Home / Arad / Ambulatoriul integrat al spitalului clinic județean de urgență Arad va fi reabilitat, modernizat și echipat cu fonduri nerambursabile prin Regio – Programul Operaţional Regional

Ambulatoriul integrat al spitalului clinic județean de urgență Arad va fi reabilitat, modernizat și echipat cu fonduri nerambursabile prin Regio – Programul Operaţional Regional

iotcu sorin maxim Semnare contract de finantare - Ambulatoriu Arad 3Evenimentul de semnare a contractului de finanțare a avut loc în prezenţa lui Nicolae IOȚCU – Președinte al Consiliului Județean Arad și reprezentant al beneficiarului de finanțare nerambursabilă, Municipiul Timișoara –  şi a lui Sorin MAXIM – Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează reabilitarea, modernizarea și echiparea cu aparatură de specialitate a ambulatoriului integrat din cadrul spitalului clinic județean de urgență Arad pe parcursul a 16 luni de implementare. Valoarea totală a cererii de finanțare contractate este de 34.757.734,44 lei (7.906.493,13 euro) iar25.499.998,71 lei (5.800.595,69 euro) reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

Semnare contract de finantare - Ambulatoriu Arad 2 iotcu sorin maximImplementarea proiectului va determina o creștere a calității actului medical, o scădere importantă a numărului de pacienți redirecționați către alte unități medicale, o scădere a timpului necesar pentru diagnosticare și tratament, precum și extinderea gamei de servicii medicale furnizate în cadrul ambulatoriului spitalului clinic județean de urgență Arad.

***

Domeniul major de intervenție 3.1 al Regio-Programul Operațional Regional, dedicat proiectelor ce vizează reabilitarea/modernizare/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, are o alocare financiară de 17,59 milioane euro pentru Regiunea Vest. Începând din data de 5 noiembrie 2010 nu se mai pot depune proiecte în cadrul acestui domeniu major de intervenție, domeniul fiind închis.

Până în prezent, în Regiunea Vest au fost depuse spre finanțare în cadrul domeniului major de intervenție 3.1 un număr de 26 de proiecte totalizând o valoare a finanțării nerambursabile de 43,91 milioane euro. Ca urmare a acestui fapt, finanțarea nerambursabilăsolicitată prin proiectele depuse depășește cu 129,56% alocarea regională. Au fost semnate contracte de finanțare pentru 16 proiecte, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 28,33 milioane euro, 4 proiecte – cu o valoare a finanțării nerambursabile de 12,04 milioane euro – se află în etapa de precontractare iar 6 proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 3,54 milioane euro au fost respinse.  

About cristian.frant

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns