Profesorul Nicolae Magiar, un psiholog și două asistente cercetați de DGA pentru note false

Profesorul Nicolae Magiar, un psiholog și două asistente cercetați de DGA pentru note false

vlcsnap-2014-10-28-08h05m41s137Problemele au apărut la postiliceala sanitară ce funcționează în cadrul Colegiului Național ”Mircea Eliade” din Reșița după ce procurorii au primit indicii că mai multor elevi li s-ar fi motivat absențe și ar fi primit note pentru perioade în care, în realitate, nu au frecventat cursurile.

”La data de 27.10.2014 ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Caraș-Severin, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, au efectuat percheziții în 8 locații , la sediile Colegiului Național Mircea Eliade Reșița și Spitalul Județean de Urganță Reșița, punând în executare un număr de 4 mandate de aducere. În fapt, în cursul anului 2014, suspecții M.N. N. A., Z. S. și T. D.C. – cadre didactice la instituția mențioantă au favorizat mai mulți elevi care urmau crursurile Școlii Postiliceale Sanitare din cadrul Colegiului, în sensul că, deșiu aceștia nu frecventau cursurile, li se motivau absențele, li se acordau note de promovare fără să fi participat efectiv la examene, în scopul obținerii unor diplome de absolvire ca asistenți medicali.  Față de numiții M.N., N. A., Z. S. și T. D. C. – cadre didactice a fost începută urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor prev.de art. 13/2 din Legea nr.78/2000 rap.la art. 297 c.p. și art.321 C.p., având calitatea de suspecți. În cursul zilei de azi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin se vor face audieri ample, urmând să vă comunicăm pe parcurs rezultatul cercetărilor. În cauză s-a beneficiat de suportul tehnic al Serviciului Român de Informații și de sprijinul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Caraș-Severin” ne-a transmis procurorul Laura Iancu, primprocuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

La rândul său, profesorul Nicolae Magiar a făcut o serie de declarații prin care încerca să arate că nu sunt vinovați și nici acuzații reale: ”Să nu uităm că motivările au ca termen de păstrare maxim un an de zile. Deci, dacă driginții le-au aruncat… a trecut deja un an” a mai spus Magiar. După profesorul Magiar a ieșit de la audieri și asistenta de pe secția ORL a Spitalului Județean, Alexandrina Negrea. Aceasta a refuzat să facă declarații, ba chiar a fugit de reporteri.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )