Arhivă

‘Să investim în copii şi tineri – o provocare pentru comunitate’

Conferinţa internaţională în domeniul serviciilor sociale cu tema ‘Să investim în copii şi tineri – o provocare pentru comunitate’ se va desfăşoara zilele acestea la Arad, cu participarea unei delegaţii a Reţelei Europene Sociale (ESN) .

ESN este o organizaţie non-profit, înregistrată în Marea Britanie, fondată în anul 1998, de către furnizori de servicii sociale din Danemarca, Islanda, Suedia, Franţa, Ţările de Jos, Germania, Belgia şi Marea Britanie. Reţeaua Socială Europeană este sprijinită de Programul Comunităţii Europene pentru ocuparea forţei de muncă şi solidaritate socială (PROGRESS 2007-2013).

Conferinţa are ca scop diseminarea informaţiilor utile din domeniul serviciilor sociale, prin implicarea părţilor interesate.Programul conferinţei cuprinde prezentări specializate de către partenerii din ESN, din municipiile invitate şi din Arad, iar la secţiunea ‘schimb de bune practici’ vor fi prezentate tematici de către persoane cu dizabilităţi, familii cu mai mulţi copii şi specialişti din cadrul reţelei ESN.

Pentru atelierele de lucru s-au ales tematici de actualitate, cum ar fi:

  • copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate;
  • cum au răzbit în viaţă tinerii ieşiţi din instituţii de ocrotire;
  • cum se pot integra copiii romi în cadrul comunităţii.

În urma unei bune colaborări, Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad (DDAC) a primit invitaţia de a deveni membru cu drepturi depline în cadrul ESN.

AGERPRES

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts