Violenţa asupra femeii – o încălcare a drepturilor omului

Violenţa asupra femeii – o încălcare a drepturilor omului

 

20141210_112231Data de 10 decembrie are, în acest an, o dublă semnificaţie. Pe de-o parte este vorba despre celebrarea Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului, iar pe de altă parte ziua marchează sfârşitul campaniei „16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeilor”. În cadrul acestei campanii, în perioada 25 noiembrie-10 decembrie lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, în special poliţiştii de proximitate şi poliţiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, au desfăşurat activităţi specifice de informare în comunitate.

Cea mai recentă activitate a avut loc în cursul zilei de astăzi, 10 decembrie, când un ofiţer din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a fost prezent în rândul doamnelor angajate ale unei fabrici de confecţii din municipiul Reşiţa.

În cadrul întâlnirii ofiţerul de poliţie a transmis unui număr de peste 90 de femei informaţii practice referitoare la modalităţile de acţiune în situaţii în care devin victime ale violenţei domestice dar şi informaţii utile referitoare la una dintre cele mai importante măsuri de siguranţă – obţinerea ordinului de protecţie.

Fiecare doamnă a primit câte un flyer realizat la nivelul IPJ Caraş-Severin cuprinzând atât un mesaj vizual foarte puternic cât şi un informaţii utile referitoare la legislaţie, forme ale violenţei domestice, respectiv modalităţi de acţiune în aceste situaţii.

Activitatea încheie campania de informare „16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeilor”.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )