Curtea de Apel Timișoara: Vicepreședintele CJ Caraș Severin rămâne în arest, acolo a ajuns și nepotul Cosmin

Curtea de Apel Timișoara: Vicepreședintele CJ Caraș Severin rămâne în arest, acolo a ajuns și nepotul Cosmin

ionesie ghiorghioni arestare catuseVicepreședintele Consiliului Județean Caraș Severin, Ghiorghioni Ionesie, va rămâne în continuare în arest pentru 30 de zile, după ce magistrații Curții de Apel Timișoara au respins luni solicitarea acestuia de a fi cercetat în libertate.

Ghiorghioni Adrian Cosmin, nepotul vicepreședintelui CJ, care fusese pus sub control judiciar pentru 60 de zile de judecătorii Tribunalului Timiș, săptămâna trecută, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile din partea magistraților Curții de Apel.

Potrivit Încheierii de luni, ‘completul respinge contestația formulată de inculpatul Ghiorghioni Ionesie împotriva încheierii penale din 13.05.2015, pronunțate de Tribunalul Timiș. (…). Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — DNA — Serviciul Teritorial Timișoara, împotriva aceleiași Încheieri penale, pe care o desființează în privința inculpatului Ghiorghioni Adrian Cosmin și rejudecând (…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — DNA—Serviciul Teritorial Timișoara și dispune arestarea preventivă a inculpatului Ghiorghioni Adrian Cosmin pe o durată de 30 zile, cu începere de la data prinderii’.

De asemenea, vicepreședintele CJ Caraș Severin trebuie să plătească suma de 100 lei cheltuielile judiciare către stat.

Vicepreședintele CJ Caraș Severin și nepotul său au fost reținuți, marți seara, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată.Ionesie Ghiorghioni și-a susținut nevinovăția în fața procurorilor DNA și a magistraților Tribunalului Timiș, cu toate că a fost prins în flagrant în biroul său când primea 20.000 de lei, pe care nu i-a putut justifica și care ar fi reprezentat o „taxă” pentru atribuirea unor contracte de întreținere și deszăpezire a drumurilor.

Potrivit unor surse judiciare, Ionesie Ghiorghioni a primit prin intermediul unui nepot, dar și în mod direct, mai multe sume de bani pretinse în schimbul contractelor acordate preferențial unei firme a afaceristului Paul Valentin Armașu.

În baza unei înțelegeri prealabile, Ghiorghioni ar fi primit, din decembrie 2014 până în martie 2015, peste 8.000 de euro și 10.000 de lei, banii fiind livrați în mai multe tranșe de soția lui Paul Valentin Armașu. Primele trei tranșe în valută ar fi fost primite prin intermediul nepotului său, Adrian Cosmin Ghiorghioni, iar suma de 10.000 de lei ar fi fost ridicată personal de vicepreședintele CJ Caraș-Severin, conform acelorași surse.

Tranșele de bani primite de Ionesie Ghiorghioni reprezentau 10% din plățile efectuate de CJ Caraș-Severin pentru lucrările de întreținere a unor drumuri județene ce fuseseră atribuite firmei lui Armașu, mai susțin sursele citate.

AGERPRES/(AS — autor: Otilia Halunga, editor: Mihai Simionescu)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )