Alin si Adrian Torma400 de persoane din orașul Moldova Nouă al județului Caraș-Severin nu mai au unde petrece Revelionul, asta deși achitaseră taxa la cea mai modernă și luxoasă sală de festivități din oraș. Asta pentru că Primăria refuză să elibereze autorizația de funcționare, deși firma a depus toate actele cerute în certificatul de urbanism. Conducerea companiei AutoAlex spune că a depus la dosarul de autorizare toate actele prevăzute în certificatul de urbanism, dar primarul dorește acte suplimentare, ceea ce este ilegal

”Eu fac apel la normalitate și ca domnul primar să trateze toți investitorii la fel. Avem toate actele, nu există nici un impediment să primim autorizația. Abuzând de legislația privind autorizarea punctului de lucru, pe care nu a pus-o în practică niciodată, a luat decizia ca tocmai acum să o pună în practică și să nu ne elibereze autorizația de funcționare a sălii de evenimente, fără a ne da niciun argument. S.C. Torma Forest S.R.L. a depus documentele pentru autorizare în data de 8 Decembrie 2014, plătind inclusiv taxa aferentă. Toți edilii orașului Moldova Nouă au avut o poziție corectă față de societățile noastre, până în anul 2013, când primarul Lupu Matei a început un atac nejustificat la adresa companiei Auto Alex.o parte din cei ce au platit deja Luând în calcul faptul că am întocmit corect documentele necesare autorizării și atâta timp cât nu am primit obiecții din partea Primăriei cu privire la ele, nu am ezitat să gândim organizarea petrecerii Revelionului 2015 la Sala de evenimente « Alex ». Din păcate, ne vedem puși în situația de a anula acest eveniment, unde s-au înscris peste 400 de persoane, dornice de a petrece sfârșitul de an în cea mai modernă locație din oraș” spune  Adrian Torma, manager AutoAlex.

Și cei 400 de oameni sunt extrem de nemulțumiți și spun că nu înțeleg de ce ar trebui să plătească ei răfuieli politice și că așa sală ca aceasta nu mai există în Moldova Nouă așa că nu înțeleg de ce primarul le sabotează petrecerea: ”Nouă ni se pare un atac la comunitatea din Moldova Nouă, a tinerilor, este un local de standard european” spune Răzvan Vasilaș, unul dintre cei ce-și plănuise să petreacă Revelionul aici. ”S-a ajuns aici din cauza orgoliilor, a primarului și a relei voințe” spune și Cristian Mihailovici.

Grupul de firme AutoAlex are o cifră de afaceri de 66 de milioane de euro și a contribuit la bugetul local al primăriei, numai în ultimii 5 ani, cu peste 300.000 de lei taxe și impozite locale și alte 300.000 de lei sponsorizări pentru diverse acțiuni culturale și sportive ale orașului. La această oră firma are 164 de angajați din oraș și, la sala nou deschisă, ar mai fi lucrat alte 25 de persoane, dacă s-ar emite autorizația de funcționare. Cei 400 de cetățeni și-au primit înapoi banii pentru Revelion care, spune conducerea, nu se va mai organiza.

Leave a reply