Gheorghe Borcean este noul președinte al CMR

Gheorghe Borcean este noul președinte al CMR

Doctorul Gheorghe Borcean a fost ales vineri președintele Colegiului Medicilor din România. El îl înlocuiește astfel pe prof. dr. Vasile Astărăstoae care a demisionat la sfârșitul lunii martie.

Foto: (c) Alex TUDOR / Arhiva AGERPRES

„Toate voturile au fost în favoarea mea, un singur vot a fost împotrivă. Acesta este un mandat scurt de 7-8 luni. În decembrie expiră acest mandat. Atunci vor fi organizate alegeri pentru mandatul întreg de patru ani. Pe acest mandat de câteva luni nu pot să mă angajez la proiecte grandioase. Trebui să mă angajez să continui proiectele din prezent și în principal să mențin politica CMR, aceea de respect a profesiei medicale și a intereselor profesioniste în sănătate”, a declarat vineri pentru AGERPRES noul președinte al CMR.

El a spus că intenționează să candideze în decembrie pentru un nou mandat de patru ani. „Dacă va fi posibil (n.r. să candideze) sigur da”, a spus Borcean.

În urma alegerilor desfășurate vineri, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România are următoarea componență: președinte — dr. Gheorghe Borcean, vicepreședinte — prof. dr. Mircea Cinteză, vicepreședinte — dr. Constantin Cârstea, vicepreședinte — dr. Călin Bumbuluț, secretar general — dr. Viorel Rădulescu.

AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)

Dr. Gheorghe Borcean s-a nascut pe data de 30 august 1953. A absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara in 1978.

 In perioada 1978-1981 a fost medic stagier la Spitalul Municipal din Caransebes. In 1984 a urmat secundariatul la Spitalul de Urgenta Floreasca. In 1989 devine medic specialist chirurg la Spitalul Municipal din Caransebes.
Intre 1989 si 2006 a fost directorul Spitalului din Caransebes.
In 1991 devine medic primar.
In 2005 a obtinut a doua specializare in ortopedie si traumatologie. In 2000 si-a finalizat doctoratul in medicina la Universitatea de Medicina din Timisoara.
Anul trecut a obtinut si specializarea in medicina legala.
In 1995 a obtinut competenta in management sanitary.
Din 1998 pana in 2015 a fost vicepresedintele Colegiului Medicilor
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus (0 )