Picture 310Recomandam într-un articol trecut ca selecţionerul Naţionalei de Futsal a României să-şi arunce ochii către Reşiţa. Nu au trecut decât câteva minute, hai cu indulgenţa mea poate o oră, şi-au şi ,,sărit’’ la mine ,,dulăii’’, cum sar dulăii noaptea la stănă să-şi apere turma din stână, atunci când dau târcoale lupii… ,,Bă, te bagi tu cu bocancii în viaţă la Sile, că-i şi câştigi tu pretenie mare lu’ Giurcanu dacă-l recomanzi la Naţională…’’. Acuma, ca să fiu cinstit, mare fotbalist n-am fost eu la viaţa mea, dar cu picioru’ în polmă tot am mai dat pe ,,Poinenile Rasovenilor’’ sau pe la ,,Arenă’’ la Văliug, şi ca mai tot natu’, câta mă baş pricep şi eu pe la fotbalu’ ăsta modern. Acuma dacă la un moment dat şi Nelu Stancea, ex-selecţioner la Naţionala de Futsal a României mai scotea căte un ,,Bun băiatul, bun, bun…’’ înseamnă că n-am zis întaină ce-am zis. Până şi Sile, da Sile Giurcanu, într-un comentariu la o poză pe-un site de socializare a zis ,,Mulţumesc frumos dar mai am de muncit până să ajung acolo’’ , a zis ce-i drept…

Marţi, 7 octombrie 2014, pe la orele după amiezii 16 şi ceva, carul de reportaj al DigiSport, se pregătea intens. În Polivalenta din Reşiţa se instalau de zor, vreo 5 camere fixe, că era premieră pentru echipa Muncitorul Reşiţa să apară la televizor. Căteva emoţii în plus pentru băieţi… Dacă Mozici şi Pitaru, au ales să se ducă în Germania şi Elveţia să se facă ospătari sau lucrători pe la ciocolată, sau ce-o da Dumnezeu, nici Vio Lolea n-a stat cu mâinile în sân şi-a mutat repede. Întâi l-a luat la echipă pe Daniel ,,Piciu’’ Vădrariu jucător plecat liber de contract din curtea celor de la Astra Giurgiu şi pe Marius Călin, de la ACS Nera Bozovici, amândoi însă fotbalişti din iarbă. Dacă Mozici şi Pitaru au fost jucători cu valenţe defensive, pe ,,Piciu’’ parcă-l ştim cât de cât defensiv, dar nu prea, în schimb pe Marius Călin, parcă-mi amintesc de mijlocaş ofensiv. Pozam eu prin Polivalenta reşiţeană, pozam, mai pe jucători, mai câte-o handbalistă de la Universitatea Reşiţa, pe care-o vedeam printre spectatori, cănd mă uit mai bine, Sala Polivalentă, cum n-am mai văzut-o de multă vreme. După estimările mele dar şi-ale colegilor din presă, ,,bine’’ peste 1 000 de suflete. Se apropia 18:00, ora de debut a meciului de fotbal în sală, dintre formaţia gazdă Muncitorul Reşiţa şi CSMS Iaşi. Îmbucurător, mulţi, chiar foarte mulţi tineri în sală, mulţi sportivi, fotbalişti, handbalişti, boxeri, atleţi, sportivi reşiţeni care activează fie prin Reşiţa şi zonele limitrofe, fie plecaţi să reprezinte alte cluburi din ţară. I-am văzut printre spectatori pe doi dintre fotbaliştii de top din Reşiţa, căpitanul echipei Naţionale de Futsal a României, Robert Lupu şi pe portarul Bogdan Caramalău, ambii jucători la formaţia de primă ligă ASFC Fiat Autobergamo Deva, prezentaţi cum se cuvine şi de către colegul de la Reper24, crainic în Polivalentă, Sergiu Taban. Agitaţie mare în tribune, au început să se audă vuvuzelele şi tobele celor de la ,,Vulturii Semenicului’’, cameramanii de la DigiSport, pe poziţii, scorerul şi el la locul lui, să-nceapă… Crainicul prezintă formaţia oaspete, CSMS Iaşi, pregătită de Nelu Stancea: Chiriac, Grigoraş – Pisică, Guţu, Cataramă, Pricop, Luiuz, Mandea, Pricop, Baboi.
Muncitorul Reşiţa, pregătită de Viorel Lolea, Ioan Roman şi Florin Angheloiu: Sile Giurcanu, Alin Găină, Emilian Bogdan Lolea – Florin Bârcean, Casian Doană, Flavius Costescu, Valentin Ilaș, Cristian Rarinca, Denis Mihuțescu, Alexandru Urlică, Alexandru Sturzu, Daniel ,,Piciu’’ Vădrariu şi Marius Călin. Gest frumos al organizatorilor, la ieşirea formaţiei gazde de la vestiare, jucătorii au fost însoţiţi de copiii de la Muncitorul Reşiţa grupa 2005 pregătiţi de Adrian Cârjan şi Ioan Roman, însoţitorul portarului Sile Giurcanu, nimeni altul decât puştiul Giurcanu Jr. Brigadă de arbitri pentru această partidă, Eduard Kovacs, Daniel Popescu şi Florin Anca, observator, Ion Săvescu.

,,Muncitorii’’ încep frumos jocul, arată că n-au trac în faţa camerelor de luat vederi ale celor de la DigiSport, au şansa să deschidă scorul după doar câteva secunde de joc, dar portarul oaspeţilor Chiriac reuşeşte să respingă în corner. Cei care reuşesc totuşi să marcheze sunt băieţii lui Viorel Lolea în minutul 5, când Marius Călin recuperează la mijlocul terenului, ia o acţiune pe cont propriu şi-l execută sec de pe partea stângă de atac pe Chiriac pentru 1-0. Bucuria a fost de scurtă durată, oaspeţii repun de la centru, un exterior al căpitanului Pisică şi Bogdan Baboi face inutil plonjonul lui Giurcanu, 1-1 încă din minutul 6. Până în minutul 16, fazele de poartă n-au lipsit, portarii celor două formaţii făcându-şi datoriile, atunci însă, la un corner executat de Bârcean, căpitanul ieşenilor încercând să degajeze, a făcut ca, latul-contră al lui Ilaş să aducă bucuria în tribune şi astfel Muncitorul Reşiţa – CSMS Iaşi 2-1, rezultat cu care se intră şi la vestiare. La 3 minute de la reluare, echipa vizitatoare egalează din nou, marcator de această dată fiind Pricop. Doar intervenţiile lui Sile Giurcanu au făcut ca timp de 10 minute tabela să rămână 2-2 şi să-l facă pe tehnicianul ieşenilor să spună câte un ,,Bun băiatul, bun, bun…’’. În minutul 33, acelaşi Marius Călin are o intervenţie bună la mijlocul terenului, îl angajează excellent pe Valentin Ilaş care-şi trece în cont dubla şi 3-2. Doar trei minute au fost gazdele în avantaj, în minutul 36, Pricop reuşeşte o scăriţă, peste Sile Giurcanu ieşit, intervenţia lui Costescu talonat de Guţu fiind inutilă.

După numai un minut, era minutul 37, Cataramă şutează sec şi Muncitorul Reşiţa – CSMS Iaşi 3-4. Ultimele două minute, Viorel Lolea schimbă, joacă cu 5 în câmp, şi, cu un minut înainte de final, Daniel Vădrariu era s-o comită, dar tot el se revanşează şi recuperează, pe contraatac însă, chiar dacă spectatorii numărau secundele, lipsa de experientă a jucătorilor gazde şi-a spus cuvântul şi Muncitorul Reşiţa – CSMS Iaşi 3-4 rezultat final. Din nou scriu: Sile Giurcanu la Naţională e locul tău ! Supărare mare firească în tabăra gazdelor, bucurie în cea a oaspeţilor. La final de joc, observatorul Ion Săvulea, ne mărturisea, zicea dânsul cu sinceritate, după aspectul jocului, formaţia reşiţeană este o echipă de top 8. Doamne ajută !

Dan-Alioşa Ulici

Comments

Leave a reply