Mario-Străin Ivaşcu, ,,vioara I’’ de pe terenul de fotbal la CS Metalul Reşiţa 2005

Mario-Străin Ivaşcu, ,,vioara I’’ de pe terenul de fotbal la CS Metalul Reşiţa 2005

Mario Ivascu 8Cu un tată polisportiv, cu o soră la fel, Mario Ivaşcu nu putea sta departe nici el de terenul de sport. O familie de împătimiţi ai sporturilor, urmărite la televizor dar şi practicate la nivel de amatori, Mario, un puşti care bătea toată ziua mingea în faţa blocului, prin parc, prin curţile şcolilor, pănă într-o zi când un coleg i-a povestit la şcoală că s-a înscris la fotbal la ,,FCM’’. Atât i-a trebuit … Şi din primăvara lui 2013, Mario este prezent la antrenamentele copiilor de la CSMetalul Reşiţa 2005/2006 la profesorul Cristian Alexandru Bercsenyi. Născut la Reşiţa pe 29 mai 2005, Mario Ivaşcu, un puşti simpatic, respectuos, un puşti muncitor, a fost pus de profesorul Bercsenyi acolo unde puţini antrenori au curajul să mizeze cartea câştigătoare pe-un anumit profil de jucător, mijlocaş la construcţie. Uite că ,,ochiul’’ profesorului antrenor Bercsenyi a fost bun în ceea ce-l priveşte pe Mario.

Mario Ivascu 11Ambiţios şi muncitor, două calităţi pe care antrenorul a ştiut să le exploateze. Numarul 8 la CS Metalul 2005, puştiul face bine ambele faze, este acel liant pe care şi-l doreşte orice echipă, între apărare şi atac, este acel jucător cu minte limpede de la mijlocul terenului. Încă de la debutul lui la echipa puştilor din Valea Domanului, Mario s-a impus repede şi-a fost convocat la mai toate turneele din vestul ţării la care a participat echipa reşiţeană. Într-un timp destul de scurt, Mario a reuşit alături de colegii lui să câştige câteva trofee. La ,,Cupa Cotta’’ Arad 2013, locul I, la ,,Cupa Speranţelor’’ Reşiţa 2013, locul II, la ,,Cupa 1 Decembrie’’ –Reşiţa 2013, locul I, la Memorialul ,,Mircea Chivu’’ din decembrie 2013, locul I, la Timisoara la ,,Liga de Vest’’ 2014, locul II din 16 echipe. La ,,Cupa Prieteniei’’ în 2013 a fost desemnat ca fiind jucătorul turneului. Mare susţinător al echipei Steaua Bucureşti, Mario a avut marea bucurie ca la turneul ,,Stelele Banatului’’ să se fotografieze cu marele fotbalist român de la Socol, dublu câştigător al ,,Cupei Campionilor Europeni’’ cu două stele ale sud-estului Europei, Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad,Miodrag Belodedici. O altă mare bucurie a fost când a reuţit să se fotografieze cu alţi colegi de-ai lui lângă alta mare legendă a fotbalului românesc, Ilie Balaci.

De puţin timp, Mario a început şi a doua activitate, de data aceasta în domeniul muzical, învaţă să cânte la vioară. Din această vară, a trecut la CS Metalul Reşiţa 2005 sub comanda lui Roco Sandu după noile organigrame ale clubului din Valea Domanului. Mult succes Mario-Străin Ivaşcu !

Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (3)
Disqus ( )