Home / Banat / Abel-Patrick Ursu, un puşti care-a renunţat la înot pentru că nu-i ajungea timpul şi-a decis: fotbal !?

Abel-Patrick Ursu, un puşti care-a renunţat la înot pentru că nu-i ajungea timpul şi-a decis: fotbal !?

Aby 10Tot mai mulţi copii aleg calea shawormeriilor în loc să aleagă să facă un sport, sau pur şi simplu mişcare, pentru că mişcarea e viaţă. Nu discutăm despre vinovaţi, nu discutăm despre aceia nu încurajează şi nu îndrumă tinerii către sport. Dacă un cadru didactic a ajuns să încerce să umilească un adolescent într-o şcoală pentru că este sportiv şi nu doreşte să-i urmeze cursurile domniei sale de dans, nu mai putem face absolut nimic. Născut la Timişoara pe 3 septembrie 2005, Abel, un puşti inteligent, cuminte, bătea mingea în spatele blocului împreună cu prietenii şi după amiaza mergea la bazin la înot. Ambele îi plăceau la fel de mult, înotul şi fotbalul. A venit însă momentul în care trebuia să aleagă unul dintre ele două, pentru că, şcoala e şcoală, încă e obligatorie… Şi-a ales fotbalul, pentru că profesorul Cristian Alexandru Bercsenyi, a luat şcolile la rând şi-aşa a ajuns şi-n clasa în care învaţă Abel. Fără să ezite a spus: ,, Şi eu vreau să joc fotbal’’.

Pentru că este înalt, mai înalt decât colegii lui de generaţie, profesorul antrenor a încercat să-l antreneze pentru postul de fundaş, dar cum 33-ul Aby urca mereu către atac şi de la mijloc coordona şi pasa, profesorul s-a conformat şi l-a folosit pe Aby acolo, mijlocaş. O minte limpede, mereu cu capul sus, Aby a ajuns în scurt timp un bun pasator, jucătorul cu asisturile golurilor colegilor lui de echipă. Un bun jucător cu ambele picioare, Aby şi marchează destul de des dar rolul lui e clar: pasatorul de gol. Dacă în prima zi a lui august 2013, a fost şi prima zi de antrenament, într-un an de zile, Abel a reuşit împreună cu colegii lui de la CS Metalul Reşiţa 2005/2006 să câştige şi câteva importante diplome şi cupe. Participant la, ,,Cupa de toamnă’’ Reşiţa 2013 – locul 2, ,,Cupa 1 Decembrie 1918’’ la Reşiţa 2013 – locul 1, locul 1 la Memorialul ,,Mircea Chivu’’ Reşiţa 2014, , la ,,Cupa Speranţelor’’ Reşiţa 2014 – locul 1, locul 2 din 16 echipe participante la ,,Liga de vest’’ Timişoara 2014, locul 1 la Memorialul ,,Gheorghe Lupu’’.

Un început destul de frumos. Făcând în paralel şi înot, timpul de pregătire pentru ambele sporturi ar fi trebuit să îl împartă, pentru că orele pe zile coincideau şi trebuia să aleagă. Aby le-ar fi făcut pe ambele cu aceeaşi plăcere dar… Aşa a ales fotbalul. Odată cu reorganizarea de la CS Metalul Reşiţa din august 2014, Abel schimbă antrenorul şi aşa ajunge pe mâna profesorului Roco Sandu. Nu putem decât să stăm cu ochii pe ei şi să le urăm succes, succes pe care i-l dorim şi puştiului Aby Ursu !

Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

Secretarul general al comunei Bozovici destituit din funcție de Prefectul de Caraș-Severin

Este vorba despre Ion Jurchescu, secretar general al comunei Bozovici, care a fost acuzat  de …

One comment

Lasă un răspuns