Home / Arad / Mats Hummels marchează şi duce echipa Germaniei în semifinale, Germania – Franţa 1-0 !

Mats Hummels marchează şi duce echipa Germaniei în semifinale, Germania – Franţa 1-0 !

Germania 3De la ultimul titlu mondial al Germaniei au trecut 24 de ani, dar nemţii au jucat cel puţin semifinale la ultimele trei ediţii ale competiţiei, iar în 2002 au pierdut în ultimul act în faţa Braziliei, actuala gazdă a Campionatului Mondial, având un bilanţ cu două medalii de bronz şi una de argint.
Pentru partida cu Franţa de la mondialul brazilian, selecţionerul Joachim Low a decis să trimită pe teren în formula de start următorul 11:
Germania: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Howedes – Khedira, Schweinsteiger – Ozil, Kroos, Muller – Klose.
Selecţionerul ,,cocoşilor galici” Didier Deschamps a trimis 11-le pentru începutul partidei:
Franţa: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho, Evra – Cabaye, Matuidi – Valbuena, Pogba, Griezmann – Benzema.
Prima acţiune o au nemţii, în minutul 3 al partidei, centrarea lui Lahm este respinsă până la marginea careului dar Kroos din cădere a fost blocat de Debuchy. Replica frencezilor vine în minutul 7, au urcat foarte bine pe stânga, mingea a ajuns la Valbuena care a liftat pentru şutul lui Karim Benzema, decarul francez a şutat cu latul din vole dar pe lângă poarta lui Neuer. În minutul 13, nemţii beneficiază de-o lovitură liberă de pe partea stângă, execută Kroos, mingea ajunge la Mats Hummels, care loveşte năpraznic cu capul de la 8m, mingea muşcă din transversălă şi intră în poarta lui Lloris, Germania – Franţa 1-0. Francezii ies la joc şi-au posesie prelungită a mingii dar fără rezultat pe tabelă. În minutul 24, o ţinere de tricou a lui Debuchy asupra lui Klose rămâne fără rezultat deşi nemţii protestează vehement.

Francezii controlează jocul până la marginea careului german, dar apărătorii îşi fac datoria, mai mult, în minutul 30, aceştia scapă pe contraatac dar fundaşii ,,cocoşilui galic” resping cu greu în corner. În minutul 34, Griezmann a centrat bine de pe dreapta, pentru Valbuena, care a preluat şi a tras către colţul lung, dar Neuer a intervenit şi a respins chiar în faţa lui Benzema, care-a fost surprins, reuşind totuşi să şuteze către poartă, goalkeeperul nemţilor Neuer respingând în lovitură de la colţul terenului. În minutul 37, pasa lui Kroos pentru Klose, acesta şutează dar Lloris este acolo şi reţine cu siguranţă. În minutul 42, Karim Benzema a reluat cu capul o centrare superbă de pe stânga, însă mingea a fost blocată de Hummels. Acelaşi Karim Benzema, în minutul 45, a primit o pasă lungă în flancul stâng, a preluat excelent şi-a pătruns în careu, apoi a driblat un adversar, a şutat pe centrul porţii dar Neuer a prins cu siguranţă. La pauză pe Maracana braziliană, Germania – Franţa 1-0 ! Încă 45 de minute în care francezii pot rămâne în joc.

Debutează repriza secundă, cu intervenţia lui Bastian Schweinsteiger asupra lui Griezmann, dar arbitrul acolo lângă fază nu acordă penalty. Era minutul 48. În minutul 50, francezii continuă să domine începutul de repriză secundă, rămânând în posesie în jumătatea de teren a germanilor, Matuidi a pătruns în careu, dar a scăpat mingea în afara terenului. În minutul 60, acelaşi Matuidi a urcat foarte bine pe stânga, a pătruns în careu, dar centrarea sa nu a ajuns la Benzema mingea fiind respinsă în corner de Howedes. În minutul următor în urma cornerului, Varane a reluat cu capul dar Neuer a fost atent şi a prins balonul din drumul către vinclu. În minutul 76, Benzema a primit o centrare de pe dreapta dar şutul său e blocat de Boateng. În minutul 83, Ozil a fost lansat la limita offside-ului în jumătatea de teren a Franţei, a urcat pe stânga şi a trimis pe jos în careu, acolo unde aşteptau Muller şi Schurrle, ultimul şutând dar Lloris a respins cu piciorul. În minutul 87 al meciului, Muller a urcat pe dreapta şi a scos pentru şutul lui Schurrle, dar atacantul lui Low a trimis puternic în plexul lui Varan. În minutul 90+4, Benzema a pătruns în careu după un un-doi cu Evra, a ajuns în poziţie de şut, dar reflexul goalkeeperului Neuer a păstrat tabela în avantaj pentru Germaniei şi-a ajutat-o să fie prima semifinalistă la acest turneu final. Germania – Franţa 1-0 şi Manuel Neuer a fost desemnat jucătorul meciului.

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns