Home / Arad / Lionel Messi marchează şi Argentina -Iran 1-0 în minutul 90+1 (abia) !

Lionel Messi marchează şi Argentina -Iran 1-0 în minutul 90+1 (abia) !

Messi pentru fiul sau aflat in tribuneÎnaintea meciului, persanii erau priviţi ca victime sigure de toată lumea fotbalistică, de la specialişti şi până la ultimii suporteri. Oare aşa au stat lucrurile pe teren la Argentina vs Iran ? La primul meci cu Messi Jr. în tribună în calitate de spectator, cu o brigadă sârbă, Milorad Mazic la centru Milovan Ristic şi Dalibor Djurdjevic la cele două tuşe, ajutaţi de tahitianul Norbert Hauata în calitate de al patrulea arbitru, la centru pentru a saluta spectatorii s-au aliniat următorii 22:
ARGENTINA: Sergio Romero – Pablo Zabaleta, Federico Fernandez, Ezequiel Garay, Marcos Rojo – Fernando Gago, Javier Mascherano, Angel Di Maria – Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Sergio Aguero.
IRAN: Alireza Haghighi – Jalal Hosseini, Amir Sadeghi, Pejman Montazeri, Mehrdad Pooladi – Andranik Teymourian, Javad Nekounam – Ashkan Dejagah, Masoud Shojaei, Ehsan Hajsafi – Reza Ghoochannejhad.
Duelul de pe cele două banci, pentru Argentina, selecţionerul Alejandro Sabella, de partea cealaltă la iranieni, Carlos Queiroz. Deşi meciul a început de ceva vreme, n-am avut ce nota, până în minutul 13 când Zabaleta îl găseşte bine pe Higuain în careu dar portarul Haghighi îl blochează excelent. În rest doar iranienii încercau cât au putut să arate că pot să le ţină piept mult mai titraţilor jucători sud-americani. Altă ocazie de semnalat, am notat-o abia în minutul 22 atunci când, Sergio Aguero şutează de la 13m, dar portarul asiatic Haghighi respinge mingea cu un reflex demn de orice portar prezent la un meci de Campionat Mondial. După doua minute, sud-americanii au un corner, în urma căruia Marcos Rojo se înalţă frumos în careul de la 6m dar trimite cu capul de puţin pe lângă. În minutul 33 îl vedem în sfârşit şi pe starul Barcelonei, Lionel Messi care execută peste o lovitură liberă de la 22m de poarta iraniană. În minutul 38, tot din lovitură liberă, acelaşi Messi schimbă registrul tactic şi nu mai şutează ci centrează excelent pentru Garaz, acesta din 4m trimite cu capul mult peste bara transversălă. Abia în minutul 42, vine şi replica timoraţilor jucători iranieni, Hosseini reia cu capul de la colţul scurt puţin pe lângă poartă o centrare venită dintr-un corner foarte bine executat de Dejagah.

În minutul 45+2, o centrare de pe stânga a lui Dejagah şi mingea e respinsă greu de Zabaleta după care se aude fluierul de final de repriză al sârbului Mazic. Până în minul 40, conform statisticienilor de le fifa.com, sud-americanii au o posesie a balonul ucigătoare, 86% contra a doar 14% (!) a asiaticilor din Iran, dar totuşi la pauză, Argentina – Iran 0-0… În tribune se află pentru prima dată la un meci de fotbal micuţul Messi Jr., venit (adus) să-şi vadă la joc tatăl. Repriză secundă începe în aceeaşi notă de dominare clară a pumelor, în minutul 51 Messi îi pasează lui Zabaleta care şutează cu rist interior, mingea prinde efect dar se scurge pe lângă poartă.

Minutul imediat următor, Montazeri a centrat de pe dreapta de unde Reza Ghoochannejhad trimite cu capul din plonjon, de la 10m dar Romero respinge cu dificultate. Fază mult aplaudată de spectatorii prezenţi la meci. În minutul 55, iranienii cer penalty la o fază confuză din careul sud-american, Dejagah intră în careu talonat de Zabaleta, şi cade… În minutul 60, Messi şutează cu efect puţin pe lăngă. Iranienii ieşiţi la joc, au ocazia în minutul 64 să înscrie dar, Hajsafi şutează de la distanţă şi mingea e deviată în corner. Tot iranienii sunt şi în minutul 67 la un pas de gol, Teymourian centrează de pe stânga dar Garay respinge eronat în corner. Tot de pe stânga şi tot Teymourian centrează şi în minutul 69 dar Dejagah reia cu capul şi Romero scoate miraculos de sub transversală. În minutul 75, vedem că joacă şi Di Maria, acesta primeşte la marginea careului de 6m, dar îl ia la ţintă pe portarul iranian Haghighi. Acelaşi Haghighi respinde capul lui Palacio din minutul 84. În minutul 86, pumele scapă miraculos de ruşine datorită interventiei lui Romero, Ghoochannejhad scapat singur în careul Argentinei a şutat spre colţul lung de unde, puma Romero cu un reflex extraordinar a reuşit să respingă. Când toată lumea se pregătea de final de partidă, Lionel Messi, în stilu-i caracteristic, pătrunde din dreapta, driblează scurt şi şut cu stângul la colţul lung… Bravul Haghighi nu mai poate face nimic, a fost învins de Messi…care-a sprintat după gol către tribune, către locul unde se afla Messi Jr. dedicându-i acestuia golul…

Final de meci, pumele din Argentina înving selecţionata asiatică din Iran prin golul lui Messi, 1-0…

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

About dan aliosa

Check Also

La Anina Aquacaraș oprește apa

  ANUNȚ OPRIRE APĂ în ANINA În data de -13.01.2022–str. Celnic Nord, Cerna, Cheile Gârliștei …

Lasă un răspuns