Prima Pagina / Banat / Descinderi în 7 judeţe din ţară. Motivul: Deţinere ilegală de arme

Descinderi în 7 judeţe din ţară. Motivul: Deţinere ilegală de arme

armeDirecţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase – I.G.P.R. coordonează 26 de percheziţii, ce se desfăşoară la această oră, în Bucureşti şi în 7 judeţe din ţară, la persoane bănuite de deţinere ilegală de arme supuse
autorizării. De asemenea, poliţiştii efectuează controale la 12 deţinători de arme pentru verificarea respectării regimului armelor şi munițiilor.

Cele 7 judeţe controlate sunt: Caraş Severin, Constanţa, Gorj, Ilfov, Mehedinţi, Prahova şi Teleorman, precum şi municipiului Bucureşti. În activităţi sunt angrenaţi poliţişti de la structurile de arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalişti şi luptători ai structurilor de intervenţie de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor vizate şi ai Poliţiei Capitalei.

Percheziţiile se desfăşoară la locuinţele şi autovehiculele unor persoane bănuite de deţinere ilegală de arme neletale supuse autorizării, ce ar fi fost achiziţionate din Bulgaria. Din cercetările efectuate până în prezent de poliţiştii români şi bulgari au rezultat indicii că, în cursul ultimelor 12 luni, 116 persoane, de cetăţenie română, ar fi procurat şi introdus în ţară arme supuse autorizării, fabricate în Turcia şi comercializate de operatori economici din Bulgaria.

Totodată, poliţiştii efectuează şi controale pentru verificarea respectării regimului armelor şi muniţiilor la 12 deţinători de arme, de pe raza judeţelor Prahova, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj.

About editor editor

One comment

Lasă un răspuns