Arhivă

Claudiu Golopenţa, este noul Basarab Nică Panduru din Valea Domanului? FOTO

CG 1Născut pe 24 mai 2003 în Municipiul Reşiţa din Judeţul Caraş-Severin, Claudiu este de-o bună bucată om de bază în trupa din Valea Domanului 2003 a lui Sandu Roco. 24 este şi numărul pe care-l poartă pe tricou puştiul Claudiu. Începe să joace fotbal sus în Valea Domanului prin toamna lui 2010 sub bagheta lui Carol Gurgu, trece destul de repede la Daniel-Vasile Anghel, apoi la Nicu Georgevici, o scurtă perioadă trece pe la echipă şi Cosmin Buda. De o bună perioadă însă, lucrurile s-au aşezat firesc şi normal şi-n curtea mare a rosso-nerilor şi odată liniştea instaurată încep să apară şi profesioniştii. Preia echipa Roco Sandu şi se trece serios la treabă. După multe veniri-plecări, lotul micuţilor roş-negrii se stabilizează, profesionalismul lui Roco se vede prin rezultatele pe care le obţin rosso-nerii 2003.

Dacă iniţial Claudiu a jucat ba fundaş stânga, ba fundaş central, ochiul profesionistului Roco îl aruncă pe puştiul Claudiu Golopenţa acolo în centru, la construcţie. Un plus şi pentru echipă, Claudiu fiind unul dintre puştii crescuţi cu carne, nu cu drăgăvei… Sigur că iniţial lui Claudiu nu i-a prea plăcut postura de mijlocaş central, că-i de alergat acolo, e de bagat osu’…dar te pui cu Roco Sandu? Ei bine, a strâns puştiul din dinţi, mai cu ajutor de la ceilalţi colegi, mai cu un şut la poartă transformat în gol, mai cu multe aplauze de la spectatori şi uite că, Claudiu a prins gustul construcţiei. Mucaliţii de pe lângă echipă, il văd pe Claudiu noul Basarab Nică Panduru. Să fie într-un ceas bun spun eu, pentru că la Reşiţa am avut întotdeauna un numar 10. Nu-i bai că pe spate puştiul poartă 24, dupa ziua naşterii, nu ne deranjează, doar să ajungă sus, măcar cât a reuşit Nică. Cine crede că e joacă şi se joacă, amarnic se însălă. Puţini ştiu că plouă şi Mister Roco trage de ei, pe când mulşi stau în casă şi se uită liniştiţi la un desen animat sau ascultă o manea sau stau pe calculator şi mai fac un CST, puştii lui Sandu Roco bagă sprinturi, bagă material… Şi dacă tot sunt micuţii rosso-neri 2003, îi întâlnim prin tot vestul ţării. la 10-11 ani, puştanii lui Roco ştiu mai bine vestul decât Reşiţa.

CG 9Să nu creadă cineva că merg la plimbare…ei aş, sunt înscrişi acolo unde-i turneu, la Arad, Timişoara,Hunedoara, mai coboară şi până la Târgu Jiu, ce să-i faci? Ai valoare, eşti invitat…!!! Participarea la aceste turnee, aduce răsplata după muncă. Când merită, Claudiu Golopenţa este investit de Sandu Roco şi cu banderola de căpitan ,,Când am banderola pe braţ, atunci cred eu că domn’ profesor are şi mai mare încredere în mine ca de obicei, şi trebuie să joc mult mai bine ca să nu-l dezamăgesc” îmi spune Claudiu, amical. Campionatul 2013-2014 îi aduce pe rosso-nerii 2003 ai lui Sandu Roco pe prima poziţie a clasamentului grupei, fără nici o înfrângere, mai mult de atât, sunt victorioşi în dublă manşă cu alb-albaştrii de la Gloria, pe care-i înving în dublă manşă, 3-0 în Govândari şi 4-0 în Valea Domanului, patru dintre goluri purtând marca GOLOPENŢA. Dacă s-au terminat mai toate campionatele pe la mai toate nivelurile, nu asta spun şi copiii lui Roco. Puştii sunt ahtiaţi după fotbal şi-s bucuroşi nevoie mare de plecat pe la turnee. Nu ne rămâne decât să le mulţumim puştilor roş-negrii 2003, domnului antrenor Sandu Roco şi nu în ultimul rând sponsorilor principali (părinţii copiilor), susţinătorilor înfocaţi (aceeaşi părinţi), şi nu-l putem uita nici pe Dorinel Munteanu, care de o bună bucată de vreme îşi aruncă ochii şi spre gupele de copii şi juniori din Valea Domanului.
Felicitări Claudiu Golopenţa şi te aşteptăm cu rezultate la fel de frumoase şi-n viitorul apropiat. Mulţumiri speciale pentru Sandu Roco, Nicu Georgevici, care m-au ajutat într-un fel sau altul la realizarea acestui material !

Dan-Alioşa Ulici

1 comment
Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts