvența! și Eurolemn, care este deja cercetată de DIICOT pentru evaziune. Cu privire la Excav Prod mai multe anchete ale Jurnalului Național devoalau modul în care aceasta primea contracte și executa lucrări pentru Consiliul Județean.

Leave a reply