Home / Arad / Golurile lui Silva şi Ruiz duc echipa ,,celecao” în semifinale, Brazilia – Columbia 2-1 !

Golurile lui Silva şi Ruiz duc echipa ,,celecao” în semifinale, Brazilia – Columbia 2-1 !

Brazilia 2Castelão, Fortaleza gazdă pentru al doilea sfert de finală dintre gazda Brazilia şi alţi sud-americani, Columbia.
Selecţionerul brazilian Luiz Felipe Scolari, a apelat pentru formula de start la următorul 11:
Brazilia: Julio Cesar – Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Fernandinho, Paulinho – Hulk , Neymar, Oscar – Fred.
De partea cealaltă, selecţionerul reprezentativei columbiene, Jose Pekerman a decis să înceapă partida în următoarea alcătuire:
Columbia: Ospina – Zuniga, Zapata, Yepes, Armero – Sanchez, Guarin, Cuadrado, Rodriguez – Ibarbo, Gutierrez.
După aşezerea în teren a celor două formaţii, bănuiam că v-om avea parte de un meci ofensiv din partea ambelor combatante. După discursurile celor doi căpitani, care au militat împotriva rasismului şi îndemnul FIFA la Fair Play, echipele s-au aşezat în teren pentru început. Încă din minutul 4 al meciului, brazilienii beneficiază de-o lovitură liberă pe care Neymar o execută în forţă dar mingea trece pe lângă poartă. În minutul 6 echipa galben-verzilor beneficiază de-o lovitură de la colţul terenului, executată de Neymar pe 6m, mingea depăşeşte un pachet de jucători ajunge întâmplator la Thiago Silva care venit lansat, pune genunchiul şi Brazilia – Columbia 1-0 de la început… Minutul 11 al meciului, aduce şi replica echipei columbiene, Cuadrado şutează bine din marginea careului, dar Cesar se întinde şi respinge în corner. Minutul 20, Hulk primeşte o pasa în careu de unde şuteaza periculos, dar Ospina respinge în extremis. În minutul 35, echipa ,,carioca” beneficiază de-o lovitură de colţ, executată de acelaşi Neymar, lovitură de cap a lui Fernandinho, dar la întâlnirea cu balonul nu apare nimeni. În minutul 37, lovitura libera indirectă pentru Columbia de la 16m, Rodriguez trimite puternic dar mingea se loveşte de zid. A fost ultima acţiune notabilă a primului mitan, echipa carioca intră la cabine cu un avantaj minim, Brazilia – Columbia 1-0.

Repriza secundă debutează cu multe fragmentări ale jocului, jocul dur al ambelor combatante nu place spectatorilor care totuşi îşi încurajează frenetic favoriţii. Minutul 59, îi găseşte pe columbieni aproape de egalare, voleul lui Guarin se duce mult peste poarta însă. În minutul 66 egalarea se produce, dar golul este invalidat, reluările de la televizor arată clar poziţia de afară din joc a marcatorului golului, Brazilia – Columbia rămâne 1-0… Cum ratările se răzbună, în minutul 69, echipa braziliană beneficieză de-o lovitură liberă directă de la circa 35m, David Luiz execută cu o foglia seca, făcând inutil plonjonul lui Ospina. Cu siguranţă unul dintre cele mai frumoase goluri de la această ediţie a mondialului brazilian, Brazilia – Columbia 2-0 şi echipa gazdă face un mare pas către semifinale. În minutul 79, insistenţa columbienilor dă roade, Bacca a fost faultat în careu de Julio Cesar, penalty clar şi cartonaş galben pentru goalkeeperul gazdelor. Rodriguez şutează şi marchează al cincilea lui gol la acest turneu final, fiind singurul jucător de la această ediţie care marchează la fiecare partidă jucată, Brazilia – Columbia 2-1 şi meciul se relansează. Până la final nu se mai joacă nimic, brazilienii fragmentează jocul, columbienii joacă dur şi Brazilia – Columbia 2-1 rezultat final şi echipa gazdă merge în semifinale.

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

About editor editor

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns