Arhivă

Înfiorătoarea poveste a crimei din Portugalia și a femeii al cărei cadavru a fost cărat 4.000 de km prin europa de către soțul ucigaș FOTO VIDEO

Ioan Soma si a ucis sotia in Portugalia si a carat o pe Dana Soma 4000 de km pana la Caransebes (8)Ioan Șoma, un caransebeșean de 54 de ani a reușit să șocheze toată România după ce s-a aflat că a călătorit peste 4.000 de km, din Portugalia până în România, cu cadavrul soției pe bancheta din spate. Acesta i-a pus o pernă sub cap și două pături pe ea și a spus tuturor că doarme. Până la frontiera din Ungaria nimeni nu l-a oprit, iar la Nădlac a prezentat polițistului de frontieră actele ambilor și a susținut că soția doarme, fiind lăsat să intre în țară fără probleme.

Omul spune că soția dorea foarte mult să fie înmormântată în România, în satul Jupa din Caraș-Severin, alături de tatăl său și că de aceea a făcut acest efort supraomenesc pentru a ajunge să o înmormânteze lângă tatăl său, cum și-a dorit. Asta pentru că și-a iubit soția, care, spune el, îl cam cicălea și îl trata de sus. Sâmbătă o zi relaxată în familie s-a transformat într-un coșmar. Bărbatul își cumpărase o sticlă de vodcă iar femeia vre-o opt sticle de bere, dar a băut și un pahar de vodcă cu soțul. Din discuții și povești s-a ajuns la șicane și reproșuri, ba chiar la ceartă. Șoma și-a amintit că o văzuse cu un vecin drăgălășindu-se prin curte chiar cu câteva zile înainte, ea îl acuza de alcoolism și relații extraconjugale și așa s-a ajuns la o ceartă de proporții, Ioan Șoma luând cuțitul și înfingândui-l în spate.

”E un eveniment nefericit, nedorit, clientul meu a recunoscut, mai multe nu avem de declarat acum…” spune avocatul Radu Ciulei, avocatul inculpatului.

Lovitura i-a secționat femeii aorta și i-a împuns plămânii, așa că criminalul susține că a dorit să sune la Salvare, dar Dana, soția sa, i-ar fi scos cartela SIM din telefon, nedorind ajutorul său. După mai multe insistențe să sune la salvare sâmbătă noapte, Șoma s-a dus la culcare și, pentru că băuse, a adormit foarte repede. Abia dimineața și-a făcut griji, când a văzut că soția sa Dana nu e lângă el în pat. Speriat a căutat-o și a găsit-o fără suflare, căzută pe podea. Nu a anunțat autoritățile, ci a dat fuga la un autoservice, să-și facă verificarea mașinii. Abia a doua zi și-a sunat cumnatul, care lucra la Londra și i-a spus că sora sa murise. Omul a luat telefonul ca pe o glumă și a închis, moment în care Șoma s-a decis să-și urce soția în mașină și să plece spre România. ”L-am sunat luni, pe la 11 pe Marius și i-am spus că sora lui e moartă, dar nu i-am povestit cum a murit” le-a declarat Șoma judecătorilor.

Ioan Soma si a ucis sotia in Portugalia si a carat o pe Dana Soma 4000 de km pana la Caransebes (2)Marți, a doua zi fratele din Londra și-a sunat sora, care nu i-a răspuns, dar i-a răspuns cumnatul care i-a povestit cum a ucis-o și l-a rugat să o anunțe și pe soacra lui. ”Am plecat spre Spania, Franța, Italia, Austria și Ungaria” spune Șoma, refăcând itinerarul de groază. Patru zile i-au fost necesare să ajungă abia joi noaptea în punctul de trecere al frontierei Nădlac: ”Am vrut să-i spun vameșului că soția e moartă, eram deja în România, dar până să mă decid el mi-a dat actele înapoi și atunci am plecat” își amintea Șoma la proces. De cum a parcat în Caransebeș vecinii au anunțat poliția și omul a fost reținut, acesta recunoscându-și faptele.

”Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin a decis arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, acesta declarând contestație sentinței ce i-a fost comunicată” ne-a declarat judecătorul Gabriela Stuparu, vicepreședintele Tribunalului Caraș-Severin

Ioan Șoma are 54 de ani, este din cartierul-sat Jupa al municipiului Caransebeș, fiind de meserie tinichigiu auto. În urmă cu 14 ani se căsătorise cu Dana și, la scurt timp, au plecat în Portugalia, pentru a face bani. În ultimii ani relația cu Dana a început să șovăie și au discutat de mai multe ori de divorț. Șoma chiar i-a dat bani soției să intenteze divorț dar, cum ea nu mai lucra de câțiva ani, a refuzat să bage acțiunea de divorț. Deși spune că s-au înțeles precum ”Tom & Jerry” Ioan Șoma spune că și-a iubit soția și că totul a fost un accident involuntar. Acum spune că tot ce-l interesează este să o înmormânteze lângă tatăl ei și chiar a cerut imperios judecătorilor să fie lăsat să-și înmormânteze soția. Înainte de a intra în camera de consiliu, Șoma le-a povestit polițiștilor că unul dintre motivele crimei era faptul că soția sa, Dana, îi lua toți banii, fără ca el să știe de soarta lor, dar și puțină gelozie. ”Am iubit-o! După toate, ea a rămas lângă mine, nu m-a părăsit…” își amintea el în sala de Tribunal. Nu și-a dorit să o omoare dar ”iubirea n-a mai putut să înfrângă starea de tensiune dintre noi” spunea el. Inițial s-a gândit să o incinereze în Portugalia, apoi să îi aducă cenușa în țară dar, cum toți banii erau la Dana, el nu avea bani nici de incinerat. Așa că, zicea el, singura soluție viabilă era drumul pe bancheta din spate. ”Nu aveam bani destui, așa că cei 4.000 de km i-am parcurs evitând autobanda, căci aceasta ar fi trebuit plătită iar puținii bani pe care îi aveam aș fi dorit să-i folosesc în țară, îngropând-o lângă tatăl ei” a declarat Șoma.

 

1 comment
Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts