Apele minerale ‘Buziaş’, una dintre cele mai renumite mărci bănăţene riscă să se piardă, după ce fabrica de îmbuteliere din oraş şi-a închis porţile şi aproape o sută de oameni au intrat, treptat, în şomaj.
‘Patronul a închis fabrica de îmbuteliere a apelor minerale Buziaş anul trecut; nu i-a mai mers afacerea, probabil că nu a făcut investiţiile necesare pentru modernizarea liniei, a lichidat stocul şi oamenii au intrat, treptat, în şomaj. Dacă nu apare cineva să cumpere fabrica, dar păstrând acelaşi profil, noi riscăm să pierdem brandul Ape-min Buziaş. Eu remarc o adevărată ‘strategie’ pe piaţa apelor minerale: se ia apă de la robinet, se îmbunătăţeşte cu bioxid de carbon şi surogatul mineral este gata de vânzare. Nimic nu se compară cu apa minerală naturală, scoasă din adâncuri. A apărut, la un moment dat, un potenţial investitor, dar voia să cumpere doar terenul şi clădirea, fără a avea de gând să continue afacerea’, a declarat Alger Ilaş, primarul oraşului Buziaş.
Administraţia judeţeană doreşte să refacă tot ceea ce înseamnă staţiunea din punct de vedere turistic. Buziaşul a fost declarat oficial staţiune curativă încă din 1819. Efectele tămăduitoare extraordinare ale apelor minerale au fost puse în valoare de dr. B. Lindenmayr, la insistenţele căruia s-a şi făcut analiza lor, la Viena.
În staţiune se tratează cele mai diverse afecţiuni, de la boli cardiovasculare şi cardiopatii ischemice, până la boli ale sistemului nervos central, neuropsihice, afecţiuni ale tubului digestiv, tulburări ale funcţiilor gastro-intestinale şi biliare, boli de nutriţie şi metabolism sau afecţiuni ginecologice.AGERPRES