Samaras a marcat din penalty în prelungiri golul calificării în Grecia – Coasta de Fildeş, 2-1 !

Samaras a marcat din penalty în prelungiri golul calificării în Grecia – Coasta de Fildeş, 2-1 !

grecia 2La Fortaleza Fernando Santos, antrenorul portughez al reprezentativei elene, a decis să-i trimită întâi pe teren pe următorii 11 jucători:
Grecia: Karnezis – Torosidis, Manolas, Sokratis, Holebas – Maniatis, Christodoulopoulos, Kone – Karagounis, Samaras, Salpingidis.
Sabri Lamouchi, selecţionerul fildeşenilor a ales:
Coasta de Fildeş: Boubacar Barry – Aurier, Kolo Toure, Bamba, Boka – Serey Die, Yaya Toure, Tiote – Gervinho, Drogba, Kalou.
Pînă în minutul 12 al partidei n-am putut remarca decât jocul dur al ambelor combatante, cu dueluri fizice mai mult sau mai puţin la limita regulamentului. Rămâne la aprecierea cavalerilor în negru ca de fiecare dată dacă e sau nu fault de cartonaş galben sau altă culoare, sau… pur si simplu nesancţionabil. În minutul 12, în urma unei astfel de intrări a lui Aurier asupra lui Panagiotis Kone, grecul este înlocuit, în locul lui intrând Samaris. În minutul 15, Kalou a centrat de pe dreapta în faţa porţii, dar Krnezis a reţinut excelent mingea din faţa lui Didier Drogba. În minutul 16, Karagounis centrează pe jos la Salpingidis care e blocat în momentul în care atinge mingea de portarul Boubacar Barry, acesta accidentându-se şi având nevoie de îngrijiri medicale. În minutul următor al primei reprize, cel care are nevoie de îngrijiri medicale este portarul elen Karnezis, iar în minutul 24, acesta părăseşte terenul accidentat, fiind înlocuit de Glykos. În minutul 33 consemnăm cu adevărat o ocazie bună de gol, Samaras îl deschide pe Cholebas care şutează de la marginea careului mare din alergare, şutul său puternic lovind transversala lui Barry. În minutul 34, Karagounis şutează pe jos din lovitură liberă de la 20m dar Boubacar Barry reţine cu siguranţă. Cînd toată lumea aştepta pauza, vine şi minutul 43 când Samaris interceptează o minge la 30m de poarta ivoriană, un un-doi cu Samaras şi şutul acestuia de la marginea careului mare întră în poartă. Grecia – Coasta de Fildeş 1-0, scor cu care se intră la cabine. Repriza secundă debutează cu aceeaşi eleni în atac, Christodoulopoulos şutează de la marginea careului mare destul de periculos dar mingea e deviată de Bamba şi mingea iese în corner. Minutul 49, Tiote şutează din prima de la 20m dar portarul elen Glykos prinde. În minutul 59, Salpingidis şutează de la distanţă dar Boubacar Barry respinge în faţă. În minutul 68, Karagounis trimite un trasor de la 35m care zguduie transversala ivoriană. În minutul 71, Christodoulopoulos îşi încearcă şi el norocul, şutează în forţă de la 35m din lovitură liberă de puţin peste bara transversală. În minutul 73, Yaya Toure execută excelent un corner de pe partea dreapta, dar Bamba reia din plonjon cu capul alături de poartă. În minutul 74, lovitură de teatru: Gervinho pătrunde pe stânga şi pasează în centrul careului, de unde Bony trimite mingea în poartă şi Grecia – Coasta de Fildeş este 1-1. În minutul 80, Torosidis vrea să centreze de pe partea dreaptă şi cu noroc, mingea se opreşte în bara porţii lui Boubacar Berry. În minutul 90, elenii rămân descoperiţi în apărare, ivorienii prind un contraatac de 5 la 2 dar Yaya Toure şutează în braţele lui Glykos. În minutul 90+1, Samaras se împiedică singur de lângă Sio, centralul ecuadorian Carlos Vera fluieră şi arată punctul cu var de la 11m. Execută acelaşi Samaras şi meciul se termină cu ivorienii înlăcrimaţi şi trântiţi pe gazon, 2-1.

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )