Sedinta CL Moldova Noua 2015-03-03 006Problemele cresc în orașul de pe Clisura Dunării, dar PSD și primarul Lupu sunt singurii care nu se agită și nu dau comunicate de presă. Ar fi și greu din moment ce tocmai de aceasta este acuzat primarul: că nu are un buget transparent.

Primăria Moldova Nouă editează un ziar local lunar de informare, costurile fiind exclusiv de la bugetul local. dar, deși Legea 52 privind transparența decizională o prevede, proiectul de buget nu a fost publicat spre dezbatere preliminară în ziarul local, care se distribuie gratuit.

În aceste condiții, liberalii spun că le este foarte greu să voteze un buget care s-a născut din fașă netransparent și încălcând Legea 52! Dacă bugetul ar fi fost dezbătut conform prevederilor legale și cheltuielie ar fi detaliate, așa cum specifică Legea Bugetului, atunci liberalii nu ar fi avut nici o reținere să voteze proiectul de buget pentru 2015. Numai că, alcătuit total netransparent și pe la spatele cetățenilor, acest buget a căzut de două ori în ședințe ordinare și a treia oară într-o ședință extraordinară. ”Se ajunge la anticipate, nu ne temem!” declara Lupu la Consiliul Județean. Intervențiile făcute de Instituția Prefectului și de către Consiliul Județean Caraș-Severin la Ministerul Finanțelor pentru deblocarea plăților la Moldova Nouă către bugetari dovedesc încă o dată, susțin liberalii, dezinteresul primarului pentru bunul mers al vieții publice a orașului. Mai mult liderii PNL cer demisia edilului pentru că ”anuntul din presa de a preda bugetul pe mana PNL , at trebui urmat de DEMISIA din functia de primar , deoarece noi credem ca primarul ramane doar de decor”.

De asemenea liberalii mai au o serie de revendicări și principii clare: ”legea nu se negociaza, se respecta si se aplica.
-bugetul pe anul 2015 va fi votat de catre consilierii PNL in urmatoarele conditii  :
-se respecta  legea , prin prezentarea adecvata a documentelor
                                               -se includ amendamentele Pnl
                                               – se dovedesta clar ca se va rezolva  virarea catre cadrele didactice nu doar salariile aferente lunii februarie ci si DREPTURILE CASTIGATE IN INSTANTA aferente anilor 2010-2011 ,punctat clar prin documente oficiale.

Si pe aceasta cale solicitam convocarea unei sedinte de consiliu local de INDATA in data de 16 martie 2015 pentru a facilitata cadrelor didactice obtinerea tuturor drepturilor cuvenite, cat si deblocarea situatie legate de buget.
Din pacate doar consilieri si echipa PNL lupta pentru acest obiectiv.”

Rămâne de văzut cât este de dispusă actuala echipă de la Primăria Moldova Nouă să colaboreze și să dea dovadă de transparență…

 

Leave a reply