arg 1La fluierul italianului Nicola Rizzoli, ajutat la cele două margini de asistenţii Renato Faverani şi Andrea Stefani şi ei din Italia, arbitru de rezervă Benjamin Williams din Australia, s-au aliniat la mijlocul terenului urmatorii 22 jucători:
Argentina: Sergio Romero – Pablo Zabaleta, Martin Demichelis, Ezequiel Garay, Jose Basanta – Lucas Biglia, Javier Mascherano – Ezequiel Lavezzi, Lionel Messi, Angel Di Maria – Gonzalo Higuain, sub comanda selecţionerului Alejandro Sabella…
Belgia: Thibaut Courtois – Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Daniel van Buyten, Jan Vertonghen – Axel Witsel, Marouane Fellaini – Kevin Mirallas, Kevin De Bruyne, Eden Hazard – Divock Origi, coordonaţi de pe bancă de selecţionerul Marc Wilmots.
Încă din minutul 3 al meciului, sud-americanii se instalează la cârma jocului şi un contraatac rapid cu vioara întâi Lionel Messi, îl pune în poziţie excelentă pe Lavezzi care se pierde cu firea şi pierde copilăreşte mingea. ,,Pumele” s-au instalat în jumătatea europenilor, şi în minutul 8 Messi l-a întors pe toate feţele pe Fellaini i-a pasat lui Angel Di Maria care a centrat pripit, greşit, Witsel deviază în faţă mingea de unde Higuain trimite direct direct, fără preluare de la 15m mingea imparabil şi Argentina – Belgia 1-0 ! Europenii încearcă, pun stăpânire pe joc şi în minutul 21 al meciului, De Bruyne şutează de la 22m dar Romero reuşeşte să respingă. În minutul 28 , Alejandro Sabella face prima schimbare, Enzo Perez intră în locul accidentatului Angel Di Maria. În minutul 40, argentinienii beneficiază de o lovitură liberă de la marginea careului de 16m, dar Messi greşeşte de puţin ţinta trimiţând peste bara transversală. Până la pauză n-am mai reţinut decât faza din minutul 42 când Vertonghen centrează de pe stânga şi Miralllas plonjează dar trimite cu capul puţin pe lângă poartă şi astfel la pauză ,,pumele” intră la cabine cu un 1-0 normal după cursul şi aspectul jocului.

Repriza secundă debutează la fel ca prima, în minutul 51, Higuain şutează spre colţul lung dar Van Buyten respinge în corner. În minutul 54 duelul Messi – Courtois se termină în avantaj pentru goalkeeperul european, Messi centrează periculos de pe dreapta dar Courtois se întinde şi respinge în corner. Un minut mai târziu, minutul 55, Higuain îl pasează printre picioare pe Kompany, rămâne singur cu portarul Courtois, dar trimite în bara transversală. Minutul 60, Vertonghen centrează de pe stânga la Fellaini care reia cu capul de la 7m peste transversală. Sud americanii fragmentează jocul dar totuşi în minutul 85, atacul belgian se termină cu un şut din prima a lui la De Bruyne de la 19m pe lângă poarta lui Romero, rămas simplu spectator, unul norocos totuşi. În minutul 90+4, Messi nu reuşeşte de la 15m să-l învingă pe Courtois dar nici Lukaku pe Sergio Romero şi ,,pumele” merg în semifinale, Argentina – Belgia 1-0 ! Şi la acest meci, starul argentinian Lionel Messi a fost stabilit ca la precedentele meciuri ca fiind jucătorul partidei.

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply