poza 4

Paul Samfirescu, liderul unei grupări de traficanți de droguri, prins la Reșița după ce DIICOT i-a interceptat un transport de 2,5 kg de stupefiante

Pentru că procurorii au interceptat un transport de 2,5 kg de cannabis Paul Samfirescu a realizat că este urmărit de procurori și a fugit la Reșița. „S-a ascuns la Reșița pentru că era speriat. I-am prins transportatorul cu două kilograme și jumătate de droguri și, cum avea rude la Reșița, a fugit acolo. Din fericire l-am găsit și am reușit să-l reținem. Nu am identificat vre-o activitate de distribuire de droguri la Reșița a lui Samfirescu, pur și simplu se ascundea la niște rude“ spune Mircea Andreș, procurorul șef al DIICOT – ST Timișoara.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, au efectuat în data de 04.06.2014 un număr de 7 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiunile de trafic intern şi internaţional de droguri de risc, fapte prev. şi ped. 367 C. pen., art. 2 şi art. 3 din Legea nr. 143/2000.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna septembrie 2013, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat, structurat pe mai multe paliere, cu roluri bine determinate, în scopul achiziţionării şi introducerii în România de droguri de risc provenite din Spania şi a comercializării acestor droguri consumatorilor de pe raza municipiilor Timişoara şi Arad.

Se reține faptul că inculpatul Samfiescu Paul coordona şi finanţa activitatea infracţională, el fiind cel care ţinea legătura cu doi membri ai grupului infracţional organizat ce se aflau în Spania şi care procurau drogurile, trimitea alţi membri ai grupului în această ţară pentru a aduce drogurile şi organiza activitatea de distribuţie la nivel stradal în municipiul Timişoara.

Din datele existente rezultă suspiciunea că, în modalitatea arătată mai sus, gruparea introducea şi comercializa în România, lunar, cantitatea de aproximativ 5 kg de cannabis.

Urmare a acţiunilor întreprinse de procurori în strânsă legătură cu lucrătorii B.C.C.O. Timişoara s-a reuşit, în cursul lunilor aprilie şi mai a.c., interceptarea a două transporturi de droguri provenite din Spania, în cantitate de aproximativ 6 kg cannabis, acţiuni în urma cărora au fost arestaţi transportatorii: inculpaţii T Cristian Gabriel, Horicianu Paul Gabriel, Abboudi Moenes (cetăţean tunisian), Korda Robinson şi coordonatorul grupului, inculpatul Samfiescu Paul.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus în data 04.06.2014 măsura reţinerii față de două persoane, acestea urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale, Serviciul de Operaţiuni Speciale Timişoara.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Leave a reply