eliminare pepeArena Fonte Nova, Salvador-Bahia în Grupa G în adevaratul Derby, Gemania lui J. Löw întâlnea o Portugalie a lui Paulo Bento dornică de afirmare. Iată cele două formaţii trimise în teren de cei doi tehnicieni:
Germania: Neuer – Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes – Khedira, Lahm, Kroos – Götze, Özil, Müller.
Portugalia: Rui Patricio – João Pereira, Bruno Alves, Pepe, Coentrão – Veloso, Moutinho, Meireles – Nani, Ronaldo – Hugo Almeida.
Meciul este început prident de cele două combatante, amandouă echipele se tatonează reciproc. Cei care încearcă primi sunt portughezii, în minutul 7 CR7, Cristiano Ronaldo intră în careu din partea stângă şi şutează violent, portarul german Neuer reuşeşte să respingă. După doar 30 de secunde, nemţii replică, atunci când Khedira trimite pe lângă poarta goală de la 20 de metri, după o eroare a lui Patricio. În minutul 10, când jucătorii nici nu şi-au intrat bine în joc, Pereira îl faultează în propria suprafaţă de pedeapsă pe Gotze, centralul din serbia arată punctul cu var fără să ezite. Muller transformă precis şi Germania conduce Portugalia cu 1-0 încă din debut. Mannschaftul este la cârma jocului în primele 25 de minute, minut în care Nani a trimis din partea dreaptă puţin peste vinclul de la colţul lung al lui Neuer. În minutul 28, Almeida accidentat, îi lasă locul lui Eder. În minutul 31, Ozil îi pasează excelent lui Gotze, al cărui şut din centrul careului îl nimereşte în genunchi pe Alves, din acesta mingea se scurge în corner. Cornerul este executat de Kroos, mingea ajunge în 6m la Hummels care pune capul şi Germania conduce după prima jumătate de oră a partidei echipa lusitană cu 2-0. În minutul 37, Pepe o comite, după un fault asupra lui Muller, consideră că acesta a exagerat şi îl impinge cu capul, germanul amplifică şi sârbul îi arată direct roşu lui Pepe. În minutul de prelungire al primului mitan, acelaşi Kross executa la fel de bine un corner pe 6m, acolo unde de această dată este Muller care pune capul pentru dubla personală şi 3-0 cu care se intră la cabine. repriza secunde începe cu nemţii în atac, cu om în plus, şi în minutul 51, Thomas Muller ratează cu capul din 8m la o fază excelent creata de Ozil. În minutul 60, spectatorii văd că pe teren este şi CR7, acesta execută în stil caracteristic o lovitură liberă de la 25m dar zidul german este acolo. Minutul 64, este rândul lui Coentrao să iese accidentat, acesta fiind scos pe targă. În minutul 69, Gotze şutează dar nu reuşeşte să ăbţină decât un corner. În minutul 75, lusitanii solicită o lovitură de la 11 metri după o intervenţie a lui Howedes asupra lui Eder, penalty clar dar neacordat de centralul din Serbia. În minutul 78, Rui Patricio respinge în faţă o minge centrată de Schurlle, Thomas Muller este acolo pentru 4-0 şi pentru a-şi trece în cont tripla şi primul hat-trick al mondialului 2014. Până în final, germanii închid bine jocul, şi în primul minut de prelungiri, Cristiano Ronaldo execută în forţă o lovitură liberă din afara careului, Neuer reuşeşte să respingă printr-o paradă de excepţie, ţinând poarta neperforată şi un 4-0 meritat după cursul jocului dar totuşi egaxerat… Formaţia lui Joachim Low a defilat în faţa trupei lui Paulo Bento, Germania pare suficient de matură pentru a repeta performanţa din 1990.

Info: fifa.com
Foto: fifa.com
Dan-Alioşa Ulici

Leave a reply