Primăria Municipiului Timişoara, jucătorii echipei de rugby RCM Universitatea Timişoara, campioana României şi pompierii militari de la ISU Banat au decis să vină în sprijinul cetăţenilor din Serbia, ţară grav afectată de inundaţiile catastrofale din ultimele zile.

Primăria Municipiului Timişoara vine în sprijinul cetăţenilor din Serbia cu suma de 100.000 de lei, cu produse alimentare şi de îmbrăcăminte, primul avut în vedere fiind oraşul Novi Sad, cu care este înfrăţit. Municipalitatea timişoreană a hotărât deschiderea unui punct de colectare a ajutoarelor în sala de sport a Grupului Şcolar Industrial ‘Emanuil Ungureanu’ din Timişoara, unde vor fi preluate articole de îmbrăcăminte, medicamente, obiecte de uz casnic şi produse alimentare. Punctul de colectare va funcţiona începând de astăzi, timp de două săptămâni, între orele 10:00 şi 19:00, de luni până duminică.

Jucătorii echipei de rugby RCM Universitatea Timişoara au strâns din propriile buzunare aproape 2.500 de lei care au fost donaţi, astăzi, sub formă de produse, Crucii Roşii pentru a fi transmise sinistraţilor din Serbia şi Bosnia.

‘Vecinii noştri au nevoie de ajutorul nostru. Îi încurajăm pe această cale atât pe suporterii noştri, cât şi pe timişoreni în general, să folosească pentru donaţii şi ajutoare orice mijloc pe care îl au la îndemână: Crucea Roşie, Consulatul Serbiei, Biserica Sârbească, acţiuni individuale, astfel încât acţiunile noastre, ale tuturor, să însemne ceva pentru fraţii noştri din Serbia, Bosnia şi Croaţia’, a adăugat, Oana Barbu, purtătorul de cuvânt al RCM Universitatea Timişoara.

RCM va continua această acţiune şi la meciul cu Steaua Bucureşti din 31 mai, unde va organiza o campanie de strângere de fonduri.

De asemenea, o echipă de pompieri militari de la ISU Banat a plecat, astăzi, în misiune în Serbia pentru a duce un transport de motopompe, motogeneratoare, bărci şi echipamente de ridicare hidraulică în zonele lovite de inundaţiile catastrofale.

‘Echipajul va duce motopompe, motogeneratoare, opt bărci pneumatice, două autocamione de transport, un autocamion cu instalaţie de ridicare hidraulică şi sisteme de iluminat pentru intervenţiile pe timp de noapte’, a adăugat, Sindia Vlaia, purtătorul de cuvânt al ISU Banat.

În misiune vor pleca opt cadre pentru şapte zile. Pe lângă echipamentele de intervenţie pe care le vor avea asupra lor, pompierii militari îşi vor asigura cazarea şi masa cu echipamente de cazarmare proprii.AGERPRES

Sursa foto: activenews

Leave a reply