lucrari repartii drum (1)Magistrala 900 de căi ferate (Timișoara – București) este inoperabilă la această oră datorită faptului că un pod de cale ferată a fost luat de ape în apropiere de Topleț. Potrivit insp. Paul Ulieru de la Centrul Infotrafic, nu sunt trenuri blocate pe calea ferată, dar mai multe au fost anulate si oprite in stațiile din apropierea gării Topleț. ”Conform informaţiilor primite de la Secţia de Poliţie Transporturi Timişoara, din cauza unei viituri care a afectat terasamentul căii ferate traficul feroviar este întrerupt pe magistrala 900, la kilometrul 397+900, între Valea Cernei (judeţul Mehedinţi) şi Topleţ (judeţul Caraş-Severin).” mai spune Ulieru.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Româneinformează că la această oră (13:45), în judeţul Mehedinţi, traficul rutier este întrerupt pe DN6 , la kilometrul 368, la ieşirea din Orşova către Caransebeş, din cauza unei viituri care a antrenat noroi şi pietre pe partea carosabilă.

Poate fi folosită ruta ocolitoare DN67D Băile Herculane – Târgu Jiu, DN67 Târgu Jiu – Drobeta-Turnu Severin.

Tot pe DN6 , pe tronsonul Orşova – Drobeta-Turnu Severin, lucrătorii de la drumuri au degajat, în mare parte, noroiul de pe carosabil, iar traficul rutier va fi reluat normal în scurt timp.

Din cauza unei viituri care a avariat un podeţ, a fost oprită circulaţia peDN57 , la ieşirea din Orşova către Eşelniţa.

Amintim că traficul rutier este întrerupt pe tronsonul Berzeasca – Orşova, în zona Şviniţa, la kilometrul 61+200 de metri, din cauza unui podeţ rupt în data de 3 septembrie.

Rută ocolitoare: DN57 Moldova Veche – Oraviţa, DN57B Oraviţa – Iablaniţa, DN6 Plugova – Băile Herculane, DN67D Băile Herculane – Târgu Jiu, DN67 Târgu Jiu – Drobeta-Turnu Severin.

În judeţul Caraş-Severin, traficul rutier a fost reluat pe DN57 Berzeasca – Moldova Veche, între localitatea Liborajdea şi intersecţia cu DJ571A – Sicheviţa (kilometrii 86-87).

Tot în judeţul Caraş-Severin, traficul rutier este îngreunat pe DN57B, la kilometrul 58, în zona Bozovici, din cauza apei acumulate pe carosabil, aceasta măsurând 10-15 centimetri. În cazul în care adâncimea apei va creşte, traficul rutier va fi oprit.

Având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat atenţionarea cu cod galben referitoare la instabilitate atmosferică, aceasta fiind în vigoare până la ora 18:00 pentru judeţele Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş şi Arad ( http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92 ), le recomandăm conducătorilor auto să urmeze indicaţiile poliţiştilor care asigură devierea circulaţiei, în cazul în care traficul rutier se întrerupe pe anumite tronsoane de drum ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase.

Leave a reply