GRN96 2Deşi mai sunt câteva zile până pe 27 septembrie 2014, Reşiţa fotbalistică s-a trezit deja la viaţă. Şi scriu asta pentru că Derby-ul Banatului, după părerea unora, sau al cui derby o fi, ştim cert că sămbătă pe 27, CS Metalul Reşiţa, primeşte replica reprezentantei judeţului Timiş în Liga 2, ACS Poli Timişoara. Până la meci însă, oraşul a început să prindă culoare, şi asta se datorează adevăraţilor suporteri, care s-au organizat cum au ştiut ei mai bine şi-au trecut la treabă. Dacă au început să apară afişele prin oraş, curiozitatea jurnalistică m-a împins să mă documentez puţin. Am întâlnit la lipit afişe vreo 15 persoane. Marea lor majoritate sunt cei din gruparea GRN96 ai lui Marcel Guşcă. Nu prea am avut cu cine să stau de vorbă, pentru că cei care lipeau afişe erau preocupaţi să dea detalii despre joc celor care erau interesaţi într-un fel sau altul. ,,Brigate Luncă’’ la datorie, cei din Govândari şi ei pe teren în frunte cu Liderul Guşcă şi inimosul Florin Barbu, cei de prin zona ,,Casa Muncitorească’’ nu ştiu pe unde, dar important că am văzut afişe şi în acea zonă. Dacă pe siteurile de socializare, reclama circula ,,din gură în gură’’ sau mai corect, ,,de pe-un perete de profil, pe altul’’, văzand în fotografii şi altceva decât simple afişe l-am rugat pe liderul galeriei GRN96 să-mi spună căte ceva despre acţiune:
,,Ne-am pregătit şi-am trecut la treabă. Aşa cum am promis, încercăm să readucem lumea la stadion. După posibilităţi. Am reuşit să facem cam 1 000 de pliante, de fluturaşi, şi ne-am organizat în teren astfel ca am incercat să acoperim o rază mare a oraşului. O parte au fost în centrul oraşului, o altă parte jos în Govândari şi câţiva sus la Muncitoresc. Am împărţit fluturaşi, am stat de vorbă cu oamenii. Spun cu mândrie că oamenii ne ajută cu căldură. Acolo unde am apelat, ne-au fost puse la dispoziţie vitrinele. Un gest extraordinar pe care îl arata câteodată oamenii. Noi ne-am făcut treaba cum am crezut mai bine. Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm lumea la stadion sâmbătă şi să fim alături de rossonerii noştri’’ a încheiat Marcel Guşcă. De pe surse am aflat şi nu putem să nu amintim, implicarea unui copil al Reşiţei care ajută şi el cum poate şi cu ce în aceste acţiuni, vis-a-vis de CS Metalul Reşiţa, Cătălin Stepanescu. Am mai aflat că toată lumea are câte ceva de făcut. Pentru cei care aveau impresia că totul e simplu, am aflat şi informez că nu-i deloc aşa. Am aflat că unii repară la tobă, am aflat că alţii spală steaguri, curăţă ce-i de curăţat pe la ele, s-au achiziţionat beţe noi pentru steaguri, o să apară noi mesaje de încurajare adresate jucătorilor…
Lucrurile sunt pe un făgaş normal în fond, cu bucurie scriu eu, ÎN SFÂRŞIT…
Sâmbătă, 27 septembrie 2014, începănd cu orele 11:00 sus în Valea Domanului, pe Stadionul ,,Mircea Chivu’’ din Reşiţa, mare meci mare !!!
CS Metalul Reşiţa – ACS Poli Timişoara
Meciul se desfăşoară în cadrul Etapei a V-a, a Ligii 2 la fotbal.
Biletul costă 5 lei.
GRN96 se întâlnesc să se întărească sus la locul stabilit începând cu orele 10:00.
Atât pentru acum, deocamdată…

Dan-Alioşa Ulici

Comments

Leave a reply