ola 1Olanda: Cillessen – Wijnaldum, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Kuyt – Depay, Sneijder, Blind – Van Persie, Robben.
Costa Rica: Navas – Gamboa, Umana, Gonzalez, Acosta, Diaz – Bryan Ruiz, Borges, Tejeda, Bolanos – Campbell.
Louis van Gaal este selecţionerul olandezilor în timp ce la costaricani este columbianul Jorge Luis Pinto.
20 de minute au trecut de la începutul partidei fărp nici o ocazie clară de poartă. Costaricanii s-au apărat precis, mulţumindu-se să se blocheze până în 16-le propriu şi să încerce contraatacuri. Abia în minutul 21, Keylor Navas reuşeşte să pareze şutul lui Van Persie. În acelaşi minut 21, o altă ocazie a europenilor, Sneijder şutează pe jos dar acelaşi Navas reţine în doi timpi. Nici Memphis Depay în minutul 28 n-are mai mult noroc în faţa aceluiaş Navas, portarul costarican respingând cu piciorul. Deşi au reuşit să echilibreze jocul, europenii nu reuşesc să înscrie, Wesley Sneijder execută bine o lovitură liberă dar acelaşi Navas respinge spectaculos din plonjon mingea în corner. Surprinzător scorul la pauză pentru specialişti dar şi pentru privitori, Olanda – Costa Rica 0-0.

Repriza secundă îi prinde pe batavi în continuare în atac, minutul 53, Wesley Sneijder şutează peste. Abia în minutul 65 vedem prima ocazie costaricană, fundaşuk Gonzalez din plonjon nu reuşeşte să-i înscrie lui Cillesen. În minutul 74, Wesley Sneijer a centrat în mijlocul careului dintr-o fază fixă de pe stânga, dar lovitura de cap a lui Vlaar a trecut peste poarta lui Keylor Navas şi scorul se încăpătânează să se modifice, 0-0. În minutul 83, europenii beneficiază de-o lovitură liberă executată de Sneijder, dar mingea se loveşte de stâlpul drept al porţii norocosului Navas, acelaşi Navad reuşind să închidă unghiul două minute mai târziu în faţa lui Van Persie. Van Persie, care în minutul 90 are o execuţie de amator, şutând sau…neşutând la poartă… În minutul 90+3, cea mai mare ocazie a meciului e irosită de acelaşi Van Persie, care a şutat pe jos, mingea deviată de fundaşul costarican Gamboa a fost respinsă de pe linia porţii de Yeltsin Tejeda. Două reprize de prelungiri de 15 minute… Surpriză imensă la Salvador, după 90 minute, Olanda – Costa Rica 0-0 ! Primele 15 minute, costaricanii se apără eroic, europenii atacă în zadar. Încă 15 minute… La două minute de la începerea celei de-a doua reprize a prelungirilor, Urena şi-a făcut mingea bine a intrat în careu de unde a şutat dar Cillessen a intervenit cu piciorul la execuţia sa. Minutul 118, Snejder şutează din marginea careului mare dar mingea loveşte în plin transversala norocosului Keylor Navas. În minutul 119, Louis Van Gaal surprinde pe toată lumea, îl trimite în poartă pe Tim Krul în locul titularului Cillessen.

Şi se ajunge la loteria loviturilor de departajare de la 11m… pentru că, Olanda n-a reuşit să penetreze poarta norocosului Navas. Borges înscrie pentru 0-1, Van Persie egalează la 1, Bryan Ruiz ratează şi Arjen Robben marchează şi îi duce în avantaj pe europeni, 2-1. Gonalzez şi Snejder marchează şi 3-2. Bolanos înscrie pentru costaricani şi Dirk Kuyt pentru europeni, 4-3… Eroul din optimea cu Grecia, Umana arată că e uman şi-l evidenţiază pe Krul…4-3… şi inspiraţia lui Van Gaal…duce Olanda în semifinale… Jucătorul partidei stabilit de specialiştii de la FIFA, goalkeeperul europenilor, deşi a jucat efectiv un minut, KRUL.

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply