Arhivă

VIDEO Scandal de amploare între clanurile ţigăneşti din cartierul reşiţean Muncitoresc. Ameninţări, bătăi şi focuri de armă

poza 4Două clanuri de țigani din municipiul Reşiţa, de pe strada Laminoarelor, terorizează de ceva timp locuitorii orașului, prin acțiunile de violență iscate între aceștia. În urma informațiilor primite, cetățenii de etnie rromă sunt majoritatea plecați în străinătate, dar îşi dispută teritoriul, din zona în care locuiesc. Dacă pe la mijlocul lunii trecute cele două tabere s-au răfuit chiar în centrul orașului, ieri şi astăzi au avut loc noi confruntări violente între cele două tabere.

Ieri 02 iunie, scandalul a avut loc chiar în fața instituției poliției, unde zeci de persoane și-au adresat injurii și amenințări astfel încât a fost nevoie de intervenția Poliției și a Jandarmeriei pentru a calma spiritele. Motivul se pare că este o așa-zisă taxă de protecție impusă de unul dintre grupuri.

“Șase persoane au fost duse la audieri pentru a se stabili cu exactitate de la ce a izbucnit scandalul. De asemenea, au fost înregistrate și trei plângeri penale pentru lovire și alte violențe, respectiv pentru amenințare. Persoanele între care a avut loc acest conflict se cunosc, este vorba despre un conflict mai vechi, iar în cursul zilei de astăzi nu a avut loc decât o ceartă”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, agent principal Ancuţa Cărbunaru. Deşi tulburarea liniştii publice de ieri s-a rezumat la injurii şi amenințări, unul dintre scandalagii a venit înarmat cu o furcă. Arma albă a fost confiscată de polițiști.

Polițiștii şi jandarmii au fost nevoiți să intervină din nouă astăzi, când cele două tabere de romi au redeschis ,,războiul,, chiar pe strada Laminoarelor, strada pe care aceștia locuiesc. Oamenii legii au intervenit în forță pentru a aplana conflictul, fiind nevoiți să tragă focuri de armă în plan vertical. Au fost trase aproximativ 6 focuri de avertisment, după care au sosit întăriri. În momentul de față se încearcă identificarea tuturor celor implicați în scandal şi se caută armamentul folosit. Scandalagii au sărit la patrula mixtă cu săbii şi au aruncat cockteiluri Molotov.

Vecinii din zonă au declarat pentru reporterii Știri Din Banat, ca de câteva luni bune a fost liniște în zonă, nefiind deranjaţi de disputele rromilor, însă în ultima perioadă acestea s-au înteţit, locatarii simțindu-se chiar în pericol în preajma țiganilor puși pe scandal.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts