Home / Vest / Scurtmetrajul „Trece și prin perete” premiat la Cannes

Scurtmetrajul „Trece și prin perete” premiat la Cannes

film2Singura producție românească selecționată în acest an la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, a fost scurtmetrajul independent ‘Trece și prin perete’. Pelicula realizată de Radu Jude, a fost recompensată cu Mențiunea Specială a Juriului secțiunii ‘Quinzanne des Réalisateurs’ .

Scenariul filmului ‘Trece și prin perete’ poartă semnătura lui Radu Jude, imaginea a fost realizată de Marius Panduru, Cătălin Cristuțiu s-a ocupat de montaj, în timp ce sound design-ul este semnat de Dana Bunescu, scenografia Adi Cristea, costumele Maria Pitea. Din distribuție fac parte Sofia Nicolaescu, pe care publicul o va recunoaște din multipremiatul lungmetraj ‘Toată lumea din familia noastră’ (regia Radu Jude), Ion Arcudeanu, Marcel Horobeț, Gabriel Spahiu și Alecu Jude.

Scurtmetrajul ‘Trece și prin perete’ este o adaptare liberă după povestirea ‘În magazie’ de A.P Cehov și este o producție 100% independentă realizată de Micro Film în coproducție cu Mitra Film și Motion Picture Management. Producători Radu Jude și Ada Solomon.

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câștigătoare a numeroase premii „Lampa cu căciulă” și „Alexandra”. Lungmetrajul de debut, „Cea mai fericită fată din lume”, a fost distins cu premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, premiul pentru cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival și premiul FIPRESCI la IndieLisboa. Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, „Toată lumea din familia noastră”, a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, în secțiunea Forum, și a avut premiera în cinematografele din România în luna aprilie a anului trecut.

În prezent, regizorul Radu Jude se pregătește de cel de-al treilea lungmetraj ‘Aferim!’, film care va intra în producție la mijlocul lunii viitoare. În plus, regizorul are în pregătire și un alt proiect cinematografic: ‘Inimi cicatrizate’, o adaptare după Max Blecher.

Prezența delegației române la Cannes a fost susținută de Institutul Cultural Român, precizează un Comunicat remis AGERPRES.

About editor editor

Check Also

Handbaliştii rosso-neri au cedat şi în faţa Stelei. Bojan Butulija: „La cum am jucat, mă mir că diferenţa e aşa mică”

Etapa a 7-a a Ligii Zimbrilor a programat astăzi la Sfântu Gheorghe partida Steaua Bucureşti …

Lasă un răspuns