Home / Arad / Daria-Alexia Ardelean: ,,Pe parcursul anilor am realizat că toată lumea poate dansa, însă nu oricine poate fi un DANSATOR ADEVĂRAT’’

Daria-Alexia Ardelean: ,,Pe parcursul anilor am realizat că toată lumea poate dansa, însă nu oricine poate fi un DANSATOR ADEVĂRAT’’

Daria Ardelean 14Pe Daria am cunoscut-o la Reşiţa la CUPA MAGNUM. Deşi are doar 12 ani şi umpic, Daria este o puştoaică, care are mereu ,,vorbele’’ la ea. Născută la Lugoj pe 11 mai 2002, am încercat să stau de vorbă cu ea şi iată ce-a ieşit:
R: Daria, când şi cum te-ai apucat de dans sportive?
Daria: Mică fiind, toţi cei din jur mă încurajau să fac asta, spunându-mi că ar trebui să intru în această lume minunată a dansului, şi-a fost octombrie 2009…
R: Şi?
Daria: Şi-aşa am ajuns la sala de dans, unde l-am întâlnit pe domnul profesor Alexandru Daniel Iagăru. Şi de atunci mă antrenează…
R: Când ai început să participi în concursuri?
Daria: Am participat la foarte multe concursuri , încat nu le-am putut ţine şirul…..Fiecare concurs a fost o provocare pentru mine. Pe parcursul anilor am realizat că toatî lumea poate dansa, însa nu oricine poate fi un DANSATOR ADEVĂRAT’’! Un dansator întelege dansul ca pe o artă !
R: Artă?
Daria: Arta de a transmite prin mişcările graţioase ale corpului, mimica feţei, trăiri, emoţii, acelora care te privesc. Visez deseori că dansez, asta înseamnă că nici atunci când dorm nu mă opresc să fac ceea ce îmi place. Mă simt mereu conectată la aceasta lume incredibila a dansului.
R: Daria tu ai doar 12 ani?
Daria: (zâmbeşte) Multumesc ! Mă simt foarte inspirată deoarece dansul m-a făcut să descopăr atâtea lucruri pe care nu le credeam să existe în mine. Iubesc din tot sufletul să vorbesc despre dans, pentru că asta sunt eu, o fată care traieşte prin dans.
R: …
Daria: Dansul mă încearcă zi de zi. Cu fiecare oră de antrenament devin mai bună. Exersez şi dansez din plăcere. Din punctul meu de vedere asta este cheia succesului. La fel ca oricare sportiv , pe lângă succese am avut şi dezamăgiri, peste care am trecut cu ajutorul antrenorului, al părinţilor, partenerului meu de dans şi al prietenei mele.
R: Care prietenă? Numele ei?
Daria: Diana Kristof…
R: Ah ! O altă dansatoare de excepţie a Lugojului…
Daria: Da, şi mă bucur tare mult că e prietena mea.
R: De ce spui dezamăgiri ? La 12 ani, nu poţi fi dezamăgită aşa de tare…
Daria: Un exemplu concret: Am ocupat ultimul loc la clasa D şi la basic tot slab. Asta a fost la Reşiţa (n.r. Cupa Magnum). A doua zi am fost în sală şi mi-am reânceput antrenamentele în forţă ca şi cum nimic nu s-a întâmplat. Vineri (n.r. 19 septembrie 2014) am plecat la Braşov, dansând cu maxima plăcere, fără absolut nicio dorinţă de un rezultat excepţional. Mm reuşit să intrăm în semifinală la Basic Latino 12-15 ani. M-am bucurat enorm că am reîntâlnit nişte persoane dragi mie pe care nu le-am mai vazut din sezonul trecut competiţional. Rezultatele acestea au fost, au trecut , dar aceste prietenii pe care le-am legat cu ajutorul dansului sportive, sunt sigură că vor ramâne mereu în plecutele mele amitiri.
R: Toţi colegii tăi din clubul de dans vorbesc despre tine la superlativ…
Daria: În acest sport, cel mai mult îi mulţumesc antrenorului meu pentru că a reuşit să mă aducă aici unde sunt acum. În toţi acesti ani m-a ajutat să clădesc, cărămidă cu cărămidă începutul carierei mele. A ştiut mereu să mă motiveze, să mă ajute să trec peste greutăţile pe care le-am întămpinat. Dansul m-a învăţat să îmi depăşesc limitele, să fiu un om înainte de a fi o dansatoare, am înteles ce înseamnă disciplina şi ce înseamna munca. Am învăţat că dacă pierd timpul, pe mine mă păcălesc, nu pe antrenor, partener, sau pe altcineva.
R: Spune-mi nişte rezultate, pe care cititorii cu siguranţă că vor să le ştie.
Daria: Pentru mine rezultatele nu reprezintă nimic. O să ăncerc să enumăr câteva:
,,Cupa Royal’’ locul V, ,,Cupa Arad’’ locul II, ,,Cupa Mistic’’locul II la Reşiţa la catergoria Hobby şi locul I la Sibiu, la aceeaşi categorie, la Clasa E, am partipat la peste 20 de concursuri, primele 10 au fost în partea a doua a clasamentului, iar următoarele finale. Apoi am trecut la clasa D, cu locul II în Bucureşti şi locul I la Piteşti. La clasa D rezultatele au început să fie bune, chiar foarte bune, la fel ca la Basic, Standard şi Latino.
Din această vară, am început cu paşi timizi să ne pregătim pentru open.
R: Cu cine dansezi?
Daria: De trei ani dansez cu Radu Muntean.
R: Ce-ţi doreşti de la acest sport Daria?
Daria: Nu îmi doresc de la dans mai mult decât i-am oferit eu. Vreau să nu pierd această plăcere de a dansa, din cauza dorinţei de a fi campioană…
R: Frumos ce îmi spui…
Daria: Nu dansezi ca să câştigi un concurs, dansezi ca să te remarci, şi este datoria arbitrilor să decidă dacă eşti sau nu cel mai bun !
R: Daria, înainte de a încheia acest interviu, spune-mi te rog, ai idoli în această lume a dansului sportiv?
Daria: Da, am la ambele categorii câte un idol. La categoria Latino îmi place Yulia Zagoruychenko, iar la secţiunea Standard îmi place Aleksandra Galkina.
R: Succes şi mulţumesc mult !
Daria: Şi eu vă mulţumesc. Mă bucur că am avut ocazia să dau primul meu interviu, aş vrea să închei cu o replică a unei dansatoare: ,,Ai pasiune, ai totul !!!”

Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

Şase afgani, descoperiţi ascunşi într-un camion de către poliţiştii de frontieră din Timiş

Poliţiştii de frontieră din Timişoara au descoperit ascunşi într-un camion şase cetăţeni din Afganistan, care …

Lasă un răspuns