,,Scrisori de dragoste către Stalin,,

,,Scrisori de dragoste către Stalin,,

scrisori de dragoste catre stalin 02_resizePremiera piesei „Scrisori de dragoste către Stalin” a avut loc ieri seară, pe scena Teatrului Național din Timișoara. Piesa, ce a primit aplauze la scenă deschisă, a fost scrisă de autorul spaniol Juan Mayorga, în traducerea Doinei Făgădar şi poartă semnătura regizorală a lui Ștefan Iordănescu. Au interpretat actorii: Victor Manovici, Damian Oancea şi Mălina Manovici.

,,Spectatorii au văzut o nebunie jucată până la transpirație, au fost puși pe gânduri, căci, dincolo de scenă, spectacolul lansează o provocare intelectuală, socială şi artistică acută: cenzura politică a rămas, este sau va fi din nou un subiect de actualitate?,, a mărturisit regizorul Ștefan Iordănescu.

,,Un spectacol foarte solicitan, pentru că nu e ușor să încerci să faci publicul de azi să stea puțin să se gândească la ceea ce s-a întâmplat și, mai ales, la ceea ce s-ar putea întâmpla din nou. „Povestea lui Bulgakov, a soției lui și a personajului imaginat Iosif Visarionovici Stalin se poate repeta oricând și în ziua de azi.  Suntem pândiți în orice clipă de totalitarism. Lucrurile se precipită în țările din jurul nostru, și cred că e important să tragem un semnal de alarmă și să spunem  tinerilor din ziua de azi că putem fi pândiți oricând  de dictatură, de un nou sistem totalitar”,  a mai declarat regizorul Ștefan Iordănescu.

Decorul și costumele piesei au fost realizate de Dorothea Iordănescu. Echipa artistică îi cuprinde pe artistul video Lucian Matei, compozitoarea Ildiko Fogarassy și light designer-ul Lucian Moga. Spectacolul va fi jucat din nou pe 3 iunie, de la ora 19,00, la Sala 2. Biletele se găsesc la Agenţiile Teatrului Naţional (Agenţia „Mărăşeşti”, str. Mărăşeşti nr. 2 şi Agenţia „Sala 2”, Parcul Civic), care sunt deschise de marţi până duminică, între orele 11 şi 19, precum și online.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )