Olandezii 1Arena de Sao Paulodin Sao Paulo a fost gazda pentru cea mai exotică brigadă de arbitri desemnată de oficiali să arbitreze la această ediţie de Campionat Mondial, l-a avut la centru pe Bakary Gassama din Gambia, ajutat la cele două tuşe de Evarist Menkouande din Camerun şi pe Felicien Kabanda din Ruanda, arbitru de rezervă fiind Joel Aguilar din El Salvador. Pentru acest meci, selecţionerul batav Louis van Gaal a decis următorul 11:
Olanda: Jasper Cillessen -Darryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan De Vrij, Daley Blind – Georginio Wijnaldum, Nigel De Jong – Wesley Sneijder – Arjen Robben, Dirk Kuyt, Jeremain Lens.
Jorge Sampaoli, selecţionerul sud-americanilor a trimis pentru această partidă să înceapă cu:
Chile: Claudio Bravo – Mauricio Isla, Gary Medel, Gonzalo Jara, Eugenio Mena – Charles Aranguiz, Marcelo Diaz, Francisco Silva, Felipe Gutierrez – Alexis Sanchez, Eduardo Vargas.
Un prim sfert în care echipele au jucat sau n-au jucat, ci doar s-au tatonat. Astfel prima ocazie am remarcat-o abia în minutul 14, atunci Vargas a trimis cu capul pe lângă poartă o centrarea de pe dreapta trimisă de Mena. Jocul de angajament s-a purtat de mijlocul terenului, ceea ce-a făcut ca ocaziile de poartă să cam lipsească, am notat totuşi un corner în minutul 23 când Felipe Gutierrez a şutat pe lângă şi în faza imediat următoare, Robben a pătruns pe stânga dar a fost blocat în momentul şutului de Gary Medel. În minutul 34, batavii beneficiază de-o lovitură liberă, executată excelent de Arjen Roben, capitanul ,,portocalei mecanice”, De Vrij trimite cu capul din plonjon, dar mingea se duce de puţin pe lângă poartă. Minutul 44, în urma unei centrări a lui Francisco Silva, Diaz trimite cu capul mingea se duce peste bara transversală. A fost şi ultima ocazie notabilă a primului mitan în care Olanda şi Chile intră la cabine cu scorul înregistrat în minutul 1, 0-0.

Repriza secundă începe la fel ca prima, unde vedem cele două formaţii că nu riscă, ele par mai mult preocupate de meciurile următoare din faza optimilor de finală, astfel că putem nota prima acţiune abia în minutul 65 atunci când Alexis Sanchez pătrunde în careul batavilor, dar intrat în unghi nu reuşeşte decât o pasă la portarul olandez Cillesen. În minutul 66, vine replica, atunci când Robben a şutat de la marginea careului de 16m, dar Claudio Bravo a fost atent şi-a reţinut. În minutul 76, Memphis Depay şutează violent de la 23m dar acelaşi Claudio Bravo respinge de sub transversală. În minutul următor, în urma cornerului, Bravo n-a mai putut face nimic la capul lui ,,regelui” Fer din 8m, şi Olanda trece în avantaj pe tabela de scor, 1-0. În minutul 90, cel care a încercat totuşi ceva pentru sud-americani a fost fundaşul central Gary Medel care a reluat cu capul din interiorul careului trimiţând mingea peste poartă. Când toată lumea se pregătea de plecare, cei care au rămas la locurile lor, au văzut şi golul doi, Robben scapă pe contraatac în partea stânga îi trimite în faţa porţii lui Depay, tânărul batav marchează simplu şi Olanda – Chile 2-0 rezultat final, rezultat în urma căruia, Olanda scapă de Brazilia în faza următoare a competiţiei, nu acelaşi lucru întâmplându-se cu chilienii care vor avea o misiune dificilă în optimi.

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply