O investiţie tip ‘greenfield’ în valoare de peste 1,5 milioane de euro, aparţinând companiei germane Stanzwerk Wetter AG şi care va produce produce mecanisme şi sisteme de rabatere pentru mobilă, a fost inaugurată, astăzi, în oraşul arădean Ineu.

Proprietarul companiei germane, Christoph Siechelschmidt, a ţinut să îşi exprime întreaga gratitudine Primăriei oraşului Ineu, care a dat dovadă de multă solicitudine şi le-a acordat întregul sprijin pentru ca lucrurile să se mişte în ritmul dorit.

‘Am venit imediat după alegerile locale din 2012 şi, după ce am vorbit circa 5 minute cu noul primar, Călin Abrudan, ne-am înţeles. Practic, totul s-a derulat foarte repede, aşa după cum ne-am dorit de altfel şi iată că, la 22 de luni de când am venit pentru prima oară în Ineu, noua capacitate de producţie a fost pusă în funcţiune. Hala este cu pereţi de tip ‘sandwich’, fiind construită de firma arădeană Mr.FAB’, a declarat Christoph Siechelschmidt.

În hala de producţie cu o suprafaţă de 2.700 mp vor lucra 50 de persoane, însă compania germană intenţionează să creeze până în 2018 alte 100 de noi locuri de muncă în localitate prin deschiderea altor două hale de producţie.

‘Stanzwerk Wetter’ va colabora cu firmele arădene, urmând să asigure locuri pentru efectuarea practicii de către elevi ai liceelor tehnologice şi şcolilor profesionale, precum şi locuri de muncă persoanelor cu dizabilităţi.

AGERPRES

Leave a reply