Picture 068Atunci când şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte la AJFCS, Viorel Lolea a spus clar: ,,Vreau să revigorez fotbalul. Încerc să deschid porţile şi pentru fotbalul în sală, şi pentru fotbalul feminin’’. Şi-aşa cum îi şade unui Preşedinte, Viorel Lolea s-a ţinut de cuvânt. Întâi cu futsalul şi probabil în curând cu fotbalul feminin. După o bună bucată de vreme, în care la Reşiţa în Sala Polivalentă vedeam doar turnee locale, iată că a venit vremea pentru futsalul de înaltă clasă. CS Muncitorul Reşiţa, a înscris în Liga Naţională de Futsal o echipă. Duminică, în 7 a lui septembrie 2014, etapă de debut pentru nou înfiinţata secţie de futsal de la CS Muncitorul. Orele 16 00, Polivalenta municipiului de pe Bârzava, undeva la vreo 800 spectatori. Intrarea liberă pentru partida de debut, a făcut ca la meciul inaugural să asiste doar vreo 800 şi asta pentru că publicitatea a cam lipsit cu desăvârşire. Tot răul spre bine… CS Muncitorul Reşiţa vs Progresul Focşani. Lume bună în tribunele Sălii Polivalente, unde l-am remarcat pe principalul de la CS Metalul Reşiţa, Daniel Opriţa, acolo unde am remarcat mulţi dintre băieţii echipei de fotbal din Valea Domanului, multe dintre componentele echipei de handbal Universitatea Reşiţa, alţi sportivi de la diferite secţii din sportul reşiţean, box, atletism, fotbalişti şi fotbaliste, politicieni locali, cu toţii veniţi într-o după amiază de duminică să asiste la un spectacol. Şi de asta au avut parte. Stafful gazdelor, Viorel Lolea – Director Tehnic, Ioan Roman şi Florin Angheloiu secunzi, dar şi Burtea Antonel, delegatul oficial al echipei CS Muncitorul Reşiţa au trecut pe foaia oficială de joc următorul lot: Giurcanu, Ilaş V., Bârcean, Pitaru, Mozici, Lolea E., Mezin, Costescu, Urlică, Doană C., Mihăieşi, Sturzu, Mihuţescu, Rarinca.
G. Petrache antrenorul delegat al oaspeţilor din Focşani de la FC Progesul a trecut pe foaie lotul: Borş, Mănăilă, Bacoşu, Ungureanu, Stratulat, Oancea, Oltianu, Ilaş E., Ciornei, Anca, Crăciun.
Cei trei arbitri ai pardidei, Septimiu Burtescu, Răzvan Dincuţa, Daniel Popescu, au fost supervizaţi de observatorul Ion Săvulea.
CS Muncitorul Reşiţa a început cu 5-ul: Sile Giurcanu, Valentin Ilaş, Florin Bărcean, Marius Pitaru şi Marius Mozici, în timp ce la oaspeţii de la FC Progresul Focşani formula de start a fost: Valentin Borş, Florentin Mănăilă, Laurenţiu Bacoşu, Marian Ungureanu şi Bogdan Stratulat.
Meciul a început surprinzător de bine pentru ,,muncitori’’, care n-au avut trac de debut, au combinat rapid şi precis, jocul spectaculos concretizându-se pe tabela de scor în minutele 7 şi 9 prin două goluri ale lui Flavius Costescu. Încurajaţi frenetic de ,,Vulturii Semenicului’’ dar şi în aplauzele celorlalţi spectatori, Casian Doană ia o cursă pe cont propriu de la centrul terenului pe flancul stâng, îl întoace pe toate feţele pe Florentin Mănăilă, îl driblează chiar şi pe portarul Borş şi din unghi înscrie pentru 3-0. Bucurie de nedescris în tribunele Sălii Polivalente dar şi pe banca de rezerve a gazdelor. În minutul 17, pe fondul unei uşoare relaxări a ,,muncitorilor’’, Bogdan Stratulat prinde o torpilă de la 10 metri, mingea se duce deasupra lui Sile Giurcanu, plonjonul acestuia fiind inutil, 3-1. În ultimele secunde de joc ale primei reprize, Casian Doană pune latul la o pasă pe culoar a lui Florin Bârcean pentru un categoric şi meritat 4-1 după aspectul jocului.
După pauză, la cinci minute de la reluare, un un-doi rapid între Mozici şi Bârcean, îl pune pe primul în postura de unu la unu cu portarul oaspeţilor Borş, Marius Mozici trimiţând elegant pe sub acesta pentru un 5-1. 6-1 se face după numai 4 minute, atunci când Casian Doană recuperează o minge la marginea careului focşenean, îi pasează lui Ilaş care din 7 metri îl execută pe nefericitul Borş. Acelaşi Casian Doană îşi trece în cont un asist în minutul 32, atunci când îl pune pe Flavius Costescu în postura de-a marca al treilea său gol în această partidă, Flavius pasându-i lui Mihuţescu în minutul 35 pentru 8-1. La acest scor între buturile lui CS Muncitorul, Sile Giurcanu îi lasă locul puştiului Bogdan Emilian Lolea, un puşti care are două intervenţii excelente în faţa progresiştilor din Focşani. Cu cinci secunde înainte de fluierul de final, Stratulat reuşeşte totuşi să-l învingă pe Bogdan, pe fondul unei relaxari totale a gazdelor. Un 8-2 muncit şi meritat de ,,muncitori’’. La final de joc, Directorul tehnic, Viorel Lolea ne-a declarat:
„Tinând cont de faptul că am început perioada de pregătire foarte târziu, ne-am strâns cu o lună înainte de începerea campionatului, vreau să felicit băieții că au reușit să pună în practică ce le-am cerut la antrenamente. Știți cum este fotbalul, este ca și la școală, trebuie să înveți patru-cinci zile să dai lucrare de control, așa e si la fotbal. A trecut luna de pregătire am făcut un meci bun, neașteptat de bun spun eu, dat fiind faptul că mulți dintre băieții noștri nu au mai jucat la futsal la un nivel așa de înalt iar victoria este a lor și îi felicit.’’ Întrebat la final de meci despre impresia pe care au lăsat-o reşiţenii în acest joc, domnul Petrache a punctat: ,, O să vă bateţi acolo pentru locurile 6-7’’.
Duminica viitoare, CS Muncitorul Reşiţa se deplasează la Sfântu Gheorghe unde va întâlni formaţia gazdă Spicom Sfântu Gheorghe.

Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply