IMG_0401Daca in Valea Domanului pe sinteticul de pe ,,Mircea Chivu’’ CSM-istii lui Dani Oprita au ajuns la a treia victorie, dincolo, la Caransebes, elevii lui Sorin Balu au bifat si ei prima victorie. La finalul saptamanii care a trecut, Dani Oprita, principalul ros-negrilor a avut o noua posibilitate sa-si vada la lucru elevii, de aceasta data in al treilea meci de verificare intr-o companie destul de selecta a celor de la Millenium Giarmata. Un meci destul de frumos desfasurat pe-o caldura sufocanta, un meci care n-a fost influentat deloc de acest aspect. N-am auzit nimic din gura principalului de la Metalul, poate pentru ca era mai mult preocupat sa noteze. Cu siguranta ca a avut ce nota. Si bune, si mai putin bune. In fond aceste meciuri test pentru asta sunt. S-a bagat ,,material’’, cei introdusi pe teren n-au stat deloc cu mainile in san. Din postura spectatorului, am remarcat cresterea de forma a lui Andrei Vastag, si jocul excelent ca de obicei al celui cu glezna fina, Laurentiu Bresneni – ,,Cacao’’, am remarcat pofta de joc a baietilor chiar daca afara erau peste 35 de grade…iar la nivelul suprafetei de joc ,,era cazan’’…dar asta-i fotbalul de matineu…

Una peste alta, nu-s eu cel in masura sa spun ce si cum, eu doar pot sa relatez pentru cititorii Stirilor din Banat, ce-am vazut la meci. Si-am vazut si trei goluri, unul pentru oaspeti si doua in dreptul gazdelor. Golul de pe la 18m a lui Andrei Vastag a fost aplaudat de putinii spectatori si chiar de colegii lui Andrei de pe banca, al doilea gol al ros-negrilor purtand amprenta lui Stoenac, in timp ce pentru cei de la Giarmata a marcat Beloescu. Dupa meci am retinut de la principalul Oprita ca e foarte multumit de unii dintre noi venitii la echipa, tineri sub 21 de ani, pe care spera sa-i pastreze in lot si asteapta sa intre in cantanament (n.r.21 iulie 2014) cu aproximativ 30 jucatori, deocamdata la baza din Valea Domanului urmand probabil un stagiu in Serbia, pentru ca in tara, ar fi vrut Dani Oprita pe la Mogosoaia, dar cum Liga 1 si-a inceput deja treaba, meciuri de pregatire cu aceastea sunt imposibil de programat si astfel nu are sens stagiul in tara, pentru ca meciuri cu echipe mediocre nu ajuta la nimic. Daca se v-a pleca in Serbia, Dani isi doreste adversari de prima mana.

Dincolo la Caransebes, gugulanii au jucat sambata primul lor meci de la reunire impotriva celor de la FC Ineu. Un meci desfasurat in trei reprize de cate 30 minute, in care principalul Sorin Balu a utilizat trei formule de joc diferite, testand astfel ceea ce are la dispozitie. A fost un meci de ora pranzului, pe-o caldura sufocanta in care Balu n-a tacut o clipa iar antrenorul cu portarii, i-a stors pe acestia in spatele portilor, tinandu-i in priza mereu. Un meci cu 6 goluri in care am remarcat ambitia lui Dragos Saulescu, evolutia destul de buna a ex-timisoreanului Himcinschi, si nu-l puteam neglija pe Negoescu… La sfarsitul partidei principalul gugulanilor ne-a spus: ,,Eu sunt un antrenor pe care-l intereseaza rezultatul si in jocurile de pregatire. Am impartit lotul in trei, iar dupa acest meci urmeaza sa stabilim in mare cei 23 cu care intram in cantonament’’ (n.r. 21 iulie 2014). Cele doua reprezentante carasene au programate meciuri de pregatire la acest sfatsit de saptamana. O sa fim acolo si-o sa informam cititorii.

Dan-Aliosa Ulici

Leave a reply