Arhivă

Adnana Adam, micuţa gugulancă îşi doreşte să devină Campioană Mondială la dans sportiv!

Adnana Adam 25Am cunoscut-o de curând pe Adnana. O adevărată domnişoară, plină de viaţă, deloc modestă ceea ce m-a frapat şi cu un ţel precis: ,,Vreau să devin Campioană Mondială la dans sportiv ’’. Născută la 12 iunie 2002 la Timişoara, Adnana Adam este de fapt o gugulancă din Caransebeş, acolo unde sunt stabiliţi părinţii săi. Ca orice mamă de fetiţă, mama Adnanei a ţinut morţiş ca fetiţa ei să înveţe să danseze. Astfel că pe vremea în care era la grădiniţă, numai bun lucrul ca Adnana să înveţe să danseze.

Sigur că în casă nu era loc să o poţi stăpâni. Copil de bănăţeni, într-o casă în care muzica nu lipsea, în familia Adam, micuţa Adnana ţopăia: ba pe muzică populară din Banat, ba mai pe-o oltenească, ba mai pe-un MTV… Şi nimic mai nimerit decât ca micuţa la ,,grădi’’ să danseze. După ce Adnana a urmat cursurile de la grădiniţă ale dansului de societate, a urmat…o pauză. O pauză în care Adnana a mers în clasa I, acolo unde, într-o zi a intrat o frumoasă blondă, cu nume de fiară şi prenume de prinţesă: Bianca Lupu. Această prinţesă ,,fioroasă’’ a înmânat fiecărui copil câte un fluturaş, pe care se putea citi clar: ,,Cursuri de dans sportiv cu profesori calificaţi la Clubul de Dans Sportiv Magnum’’. Atât i-a trebuit Adnanei Adam. Şi-a luat mama de mână şi direcţia sălii de dans, acolo unde Adnana, încă de la prima oră a fost fascinată de Ovidiu Tomescu. Şi-a rămas… ,,După primul antrenament, mi-am dat seama că asta vreau să fac’’, îmi mărturisea Adnana. Şi-a făcut. Multe ore de antrenamente, grele ore de antrenamente, pentru că, Ovidiu nu are timp de joacă. ,,

După un an de antrenamente, au început să vină şi satisfacţiile. Şi-acuşica se fac doi ani de când sunt în Magnum şi sunt foarte fericită’’, îmi spune surâzând Adnana. Locul 5 în septembrie 2013, la solo fete, la Reşiţa în acelaşi septembrie 2013, la cha cha locul doi şi locul 1 la vals lent la aceeaşi secţiune, fete solo, la Timişoara în octombrie 2013 locul 4, în noiembrie 2013 la ,,Cupa Arad’’ locul 2, în aprilie 2014, la ,,Cupa Arad’’ locul 1, la Reşiţa la ,,Cupa Mystic’’ locul 1, în septembrie 2014, la Reşiţa la ,,Cupa Magnum’’ doua locuri 1, la cha cha şi la vals lent la secţiunea fete solo, la Oradea acum câteva zile locul 1 din nou la fete solo. Dar, Adnana are şi un partener de dans, Ţiplea Gabriel cu care a început antrenamentele la perechi şi au intrat de puţin timp în competiţii. Au reuşit încă de la debut să impresioneze juraţii destul de exigenţi dealtfel, la Timişoara au debutat anul trecut (n.r. 2013) la ,,Sport Tim Dance’’ unde au ocupat locul 6 la debutul lor ca şi pereche, au continuat cu locul 4 la ,,Cupa Arad’’ în aprilie 2014, iar în mai la Reşiţa la ,,Cupa Mystic’’ la un dans s-au situate pe podium, ocupând un merituos loc secund, iar surpriza a venit în acelaşi concurs unde perechea Adnana Adam & Gabriel Ţiplea, la două dansuri au reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, atunci când acolo sus pe podium şi-a fixat un obiectiv: ,,Vreau să devin Campioană Mondială’’… A coborât de pe podium şi le-a spus părinţilor ,, Am să muncesc mult, pentru că îmi place tare mult acolo sus pe prima treaptă’’. Frumos, foarte frumos… În septembrie 13, 2014, la ,,Cupa Magnum’’ de la Reşiţa, perechea Adnana Adam & Gabriel Ţiplea au reuşit la trei dansuri să urce acolo unde Adnanei îi place cel mai mult: pe locul 1… O fire sociabilă, plină de viaţă, o prietenă bună, spun cei din Clubul Magnum de dans sportive, o adevărată colegă de echipă. Nu putem decât să-i urăm Adnanei şi lui Gabriel să ajungă acolo sus şi la 10 dansuri să ne bucure privirile, să ne umple ochii de lacrimi şi să asculte împreună cu noi, IMNUL NAŢIONAL AL REPUBLICII ROMÂNIA, CÂNTAT PENTRU CAMPIONII MONDIALI !

Foto: Bebe Adam & Dan-Alioşa Ulici
Dan-Alioşa Ulici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts