Home / Banat / Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește vineri, 4 iulie, 138 de ani de istorie și activitate umanitară.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește vineri, 4 iulie, 138 de ani de istorie și activitate umanitară.

poză 2Pe 4 iulie 1876, lua ființă Societatea Nationala de Cruce Roșie din România în incinta Spitalului Colțea din București. Printre semnatarii actului de înființare a Crucii Roșii Române, se regăseau importante personalități ale vremii: Dimitrie Ghica, Nicolae Kretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino și Dr. Carol Davila.

De-a lungul istoriei sale, Crucea Roșie s-a dovedit a fi un important simbol al speranței și alinării pentru cei aflați în nevoie. Un suport de nădejde pentru țară în perioadele de nesiguranță și suferință, Crucea Roșie Română a intervenit ori de câte ori România s-a confruntat cu război, epidemii sau dezastre. Astfel, Crucea Roșie Română a fost activă pentru a ușura suferința umană.

,,Toată activitatea Crucii Roșii Române se bazează pe un element fără de care toată istoria organizației noastre nu ar fi fost posibilă: VOLUNTARIATUL. În ziua de 4 iulie, îi sărbătorim în primul rând pe voluntarii Crucii Roșii Române! Acei oameni care, cu promptitudine, devotament și dedicare, au acționat ori de câte ori a fost nevoie pentru a-i ajuta pe cei aflați în suferință”, a declarat Mihaela Geoană, Președintele Crucii Roșii Române.

Evenimentul va fi marcat prin activități speciale în toate marile orașe ale țării: tombole, spectacole de teatru, demonstrații de prim-ajutor, cross-uri sau jocuri pentru copii. Ca în fiecare an, voluntarii filialelor din toată țara vor sarbători cei 138 de ani de activitate umanitară și prin muncă: vor fi prezenți în stradă distribuind apă, vor măsura tensiunea și glicemia sau se vor deplasa la domiciliul persoanelor vârstnice pentru a le oferi consiliere psihologică și pentru a le ajuta să-și facă cumpărături.

Le mulțumim tuturor celor care au fost alături de Crucea Roșie și-i rugăm să sprijine acțiunile noastre în continuare pentru a scrie împreună noi pagini în istoria celei mai vechi și prestigioase organizații umanitare din România!

About admin

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns