romaniaNu cred că trece o zi fără ca măcar un român să nu îşi pună întrebarea: Când oare vom ajunge şi noi ca cei din Vest? Răspunsul este simplu: probabil că NICIODATĂ! Niciodată, atâta timp cât nu avem cu ce şi mai ales nu avem cu cine să facem treabă, în frumoasa şi trista noastră tărișoară. De foarte multi ani auzim doar promisiuni, suntem înconjurați de politicieni, al căror scop este îmbogățirea, iar noi, oamenii simpli mai reușim doar să supraviețuim de la o zi la alta.

Lucrurile sunt cât se poate de simple şi de clare: alegi să rămâi în ţară – alegi legea junglei (cel mai puternic supraviețuiește), sau alegi să pleci în străinătate, acolo unde, în cea mai mare majoritate, ajungi sclavul şi bătaia de joc a străinilor. Doar câțiva sunt cei care reușesc să iasă ,,neşifonaţi,, din tiparele sărăciei.

Dar în acest articol nu facem referire la românii plecați afară. Ne vom rezuma doar la reșițeni. Un oraș cu o ,,mână,, de locuitori,  zonă cu potențial turistic neexploatat şi un municipiu condus cât se poate de haotic. Nu trece zi fără ca mass media locală să nu scrie, să nu vorbească despre problemele actuale ale urbei. De la drumurile asfaltate prost si peticite în fiecare an, locuri de parcare, căini vagabonzi, străzi lăsate de izbeliște, situația dezastruoasă din spitalele municipiului, lipsa locurilor de muncă, la zonele cu maxim potențial turistic din jurul orașului, şi alte zeci şi sute de probleme, la care mereu cei ,,vinovați,, responsabili, închid ochii, ne aruncă, cu un rânjet fals, o promisiune. Dar noi vorbim, noi auzim. În schimb reșițenii continuă să pună ștampila de vot exact acolo unde nu trebuie, de altfel la fel ca toți locuitorii acestei ţări.

cismea 3 cismeaSubiectele acestui articol sunt cișmelele stricate din centrul civic al municipiului Reșita, fântâna cinetică, locul de joacă, tot din centrul orașului, dar şi lipsa toaletelor din acea zonă. De mai bine de câteva săptămâni, odată cu venirea sezonului cald, cele două cișmele  nu sunt funcționale şi nu au mai fost întreținute de ceva vreme. Cetățenii nu au unde să se răcorească, iar copilașii nu pot folosi apa pentru a se spăla pe mâini.

Duminică 22 iunie, la orele după amiezii, fântâna cinetică din centru era oprită, în condițiile în care soarele dogorea pe cer, copiii așteptau cu nerăbdare, în jurul ei, să pornească, iar apa rămasă era murdară şi avea un miros neplăcut. fantana fantana 2 Situaţia nu le este străină locuitorilor. Nu este pentru prima dată, când în toiul verii fântâna nu este funcţională, sau când pe vreme ploioasă aceasta este pornită.

Vis-a-vis de problema toaletelor publice, unul dintre reporterii Știri din Banat a surprins un moment neplăcut, în care o mămică împreună cu fiica acesteia au fost nevoite să folosească, pe post de toaletă, grădinițele cu arbori ornamentali din centru, asta pentru că singurul WC public era închis după amiaza.

 tobogan2 hutulÎn clasamentul rușinii stă mândră şi problema locurilor de joacă. Două tobogane neîngrijite, cu lipsă trepte, o căsuță a copiilor şi ea ,,cârpită,, şi balansoare incomplete. Şi în parcul Cărăşana sunt lipsă scânduri la tobogane, iar trenulețul din lemn a dispărut cu totul. Lipsă trepte sunt şi la modulele de joacă din părculeţul amplasat aproape de podul Igor, dar şi din parcul Tricolorului din cartierul reșițean Govândari. Vinovat este cine, pentru toată această situație: Primăria, Reşiţa, cetățenii, care ar putea pune de la mână la mână pentru reparații, sau cine????

parc-resita

Așteptăm cu nerăbdare un răspuns, sincer, din partea autorităților locale, care se bat mereu cu pumnul în piept cu ce au dres, ce au făcut.

Comments

Leave a reply