Vernisaj al expoziției de fotografie și pictură „Peisaje covăsnene” la Anina

Vernisaj al expoziției de fotografie și pictură „Peisaje covăsnene” la Anina

1. AFIS PEISAJE COVASNENE-  ANINA 22.06.2014 - finalDupă ce anul trecut expoziția ‘Aurora Banatului din Munții Aninei’ a fotografului aninean Nicu Șușara a poposit în luna august în splendida stațiune balneoclimaterică Covasna, acum frumusețile covăsnene vor încânta pe cei din Anina cu 20 de fotografii alb-negru și color realizate în împrejurimile orașului Covasna de către artistul fotograf MIKOLA Zoltan și zece lucrări de pictură realizate de Kornelia Schinteie și de către pictorul și fotoreporterul Matei Schinteie care este inițiatorul și unul dintre organizatorii acestui eveniment.

e99a09b6-80f1-459f-9035-532e6f202504

Lucrările de pictură sunt realizate în ulei pe pânză, pastel, cărbune, tempera și creion. Acestea redau cele mai importante obiective turistice, religioase și culturale din renumita stațiune din inima țării denumită și ‘Stațiunea celor o mie de izvoare’.

În cadrul vernisajului se va face o prezentare PowerPoint a Stațiunii Covasna pentru edificarea participanților la expoziție asupra beneficilor curative oferite de această stațiune de interes național.

‘I love Stațiunea Covasna’

Expoziția de fotografie și pictură ‘Peisaje covăsnene’ face parte dintr-un proiect mai mare cu titlul ‘ I love Stațiunea Covasna’, proiect al societății civile covăsnene în parteneriat cu autoritățile locale și județene. Anina este primul oraș dintr-o serie de localități din țară și străinătate unde această expoziție va fi prezentată pentru promovarea prin artă vizuală a uneia dintre cele mai importante stațiuni balneoclimaterice din România și chiar din Europa.

Alături de Matei Schinteie organizatori ai expoziției sunt Primăria Orașului Anina, Cosiliul Local Anina, Casa de Cultură Anina și Biserica Ortodoxă ‘ Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din localitate.

Toate acestea sunt posibile cu sprijinul domnului Marius POPICA Prefect al Județului Covasna, a d-lui THIESZ Janos, Primar al orașului Covasna , Consiliului Local Covasna, KOPACZ Zsuzsa — Biroul de Informare Turistică Covasna și CZILLI Balasz — Casa orășenească de Cultură Covasna.

Programul expoziției:

Duminică

Ora 12, 45 la Biserica Ortodoxă din cartierul Breiner

Prezintă Pr. Alin MUNTEAN.

0ra 13,00 Verenisaj la Centru de Afaceri Anina

Prezintă:

Gheorghe ROMÂNU — Primar Oraș Anina

Dorinel UNGUREANU — Viceprimar Oraș Anina

 

Mihai CHIPER — Casa de Cultură Anina

Matei SCHINTEIE — pictor și jurnalist

Ora 13,30

Prezentare PowerPoint a Stațiunii Covasna și distribuirea de pliante informative.

Ora 13,45

Protocol și discuții libere.

Perioada expoziției:

22-24 iunie 2014

Parteneri:

Prefectura Covasna
Primăria Covasna

Sustinatori:

S.C. GEORGIANA TRANSPORT S.R.L. din Covasna
S.C. TETIS COM S.R.L din Anina
S.C. COMPUTECH.S.R.L. din Covasna

Parteneri media:
AGERPRES.ro, Romanian Global News, Radio Romania Reșița, TVR Timișoara, Radio Târgu Mureș, Covasna Press, MesageruldeCovasna.ro, Banat Tv, CondeiulArdelean.ro, ANINA Press, ȘtiriOrtodoxe.ro, Reșita.ro , CAON.ro, Anina Culturală, BanatFM, Covasna — Stațiune Culturală, Jurnalul de Caraș-Severin, VestTV.ro, ȘtiridinBANAT.ro, Argument.ro, PluszPortal.ro, Banat Media, ZiuadeVest.ro.

 

Banner pentru siteul dvs - I love COVASNA

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )