Home / Arad / 7 puncte şi totuşi locul secund în grupă, dar Croaţia – Mexic 1-3 !

7 puncte şi totuşi locul secund în grupă, dar Croaţia – Mexic 1-3 !

Ravshan Irmatov din Uzbekistan a fost delegat la centru pentru această partidă, având ca ajutoare la cele două tuşe pe conaţionalul Abduxamidullo Rasulov şi Bahadîr Kocikarov din Kîrghizstan, arbitru de rezervă fiind camerunezul Neant Alioum.
CROAŢIA: Stipe Pletikosa – Darijo Srna, Vedran Corluka, Dejan Lovren, Sime Vrsaljko – Ivan Rakitic, Danijel Pranjic – Ivan Perisic, Luka Modric, Ivica Olic – Mario Mandzukic, echipă pregătită de tehnicianul croat Niko Kovac. Miguel Herrera, selecţionerul mexican a ales 11-le:
MEXIC: Guillermo Ochoa – Francisco Rodriguez, Rafael Marquez, Hector Moreno – Paul Aguilar, Hector Herrera, Jose Juan Vazquez, Andres Guardado, Miguel Layun – Giovani Dos Santos, Oribe Peralta.
Început de meci prudent de ambele părţi, niciuna dintre ecgipe nu riscă. Prima ocazie notabilă, în minutul 16 atunci când, Hererra şutează de la
22 m mingea loveşte transversala porşii lui Pletikosa şi iese afară. Acelaşi Herrera îl deschide pe Peralta în careu, în minutul 19 dar atacantul mexican alunecă şi trimite pe lângă. Replica croaţilor vine în minutul 26, Daniel Pranjic şutează din afara careului dar peste bara transversală. În minutul 29, Mandzukic îi aşează cu capul o minge lui Perisic, care din marginea careului mare de la 17m nu prinde cadrul porţii. O repriză săraca în faze de poartă, presărată cu multe durităţi din partea jucătorilor europeni, care plătesc cu siguranţă poliţe. La pauză Croaţia – Mexic 0-0 şi toată lumea e interesată şi de celplalt meci, Brazilia – Camerun, la pauză acolo 2-1. Repriza secundă, în minutul 50, Mandzukic primeşte o minge de la Luka Modric, dar este blocat de mexicanul Ochoa. În minutul 65, Guardado şutează din vole puternic, Dario Srna respinge cu mâinile, lovitură clară de la 11m, dar Irmatov acordă doar lovitură de la colţul terenului fapt ce-i nemulţumeşte pe sud-americani. E clar că toată lumea îi vrea lideri ai seriei pe brazilieni. În minutul 72, la un corner de pe stânga centrare pe 6m la Rafa Marquez care sare mai bine decât Corluka şi trimite în poartă, stârnind panică în partida cealaltă, Brazilia – Camerun. 0-1. În minutul 75, europenii bâlbâie o minge la 25m de poarta mexicanilor, aceştia recuperează agresiv şi pleacă pe contraatac, Chicharito pasează în dreapta la Peralta care recentrează în spate şi Guardado trimite cu latul sub transversală în poartă pentru 0-2 ! În minutul 82, inevitabilul se produce: la un corner de pe dreapta, centrarea lui Guardado, Marquez deviază la Chicharito care vine lansat din spate şi marchează simplu. 0-3 şi la acest scor Mexicul este liderul Grupei A. Bucuria n-a durat decât câteva secunde pentru că la meciul celălalt, africanii se pare că nu şi-au apărat corect şansele şi-au luat gol comandat de la brazilieni. Golul brazilian a taiat pofta de joc a mexicanilor, şi în minutul 87, Rakitic îi pasează superb cu călcâiul lui Perisic, care intră în viteză în careu şi şutează plasat la colţul lung al lui Ochoa, 1-3. În minutul 89, Ante Rebic vede direct cartonaşul roşu după talpa pe tibie pusă lui Pena. ,,Jocurile” nu am permis mexicanilor să fie lideri ai grupei, care desi sunt neânvinşi… Rezultat final Croaţia – Mexic 1-3 !

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

Şase afgani, descoperiţi ascunşi într-un camion de către poliţiştii de frontieră din Timiş

Poliţiştii de frontieră din Timişoara au descoperit ascunşi într-un camion şase cetăţeni din Afganistan, care …

Lasă un răspuns