. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .p . . . . . . . . .
Zărie din nou printre mascați! Un milion de euro suspectează polițiștii că ar fi prejudiciul adus de Zaharia Ghimboașă

Zărie din nou printre mascați! Un milion de euro suspectează polițiștii că ar fi prejudiciul adus de Zaharia Ghimboașă

descinderi mascati zaharia ghimboasa arestare (1)După ce a mai încăput pe mâna polițiștilor din Caraș-Severin și Brașov pentru fapte de evaziune fiscală și emiterea de cec-uri fără acoperire, mascații au poposit azi din nou la Iablanița, la ușa lui Zaharia Ghimboașă.

”Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin efectuează cercetări față de reprezentanții unor societăți comerciale de pe raza județului Caraș-Severin sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de evaziune fiscală, fals și spălare de bani existând suspiciuni că în perioada 2010 – 2013 au fost înregistrate în contabilitate achiziții fictive în domeniul prelucrării materialului lemnos în scopul diminuării TVA – ului de plată la bugetul de stat. În cursul zilei de azi organele de urmărire penală derulează simultan percheziții în județul Caraș-Severin și Mehedinți- în total 5 locații” au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

”Poliţiştii din Caraş-Severin efectuează cinci percheziţii pe raza judeţului, la domiciliile şi sediile mai multor persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului român, prin evaziune fiscală, cu 5 milioane de lei. La data de 7 august a.c., poliţiştii Serviciilor de Investigare a Fraudelor, Ordine Publică, Rutier şi Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Caraş-Severin efectuează cinci percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile persoanelor bănuite. Percheziţiile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în care sunt vizate şase persoane – reprezentante ale unor societăţi comerciale cu activitate în domeniul prelucrării materialului lemnos – bănuite de evaziune fiscală. Sunt căutate documente şi alte probe care ar fi fost folosite în activitatea infracţională. Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţionare a mărfii (paleţi) şi nu ar fi declarat impozitul pe dividende, prejudiciind astfel statul român cu suma de 5 milioane de lei. Activităţile beneficiază de sprijinul S.R.I.” ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, ag. princ. Ancuța Cărbunaru.

De altfel, firma omului de afaceri este deja vedetă pe paginile cu țepari din mediul virtual. SC Big Boss Company SRL din Iablaniţa deţinută de Zărie Ghimboaşă apare şi pe diverse portaluri ce semnalizează societăţi comerciale nesigure. De altfel, potrivit site-ului specializat http://www.profittool.ro „companiile publicate in listele de mai jos au ignorat, in mod repetat, cu rea intentie, in ciuda tuturor demersurilor efectuate, respectarea obligatiilor contractuale asumate.“ iar SC Big Boss Company SRL se află pe lista firmelor care au eliberat bilete la ordin sau file CEC fără acoperire.
Zaharia Ghimboașă și Cătălin Lance au mai fost reținuți și în februarie 2013, când cei doi au fost prinşi în flagrant la Sibiu de poliţişti chiar în momentul când încercau să cumpere o remorcă şi mai multe drujbe cu CEC-uri fără acoperire, fiind reţinuţi şi încătuşaţi pe loc, după care sediul firmei şi locuinţele le-au fost percheziţionate. Schema de fraudare era simplă: cei doi se recomandau drept reprezentanţi ai unei firme nou înfinţate în Hunedoara pentru care ar achiziţiona piese şi utilaje ce ar urma să fie plătite prin bancă, lăsând ca garanţii file CEC. Au înfiinţat firma din Hunedoara pentru că pe cea din Iablaniţa, SC Big Boss Company SRL deja majoritatea oamenilor o luaseră la loc ba, mai mult, era şi în insolvenţă. Şi cum pe Zaharia Ghimboaşă îl cunoştea suficient de multă lume ca escroc şi tipul de om ce se pretează la „inginerii financiare“, Cătălin Lance era acoperirea perfectă pentru a fi scoasă la înaintare, cu atât mai mult cu cât foarte puţină lume ştia că Lance, după toate aparenţele şi confruntările, este un fost angajat al Serviciului Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii Mehedinţi, de unde a fost dat afară în urmă cu câţiva ani după ce a fost prins cu produse de contrabandă la frontiera cu Serbia.

 

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )