alegeri urne votPotrivit rezultatelor anunțate de către Biroul Electoral Central pentru ora 16 județul Caraș-Severin este deja dat exemplu ca și județ codaș în ceea ce privește numărul alegătorilor prezenți la urne. Astfel 39,57% dintre alegătorii înscriși pe liste în CAraș-Severin au ieșit la vot. De această dată numărul celor din mediul rural, 42,72% este simțitor peste al celor de la oraș, care au votat doar în proporție de 37,39%.

Județul nostru este al cincelea de la coadă în ceea ce privește prezența la vot.

Mai multe ONG-uri cer președinților secțiilor de votare din diaspora să îi ia în sediul secției de votare pe toți românii de la cozi, pentru ca toți aceștia să poată vota. ”Organizatiile semnatare cer presedintilor sectiilor de votare din strainatate ca inainte de ora 21:00, ora locala, sa asigure accesul tuturor romanilor care asteapta sa voteze, in incinta sectiilor de votare. Dupa aceea solicitam presedintilor sectiilor de votare sa permita continuarea procesului de vot astfel incat toti romanii care doresc sa-si exercite dreptul constitutional de vot sa o poata face neingradit. Reamintim ca aceste masuri sunt acoperite legal de art. 43(6) si art. 46(2) din legea 370/2004.

 

Expert Forum

Funky Citizens

Freedom House Romania

Grupul pentru Dialog Social

Societatea Timisoara”

Referitor la sesizările privind cazurile de turism electoral, poliția verifică fiecare situație în parte pentru a stabili cu certitudine dacă aspectele semnalate se confirmă sau nu. Precizez că Poliția Română a organizat astăzi 513 .filtre în întreaga țară pentru a verifica legalitatea efectuării transportului public de persoane. Până la această oră, din numărul total de persoane aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv, 1009 au votat, Inspectoratul General al Poliţiei Române asigurând măsurile necesare exercitării dreptului de vot.

 

Leave a reply