tigari8423 pachete țigări de contrabandă au fost depistate de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş şi Sectorului Poliției de Frontieră Oravița. Țigările, ascunse într-un autoturism, fără documente legale de proveniență, erau ambalate în folie de culoare neagră şi în staniol şi impregnate cu parfum, pentru  a nu fi descoperite la un eventual control efectuat cu câinele de miros, specializat pe tutun.

 Autorul infracțiunii este un cetățean român,  în vârstă de 28 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Arad, care s-a prezentat la controlul de frontieră pe sensul de intrare în ţară. În urma controlului s-a descoperit ascunsă în plafoniera autoturismului, stâlpii laterali, bord, sub farul din partea dreaptă cât şi în compartimentul motorului, respectiv în locul destinat filtrului de aer al autoturismului, cantitatea de țigări cu timbru sârbesc diferite mărci.

În aceeași zi, polițiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, au oprit pentru control, pe DN 57, pe comunicația Comorâşte-Grădinari, un autotractor, în care se afla o pasageră în vârstă de 47 de ani, domiciliată pe raza județului Caraş-Severin. La controlul efectuat  în bagajele personale ale persoanei în cază a fost descoperită cantitatea de 320 pachete ţigări diferite mărci, fără documente legale de provenienţă.

 În ambele cazuri întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, cetățeanul român a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 6000 lei, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la achitarea amenzii contravenționale, iar  pasagerei din tractor i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

 

 

Leave a reply