Cascada Bigar inghetata FOTO Mihai Petruica (3)

Cascada Bigar inghetata FOTO Mihai Petruica (3)

Paralela 45 este locul unde s-a înălţat Palatul de Cleştar, chiar pe Valea Almăjului

 

Renumită și apreciată drept una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume de site-urile străine Cascada Bigar este la fel de spectaculoasă vara ca și iarna. Chiar dacă a înghețat zilele astea își păstrează spectaculozitate și frumusețea iar, zona din jurul ei se transformă într-un adevărat ținut de cleștar. Inclusiv cascada Cârșa, aflată la câteva sute de metrii amonte de ea. Doi fotografi au surprins splendoarea și au postat-o pe blog sau facebook, Petre Dalea și Mihai Petruică. Acestor fotografii splendide se adaugă imaginile surprinse de reporterii noștri, într-un spectacol de vis.

 

Cascada Bigăr este locul prin care trece paralela 45 de grade latitudine nordică şi tot de aici porneşte minunatul palat de cleştar al „Prinţesei gheţurilor”. Perdele serioase de ţurţuri de gheaţă au transformat stâncile din jurul cascadei într-un adevărat palat de cleştar. Pe versanţii din jurul drumului naţional, scurgerea apelor a fost extrem de plastic imortalizată prin transformarea în perdele de gheaţă. Câteva zeci de cascade mai mici de gheaţă dau splendoare unui peisaj care rar îţi este dat să vezi.

Desigur, în forfota şi freamătul Mileniului III, arareori cineva se mai opreşte să admire aceste minunăţii ale naturii, confirmând oarecum ideea că numai „sufletele curate” pot vedea aceste minuni care, de altfel, ne întâmpină la tot pasul. Dar haideţi să lăsăm fotografiile să vorbească…

Leave a reply