Belgia – Algeria 2-1 (0-1 !) … Algeria la 20 de minute de surpriză…dar…

Belgia – Algeria 2-1 (0-1 !) … Algeria la 20 de minute de surpriză…dar…

belgia algeriaPartida de la Belo Horizonte a adus faţă în faţă reprezentativele Belgiei şi Algeriei. Iată cele două formaţii care au fost aliniate la start:
Belgia: Courtois- Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, Dembele – De Bruyne, Hazard, Chadli – Lukaku.
Algeria: Mbolhi – Mostefa, Bougherra, Halliche, Ghoulam – Taider, Medjani, Bentaleb – Feghouli, Mahrez, Soudani.
Partida debutează cu tipicul joc de tatonare al celor două combatante, tatonare care se prelungeşte până catre minutul 20. În această perioadă
n-am putut nota decât o singură fază şi aceea destul de palidă, in minutul 17, atunci când Mahrez îi fură mingea lui Van Buyten, pătrunde în careu dar şutează anemic la colţul scurt. În minutul 24, contrar cursului jocului de până atunci, Vertonghen îl faultează în careu pe Feghouli, şi lovitură clară de la punctul cu var sancţionată de arbitru, care-i arată lui Vertonghen şi cartonaş galben. FEGHOULI execută perfect şi echipa africană conduce surprinzător cu 1-0, spre imensa bucurie a selecţionerului Vahid Halihodzic şi-a întregii bănci de rezerve. În minutul 35, abia, consemnăm şi prima ocazie cu adevărat de fotbal atunci când, Axel Witsel şutează năpraznic de la peste 25m, portarul Algeriei Mbolhi reuşeşte să respingă în corner printr-o paradă de excepţie. În minutul 39, Vertonghen trage puternic de la 20m din lovitură liberă, mingea trecând destul de departe peste poarta africanilor. În minutul 44, Hazard îl lansează pe Chadli dar şutul său din unghi este reţinut de goalkeeperul african Mbolhi. Surpriză mare la pauză: Belgia – Algeria 0-1 ceea ce-l nemulţumeşte pe selecţionerul Marc Wilmots.

Repriza secundă debutează în minutul 49 cu o greşală a portarului african de care cu profită Witsel care reia cu capul peste poarta goală. Până în minutul 67, nu mai notăm decât jocul încâlcit între celo două careuri, în care echipele nu joacă mai nimic, minut 67 în care Mertens a scăpat faţă în faţă cu portarul pe care-l ia la ţintă. În minutul 70, o centrare de efect a lui De Bruyne, mingea ajunge la Fellaini, care-a sărit mai înalt decât toţi cei trei jucători care-l talonau şi din 2m înscrie pentru un 1-1 normal după cursul jocului. Urmează alte nouă minute de joc încâlcit, în care echipele îşi pasează una alteia. În minutul 79 însă, printr-o pădure de picioare, mingea ajunge la limita careului mic la Martens care şutează cu sete sub bară şi ,,dracii rosii” preiau conducerea pe tabela de scor, 2-1. În minutul 83, cei care sunt aproape de-un nou gol sunt tot belgienii, Fellaini a reluat cu capul periculos, sub bara transversală, dar Mbolhi respinge în ultimul moment în corner. Avea să fie şi ultima fază notabilă a meciului. Un 2-1 meritat.

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )